Verslagen: Reis naar Engeland

Deel 1 - De start

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

 
Sytse Buursma, onze redacteur uit regio Fryslân is mee gereisd met de door en voor de regio's Fryslân, Groningen-Drenthe en Zwolle georganiseerde reis naar Engeland, voor een bezoek aan enkele watervogelparken. Hij heeft een groot deel van zijn tijd besteed aan het noteren van alle ervaringen. Misschien kunt u na het lezen van het complete verhaal de uitlating: "Na deze reis wordt mijn hobby nooit meer hetzelfde" beamen. Zijn verslag in 15 delen.

Jan en Rita Eissens en Trienko en Janke van der Kaap hadden deze reis georganiseerd en daardoor de handen al vol, vandaar dat ik werd aangewezen om over deze in alle opzichten meer dan fantastische reis een verslag te maken. Hoe kun je nu, over alles wat je deze dagen aan indrukken hebt opgedaan, een verhaal maken, waarin alles zodanig is verteld, dat een ieder, die niet is mee geweest, kan begrijpen wat men heeft gemist. Dat lijkt haast onmogelijk, maar ik ga het toch proberen. De eerste 10 deelnemers moesten 's morgens al vroeg uit de veren. 

Om 02.30 uur vertrok de bus van Veenstra reizen uit Buitenpost, om in Groningen de volgende 6 op te pikken. De volgende reizigers , waaronder ikzelf, stonden bij de rotonde Joure te wachten om 4.00 uur. Dat was dus ook vroeg! Ik ga u verder niet verder vermoeien met de tijdstippen, maar de rest van de deelnemers werd op diverse opstapplaatsen onderweg opgepikt. Daaronder waren een aantal leden van de regio's Midden-Nederland en de regio Holland. Mede dankzij deze leden werd het aantal deelnemers dusdanig vergroot, dat het voor ons allen ook een betaalbare reis werd . De organisatie had het zo geregeld, dat we vanuit Hoek van Holland met een snelle boot naar Harwich zouden oversteken, een overtocht, die normaal zo'n 8 uur duurt, werd nu in 3 1/2 afgelegd. En daar begon de pret. Dat hebt u allemaal alvast gemist, het oprijden met de bus op zo'n gigantische veerboot met waterstraalaandrijving. 

De prachtige accommodatie aan boord, variërend van cafés, bars, restaurantjes, gokafdelingen incl. roulettetafels, diverse zitjes met banken, draaistoeltjes, comfortabele zetels en een grote supermarktachtige winkel. Een fantastische panoramische voorruit. Het was donker toen we vertrokken, maar het zicht werd natuurlijk steeds beter naarmate het licht werd. Er stond een stevige bries, ik kan eigenlijk ook best zeggen dat het gewoon stormde en dat werd voor de meeste passagiers aan boord langzamerhand wat te veel van het goede. Ondanks dat het een groot schip was, pikte die zo nu en dan wel eens een golfje mee. Het voelde af en toe of je over een stoeprand of een vluchtheuvel reed en daarbij maakte de boot regelmatig behoorlijke klappen. Een paar keer was dat heel slecht voor het serviesgoed in het restaurant, want daar is een flinke partij van gesneuveld. Gelukkig werd het water langs de kust van Engeland wat rustiger en dat was een verademing.

Zie verslag Engeland - : De start (1)
Aankomst (2)
Rondleiding in opfokruimte Slimbridge binnen (3)
Rondleiding in opfokruimte Slimbridge buiten (4)
Slimbridge voor het publiek (5)
Veel watervogels en publiek (6)
De ontvangst bij Arnold Zwetsloot (7)
De rondleiding bij Arnold Zwetsloot (8)
Watervogelbeheer en -jacht (9)
Welney, een WWT observatiepunt met allure (10)
Pensthorpe Watherfowl Park and Nature reserve (11)
Bill Makins privé (12)
Pensthorpe Waterfowl Park ter overname (13)
De terugreis (14)
Overpeinzing (15)

<<<<<  terug naar Verslagen

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC