Verslagen

Reünie Engelandgangers bij Fam. Van der Most (30-6-2001)

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Ondanks de drukte, die het fokseizoen nu eenmaal met zich meebrengt, hadden een flink aantal leden tijd vrij kunnen maken, om op zondag 30 juni de reünie van de "Engelandgangers" te bezoeken. Zoals u misschien nog weet heeft een aantal leden van de twee noordelijke regio’s en regio Holland zo’n anderhalf jaar geleden een georganiseerde busreis naar Engeland gemaakt om daar een aantal watervogelparken te bezoeken.
De familie van der Most had hun fraaie, oude, Drentse boerderij, gelegen tussen Coevorden en Schoonebeek, voor ons open gesteld, om nog eens in een heel ongedwongen sfeer gezellig na te praten over al wat we tijdens de excursie in Engeland hadden meegemaakt.  
We werden ontvangen op de fraaie, in oude stijl gehouden "deel" en bij een bakje koffie werd er meteen flink bijgepraat.
Er volgde een rondleiding over het immense terrein van deze wel zeer gastvrije familie. Bertus van der Most toonde ons de resultaten van zijn "uit de hand gelopen hobby". Bijna alle eenden-, en ganzensoorten waren wel aanwezig en ze hadden ook de ruimte. 
In een enorm groot weiland waren intussen een aantal ronde vijvers met een eiland in het midden uitgegraven. E.e.a. was nog te nieuw om er al veel dieren te huisvesten, maar dat zal ongetwijfeld wel gaan gebeuren. Waar je verder ook keek, overal liepen wel watervogels in ruime perken, waarvan velen met jongen. Aan de gastvrijheid kwam maar geen eind. 

Er was een echte bar met tap en een leuke bediening. Je kon allerhande drankjes krijgen. Er waren zitjes en statafels, zowel binnen als buiten, er was soep met heerlijke broodjes en er volgde een uitgebreide barbecue met veel bijzondere en lekkere gerechten.Dat alles in de prettige sfeer van de historische Drentse boerderij met de oude hoge bomen en de prachtig aangelegde tuin.

Je mocht gaan en staan waar je maar wilde, velen volgden op de namiddag in de royale living de uiterst spannende videofilm over onze belevenissen in de diverse door ons bezocht parken in Engeland. Deze film, gemaakt door Geert Groeneveld, geeft een zeer goed beeld van al het moois, wat wij toen hebben kunnen aanschouwen. 
Aan het eind van de dag waren we niet alleen voldaan, maar ook enthousiast. Wat is het toch bijzonder, dat zo’n diversiteit aan mensen, met allemaal dezelfde hobby als drijfveer, met elkaar een dag zo gezellig kan maken en waar over van alles wordt gepraat, maar natuurlijk het meest nog over vogels. 
Bertus van der Most was in ieder geval zo enthousiast geworden, dat hij zei:" Als de vereniging nou weer zo’n mooie excursie organiseert, zal ik hier weer een reünie houden." Als vereniging, regio Groningen/Drente en Fryslân, moeten we dit natuurlijk goed onthouden, want beste mensen, ik verzeker u, het was geweldig!
Sytse Buursma

<<<<<  terug naar Verslagen
 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC