Korte winterpret !

Niet een echt fijne winter !

Hoewel het uiteindelijk wel de meteorologische winter is, zijn de temperaturen al weer opgelopen tot zo nu en dan in de dubbele cijfers. Hetgeen betekent dat we gelukkig wat minder in het koude en gure weer moeten bivakkeren en wat vaker in een wat milder weertype.

Heb je géén winter, dan krijg je steevast er wat anders voor in de plaats.

Zoiets dus en dan veel meer en ook regelmatig. Het jaar 2023 gaat de boeken in als het op één na natste jaar ooit !!

Agenda.

De agenda van onze regio is voorlopig nog wel even leeg betreffende een regiobijeenkomst. Volgend jaar, in de maand januari, zal de verplichte jaarvergadering wel aangekondigd staan.

Gespot:

Elk jaar, zo’n beetje gedurende de winterperiode, komen ze weer tevoorschijn. Groepen of groepjes watervogels die dan meestal niet vaak in beeld kwamen.

Afkomstig van wat noordelijke streken dalen de grote zaagbekken vaak in deze tijd naar wat zuidelijker streken af om hier hun voedsel te komen zoeken.

Een andere soort watervogel die je in dit jaargetijde ook soms in groepen/groepjes kunt bekijken is de krakeend. Deze eend is in onze provincie een regelmatiger voorkomende broedvogel. ‘s Winters trekken ze vaak samen voedselzoekend rond.

Daar is ie weer !

Ze zullen ook niet aan de orde komen ! DE WOLVEN !

Op de Veluwe zijn onlangs twee verschillen wolven op twee verschillende plaatsen door het verkeer gedood. Dit maal niet door het autoverkeer op de wegen, maar door een trein (op de rails).

De eerste bij Ede op 06-12 en de andere op 07-12 bij Hoog Soeren. Sneu, zeker niet goed opgelet!

Kerst in zicht.

Er wordt wel gezegd dat de donkere dagen vóór de Kerst zijn begonnen, er was heus ook nog wel wat zon zo nu en dan. Maar de voorbereidingen zijn nu ook begonnen.. Overal zie je nu her en der versierde buitenbomen en andere verlichte ornamenten verschijnen.

Deze planten zie je vaak zo tegen de Kerst aangeboden. Daarnaast worden versieringen ook al in de aangeschafte Kerstbomen opgehangen.

We kunnen misschien het de afgebeelde zwarte hond (vermoedelijk een Labrador retriever) niet geheel kwalijk nemen dat hij/zij de Engelse taal niet helemaal schriftelijk goed beheerst. Maar de intentie is natuurlijk zeer goed bedoeld.

Datzelfde wens ik u allen ook toe! Heel fijne en warme feestdagen!

Mocht u zich intussen afvragen waarover een dergelijke huisdier, die zo heerlijk uitgestrekt, met gesloten ogen voor de open haard ligt te dromen, dan is dat heel vaak over een beeld zoals van onderstaande foto. Het is tenslotte van origine een jachthond!

Deze moet ik nog even kwijt:

En dan tenslotte nog even dit:

Zo sneu!!! Deze poes is bij de dierenartsenpraktijk (let op het uithangbord links a/d muur) buiten de deur gezet !!!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredakteur.

De volgende aflevering aan deze blog is rond 31 december.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *