Even wachten nog…….

Ze komen er aan !!

 

Nog even geduld, maar de witte puntjes zijn al zichtbaar. Deze sneeuwklokjes bloeien normaal gesproken zo rond midden februari veelal al wel. Mocht het nog even flink gaan vriezen, dan wordt het wel wat later. Nog even geduld dus!

Als u heel goed naar bovenstaande foto kijkt, ziet u hier en daar een paar losse bloembolletjes liggen. Daar is geen enkele reden voor te bedenken, wel een oorzaak. Het is wel een slordig gezicht. Ze liggen er gewoon en als straks het gras weer gaat groeien, vallen ze niet meer op!  Het gedrag van onze, tussen de bloembolletjes loslopende kippen, is de oorzaak van dit minder fraaie geheel.

Niet iedereen was er echt blij mee !

Bij het ingaan van de avondklok liep het in een flink aantal grote steden volledig uit de hand. Al snel bleek dat niet iedereen er erg blij mee was. Er ontstonden grote rellen. De politie en de M.E. moesten er aan te pas komen. Er waren niet alleen rellen, ook vele plunderingen en vandalisme. Er ging letterlijk en figuurlijk heel veel onnodig kapot.

Hoe was het weer?

Er waren een paar dagen bij, in de laatste januariweek, die je het liefst direkt weer wilt vergeten. Man, man, wat een nattigheid! Regen en nog eens regen, het hield maar niet op! Dan heet het nog wel steeds winter, hè!

Maar dan plotseling:

                                                       

Op de allerlaatste dag van januari 2021 werden we hier getrakteerd op een compleet witte wereld. Weliswaar niet door een sneeuwtapijt. Door een paar graden nachtvorst was alles door rijp wit geworden. Tegen zo’n plaatje wil je de gehele dag wel aankijken. Het ziet er allemaal dan zo mooi uit! Maar dan gaat het gewoon weer dooien. De temperatuur loopt op richting voorjaarscijfers. Wel wat vroeg, maar dat gaat de goede kant op! Helaas! In zo’n kwakkelwinter kan het alle kanten op gaan.

Zo heb je een graad of 10 te pakken en zo vriest het ‘s nachts een graad of 5. Overdag komt het ook al niet boven 0°C. Ja, dan kunnen ze gewoon over het water lopen. Dit ijslaagje kan ook nog eens steeds dikker gaan worden. Want er komt meer vorst.

Het verenigingsleven.

Net zoals voorgaande berichten heb ik geen enkele indicatie hoe ons verenigingsleven er voorlopig uit zal gaan zien. Ik denk dat we nog wel eens een behoorlijke tijd zullen moeten wachten, voordat het slot weer van de deur gaat. Of dat ook nog dit jaar gebeurt?

Het alledaagse leven.

Voorlopig zitten we nog wel even in deze nare, rare en uitzonderlijke situatie. Niets kan, niets mag en er is heel veel gewoon op slot. Bovendien mag je ‘s avonds na 21.00 uur de straat ook al niet meer op! Hoe dat met die vermaledijde avondklok gaat komen weten we pas wat later. Wanneer gaat die er weer af?

Er zijn nog steeds allerhande maatregelen waaraan een ieder zich behoort te houden. Zoals bovenstaande mondmaskers dragen, anderhalve meter afstand van elkaar nemen, regelmatig handen wassen + zeep en geen geknuffel of handen schudden.

We zouden eigenlijk zo langzamerhand uitzicht moeten gaan hebben op een verbetering.

Een vergezicht, een toekomstperspectief !

Door vaccinatie zal het beter worden !?!

Hoe meer Vaderlanders er tegen dit gevaarlijke virus zullen zijn gevaccineerd (en ook nog eens 2x) des te veiliger zal het straks gaan worden. Maar dat gaat helaas in ons land nogal moeizaam! Er is veel gesteggel wie er eerst moet. Daarnaast is de administratie op de GGD helemaal niet veilig gebleken. Er ontstonden data-lekken en kwaadwillenden konden er met persoonsgegevens vandoor!

Er moet ook gezocht worden naar priklocaties en prik-personen. Dit alles om voortvarend bezig te zijn. Maar dan blijkt dat er op korte termijn lang niet genoeg geschikt vaccin is. Er is een rekensom gemaakt. Als alle Nederlanders groot en klein, in dit tempo ingeënt zullen moeten gaan worden, lukt dat niet meer in 2021!  Dan kon het best nog wel eens (voorzichtig uitgedrukt) een jaar later gaan worden! Mooi vooruitzicht.

Voorlopig toch nog maar even op slot!

Alhoewel het vaderlandse demissionaire kabinet de sleutels al in handen heeft, worden ze nog niet gebruikt. Er is ook geenszins sprake van een mogelijke versoepeling van de maatregelen. Nederland blijft voorlopig de gehele maand februari nog gewoon op slot. Net als de afgelopen maand januari. Begin maart worden er nieuwe besluiten genomen.

Nu maar weer even genoeg van dit alles, daarom nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredakteur.

De volgende bijdrage aan deze blog is rond 21 februari.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *