Verslagen

25 mei 2008 - Walsrode 24 mei 2008, een uitgelezen ”reisjesdag” ....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,

Op zaterdag 24 mei was het dan eindelijk zo ver! We gingen met de bus naar het Vogelpark Walsrode in Duitsland. Eigenlijk moet ik anders beginnen, want reeds in de wintermaanden waren de plannen gesmeed. Gewoontegetrouw worden plannen bedacht tijdens de bestuursvergaderingen, welke we met regelmaat houden in Grou.
Achter in de tuin van Meije Wink staat een riant chalet, waar we nu al weer geruime tijd als bestuur bijeenkomen, om zaken te bespreken, die nu eenmaal voor de goede organisatie van onze regio noodzakelijk zijn. Het was dus daar, dat het plan tot stand kwam en het was ook daar, dat we de laatste hand legden aan de organisatie van deze reis.

U ziet, het voltallige bestuur is aanwezig, met een uitzondering, want iemand moest die foto toch maken. Met de digitale camera, want dat is tegenwoordig een geweldig fenomeen, maar daarover straks meer! Aanvankelijk hadden zich 59 personen opgegeven, waaronder 6 van de F.S.C., zodat we een 60-persoons bus moesten bestellen. Er vielen echter toch nog twee af, maar met 57 mensen, waarvan er 22 niet echt lid waren (maar dat maakte dus helemaal niks uit), kon de busreis doorgang vinden. In de periode vóór de reis was het prachtig warm voorjaarsweer, echter in de week vlak voor de belangrijke dag werd het behoorlijk kouder en dan vraag je je maar steeds af: “ het zal toch hopelijk uitgerekend op zaterdag 24 mei wel mooi zijn?”
Maar….. de oude tegeltjeswijsheid gaf uitkomst!


Het werd een uitgelezen ”reisjesdag”. U herinnert zich natuurlijk nog wel de dag en de nacht vóór het schoolreisje. ’s Nachts bijna niet kunnen slapen en ’s morgens veel te vroeg wakker! Nu was het iets anders, wel kunnen slapen maar heel vroeg op, want de bus vertrok al om 06.30 vanuit Heerenveen en een half uur later uit Drachten en dan moet je wel vroeg op staan. Dat gebeurde dan ook, maar met “de kop vol vogels”!

Ruim op tijd op de parkeerplaats aanwezig en langzamerhand kwam de helft (de andere helft in Drachten) van de medereizigers er bij en mooi op tijd kwam de bus ook opdagen.

De reis kon beginnen, na Drachten nog twee keer even stoppen om een paar (belangrijke) reisgenoten op te pikken en daarna verder naar Walsrode. Onderweg een bakje koffie met wat er bij en even een (plas)pauze of de benen strekken.

Zo rond 10.30 uur waren we gearriveerd op het immens grote parkeerterrein bij het park. Dan ga je een brug over (over de weg), de penningmeester betaalde de entree en we konden naar binnen! En toen begon bij mij het dilemma! Hoe beschrijf je nu hoe mooi het er allemaal is, hoe leg je dat nou in zo weinig mogelijk woorden vast? Hoe vertel je nu aan al die andere mensen, die niet mee zijn geweest, dat ze dat absoluut ooit, als ze de kans krijgen, beslist wél dit park moeten bezoeken!

Enkele jaren geleden, om precies te zijn op 10 mei 2003, zijn we er ook geweest en van die excursie is inmiddels al weer geruime tijd een verslag te lezen op deze site. Dat hoef ik dus niet nog eens een keer over te doen. Ja, dat zou wel kunnen, maar dat heeft geen zin. We waren toen iets eerder in de tijd, waardoor er wat minder bloemen te zien waren, maar dat is ook het meest in het oog springende verschil. Nee, we gaan het deze keer kompleet anders doen, meer foto’s en minder tekst, we hebben immers een digitale camera!

En weer ontstaat er een dilemma! Thuis gekomen kom je dan tot de ontdekking dat er al wel 297 opnames zijn gemaakt. Ach, voor een beetje camera met genoeg opslagcapaciteit geen probleem. Nee, maar voor mij wel!  O.K., van die grote hoeveelheid foto’s vielen er een aantal af, vanwege te licht, te donker, onscherp, vogel net gevlogen,dus alleen maar lucht of alleen maar gras of gaas, want het moet allemaal nog een beetje leren. Maar dan nog bleven er 253 opnames over, opnames waar iets op stond, waar ik wat mee zou kunnen doen. Dan moet je keuzes maken, keuzes tussen foto’s die allemaal wat van dat geweldig mooie vogelpark laten zien. Ongetwijfeld kun je er nog wel veel meer maken, want je raakt niet uitgekeken. Hier volgt een selectie (de foto’s zijn bewust iets groter gehouden, opdat u niet veel hoeft te missen), met zo nu en dan een noodzakelijk, niet onbelangrijk, stukje tekst.

Een witte raaf, in de volkswijsheid: “een uitzonderlijk geval”!

Bij de volgende foto moeten we even wat vermelden.De bovenste van de twee pijltjes wijst naar één van de oudste regioleden (niet in leeftijd!, met pet!!) en tevens ook erelid van Aviornis International Nederland, Ale Boorsma, en ik wist echt niet dat hij daar stond op het moment van de opname. Fijn dat hij er bij was en dat het om zijn gezondheid kon. Het andere pijltje wijst naar één van onze jongste leden (en ook in leeftijd) Jorryt Terluin uit Dronryp, waarvan ik wel wist dat hij (en zijn vriend) er stond. Ale kijkt naar de ooievaars, denk ik, de beide jongens naar het verstopte nest van de brandgans onder de stronk op de voorgrond.De volgende opname laat een paartje raven zien in de nieuwe (oude, vervallen) ruïne.
Ik heb iets met raven, dat mystieke, dat uiterst zorgvuldige, uitgekiende gedrag.
Vandaar!Binnenkort gaan we verder met een (foto)verslag, blijf dus terugkomen op deze site!
En dan nog even dit:


Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

Toegift:
De webmaster (Jan Eissens) van deze website, was met zijn echtgenote Rita door het bestuur van Aviornis Regio Fryslân geïnviteerd om deze prachtige reis mee te maken. Ook hij fotografeert graag en de door hem gemaakte foto's wil hij u niet onthouden. Iedereen kijkt met andere ogen. Zijn foto's zijn opgenomen in dit digitale fotoalbum. Door op het knopje rechtsboven in het album te klikken (bij de eerste grote foto bijvoorbeeld), kunt u de foto's automatisch laten verversen.
Veel kijkplezier!!!
Jan Eissens

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC