Overgang naar de zomer.

We gaan de zomer in !!

Meestal als de gele lis stond te bloeien, zo rond eind mei begin juni, kwam vaak de wind uit de noordelijke-, of de oosthoek. Ook dit jaar is dat niet afwijkend. Doordat de laatste tijd de heersende wind vaak uit die richtingen komt, is het wel mooi weer, maar de schrale winden maken het wel een flink stuk kouder!

Agenda:

De regioagenda is nog leeg tot ergens in september. Dan staat er een ruilbeurs op het programma, mits de vogelgriep geen roet in het eten gooit! Zo staat het er ook voor met een bezoek aan een grote watervogelkweker ergens in oktober. We komen er t.z.t. op terug, als er meer duidelijkheid is. Mocht u intussen lumineuze ingevingen of fraaie ideeën hebben. Voorbeelden van mensen met een mooie en/of interessante uiteenzetting, laat het dan aan het regiobestuur weten. Dan gaan zij er fanatiek mee aan de slag! Mogelijk dat er dan wel een boeiende regioavond uit voort komt.

Jonge spreeuwen.

Nu we het toch over maanden hebben: in mijn beleving zie je altijd jonge spreeuwen achter hun ouders aan rennen aan het begin van de maand juni. Nu zag ik ze al dagen eerder met pa/moe.

Zo zag ik ze al, ongeveer zo als op bovenstaande foto, maar dan op de nok van het dak van de schuur. (U weet wel van die territorium ruzie tussen die twee houtduiven en die schermutselingen tussen de twee territoriale merels) Dat was nu zo’n 14 dagen eerder, dus al in de derde week van mei. Behoorlijk wat vroeger dus. Je ziet ze vaak maar een korte periode en dan trekken ze al vrij snel met hun ouders de landerijen in.

De rozen gaan in juni bloeien.

Dat is dan ook weer zo’n jaarlijks terugkerend fenomeen, de vroegere eind mei en vanaf begin juni volgt de rest. Dan bloeien sommigen nog wel door tot in de herfst.

              

            

Dit zijn nog slechts een paar varianten, maar er zijn nog heel veel meer en dat wordt een feest voor oog en neus!

Deze wil ik nog even kwijt:

Er van tussen:

Deze bijdrage aan deze blog is voorlopig even de laatste van dit seizoen. We gaan er even tussenuit, zoals in het bovenstaande plaatje al vrolijk is vermeld! Voorlopig dus eventjes géén nieuwtjes en/of wetenswaardigheden.

Ergens in de maand augustus verschijnt er wel weer een nieuwe bijdrage. Helemaal van het scherm verdwijnen gaat niet gebeuren, de “slider”,(dat zijn de 3 verschuivende foto’s bovenaan de website), wordt wel elke week vernieuwd.

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, redakteur.

De volgende bijdrage is ergens halverwege augustus.

P.S.

Alles in de gehele bovenstaande bijdrage is volledig door mij zelf verzameld, geschreven en gepubliceerd ! Er kwam géén A.I. (Kunstmatige Intelligentie) aan te pas !

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *