Ging even anders…

Niet geheel volgens de regels….

Ik had u belooft, dat de volgende bijdrage aan deze blog rond 24 april zou zijn en dat bleek ineens niet door te gaan. Er gebeurde eigenlijk helemaal niets. Niet zo verwonderlijk natuurlijk, want met Pasen kwam ik in het ziekenhuis terecht. Eenmaal daar aangekomen was er geen mogelijkheid om stukken tekst voor deze blog in te vullen.

Dank zij de hulp van specialisten en verzorgend personeel was ik 7 dagen later weer thuis. Maar daar moet dan nog het e.e.a. tot rust komen en begint het herstel. Daar zitten we nu midden in en daarom is deze bijdrage op een iets ander moment zichtbaar dan de beloofde 8 mei. Vervolgens zal ik proberen weer de standaard volgorde (van 14 dagen) aan te houden. Excuses voor het ongemak.

Maar ondanks alles werd het natuurlijk wel gewoon Lente !!

Alle bomen en struiken, die maar enigszins een bloesem te voorschijn konden toveren deden dat met volle overgave. Hier in het noorden is het dan ook nog in volle gang, al zal dat natuurlijk ook wel een keertje klaar zijn.

Regionieuws.

Er gebeurt in deze periode van het jaar bestuurlijk natuurlijk niet zo heel veel. Het zwaartepunt van de verenigingsaktiviteiten ligt wat later in het jaar. Vaste prik: in nazomer, herfst en winter.

Vermeldenswaard is nu (let op, we zijn ver vooruit!) een regiobijeenkomst op vrijdag 9 september, waarvoor als gastspreker Jan Harteman is uitgenodigd. Op 24 september is er een ruilbeurs gepland in Burgum West.

Ook leuk en mogelijk iets nieuws voor diegenen die dat nog nooit hebben meegemaakt, een tuin/of parkbezoek. Deze keer bij de bekende Gerrit Vos in Zuidwolde en Henk Meinen in Lutte. Deze aktiviteit is vastgelegd op zaterdag 22 oktober. Het vervoer is eigen gelegenheid, maar in de middagpauze is er wel een gezamenlijke lunch.

Dan nog het laatste nieuws: onze huidige penningmeester en bestuurslid Bauke van der Heide is met de funktie op 20 april gestopt. U raad nooit wie er dan als penningmeester zich heeft aangemeld! Zal u snel uit de droom helpen. De penningmeester, die Aviornis regio Fryslân al sinds jaren heeft geholpen voort te bestaan, is teruggekeerd. Namelijk Pieter Rienstra en daar kunnen we alleen maar heel blij mee zijn !!

Deze tekst wil ik even kwijt!

En deze ook, omdat het de meimaand is….

Watervogel kuikens zijn er ook al gesignaleerd…

Afsluitend: dan nog even dit……

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredakteur.

De volgende bijdrage aan deze blog is rond 22 mei.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *