Het wordt groener !!

Maar ook geler !!

Ondanks de gestadig oplopende dagtemperaturen, maar met in de nachten toch zo maar weer nachtvorst, tot wel -4º C., zie je het aantal lenteboden toch geleidelijk toenemen. Je zou dan dus ook kunnen zeggen: “Er hangt LENTE in de lucht”. Volgens de weersvoorspellingen lopen de temperaturen langzaam op naar waarden in de dubbele cijfers!

Deze kon er niet op wachten….

Ik zag op de laatste dag van maart j.l. een soortgelijk tafereel, maar dan met 9 kuikens vlak bij ons in de buurt in de sloot langs de weg. Hiervan had ik mijn bedenkingen. Naar mijn idee was deze wilde eend heel enthousiast gaan zitten broeden, zonder daarvoor het meest geschikte moment te hebben gekozen. Ga maar na: eind maart, lage temperaturen overdag en in de nacht nog vorst. OK, onder de moeder is het niet zo koud, maar daar is geen voer. Als de buitentemperatuur iets is gestegen kun je als eendenkuiken wel gaan scharrelen in de sloot, maar daar is ook nog niet voldoende te eten te vinden. Want de groei van kroos start vaak pas begin mei!

Kortom, als deze wilde eend vrouw half april was gaan zitten, dan hadden de sterren voor haar kroost er beter voorgestaan! Nu worden het allemaal sterretjes in de hemel!

Uit den ouden doos….

 

Het is vandaag eerste Paasdag en er komt ook nog een tweede. Daar kun je natuurlijk ook een leuk plaatje voor uitkiezen. Ik koos er eentje van heel vroeger… Een “antiek” plaatje eigenlijk. Idyllischer krijg je het niet. Alles is afgebeeld: paashaas (konijn?), ei, kuiken en narcis. Hoe “Pasen” wil je het hebben?

Agenda.

De agenda voor onze regio lijkt leeg (!) maar is dat niet helemaal! Het regiobestuur heeft plannen voor een bijeenkomst in oktober en een ruilbeurs in september. Maar daarover later vast nog wel meer.

Binnenkort is er voor de leden van regio Fryslân óók de mogelijkheid om mee te gaan met een door regio Groningen/Drenthe georganiseerde busreis naar Vogelpark Walsrode op zaterdag 20 mei a.s.

Hebt u belangstelling voor deze busreis, geef u dan zo spoedig mogelijk op! Hoe?

Meld u aan bij Harko Braam: harkobraam@gmail.com                                                                                 of per post: Harko Braam,  Spoorstraat 5, 9527 TA Bronniger

De kosten bedragen € 60,- p.p. Daarvoor krijgt u een reis per bus naar Walsrode, traktatie in de bus, entree park en aansluitend diner.

De betaling gaat aldus: NL02rabo 0155284991 t.n.v.Aviornis Groningen Drenthe p.v.c.             busreis 20 mei Walsrode.

Daar een Duitse bus aanmerkelijk goedkoper is dan een Nederlandse heeft de organisatie er voor gekozen om slechts 1 opstapplek te doen. Die is in Rhede, vlak over de grens.

Opstapplek is op de grote parkeerplaats achter WIRO Tankpunkt A31, Industriestraße 326899 Rhede  (ems) Duitsland.

Vertrektijd: Op zaterdag 20 mei a.s. 07.00 uur.

Wees op tijd, bus kan niet wachten……..!

NÓG een mooi plaatje…..

Omdat het voorjaar is begonnen en er straks allerlei jong spul te zien zal zijn, nu al vast een voorproefje. Het voorjaar is op deze foto al wat verder gevorderd, maar toch!

Ok, ok, ik weet het wel, deze soort behoort niet tot de Aviornisvogels en is weliswaar geheel gedomesticeerd, maar daardoor niet minder fraai.

De jeugdigen in het midden, de beschermende ouders voor-, en achteraan. De mannen links-voor en links-achter en de vrouwtjes aan de rechterzijde. Zo steek je veilig de weg over!

Deze moest ik nog even kwijt….

Tenslotte dan nog even dit:

Namens het bestuur Sytse Buursma, regioredakteur.

De volgende bijdrage aan deze blog is rond 23 april.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *