Regioarchief

Ruilbeurs EEN (Dr) (11 september 2004)

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Aviornis Activiteiten regio Noord (regio's Fryslân en Groningen-Drenthe) heeft voor het tweede jaar (na jaren Appelscha) een zeer geslaagde (ruil)beurs georganiseerd op boerderij-camping 'De Eshoeve' in EEN.

Het verslag van Sytse Buursma, onze zeer gewaardeerde redacteur van regio Fryslân:
(De foto's zijn gemaakt door Jan Eissens en Douwe Dam)

Een beetje trots zijn we wel, wij, als besturen van de twee noordelijke regio's. Waarom dan wel, zult u zich afvragen? De leden en belangstellenden, die zaterdag 11 september de ruilbeurs in het Drentse plaatsje Een hebben bezocht weten het al wel, maar voor u, die er niet was, zal ik het uitleggen. Het was een alleszins geslaagde beurs, alles zat mee. Het weer was goed, de belangstelling was goed en de inbreng van de dieren was goed (een kleine 600). De loods, die ons ter beschikking stond was deze keer ook veel royaler, zodat alles wat ruimer opgezet kon worden en de verzorging van de inwendige mens in de zelfde ruimte een plaatsje kon krijgen. De Aviornisvlaggen wapperden bij de oprit en bij de ingang van de loods was d.m.v. bloemen en herfstvruchten een uitnodigende, gezellige sfeer gecreëerd. Er was weer keus voor iedereen, er waren zowel de wat meer voor komende soorten (roodschoudertalingen) als ook de minder gehouden, zeldzamere vogels (Meller-eenden).
 

Niet iedereen raakte zijn ingebrachte dieren geheel kwijt, maar sommigen gingen toch bijna leeg weer naar huis terug. Het is elke keer weer bijzonder, dat de bezoekers niet alleen uit omliggende provincies maar ook van heinde en ver komen om naar onze beurs te gaan. Er kwamen mensen uit Brabant, België, Duitsland, als ook van de regio's Oost en Holland en dan heb ik ze vast allemaal nog niet gehad. Geweldig toch, dat je er zo veel moeite voor wilt doen om zulke afstanden af te leggen, er extra vroeg voor op wilt staan, speciaal voor onze ruilbeurs! Na al de moeite en het werk dat er al van te voren is ingestoken, geeft dat een voldaan gevoel.
 

Stelt u zich maar eens voor, de vergaderingen vooraf, de tentoonstellingskooien halen opbouwen, afbreken en weer wegbrengen. De hal in gereedheid brengen, de verlichting aanbrengen, de ruimte voor de catering maken, de boekenstand opbouwen en ga zo maar door. Ik weet best, vele handen maken het werk wat lichter, nou die waren er ook nu weer, die vele handen. En als dan alles in gereedheid is gebracht, moeten er ook nog taken worden vervuld! Ook daarvoor waren weer vele vrijwilligers(sters) in de weer! U staat er misschien niet bij stil, maar een dergelijke happening heeft heel wat voeten in de aarde en kost heel wat inspanning.
 

De locatie, als die van de familie Ketelaar, is voor ons doel uiterst geschikt. Het ligt centraal binnen de beide regio's, er zijn goede toiletvoorzieningen, bij droog weer ruim parkeermogelijkheden en verder doen ze, na goede afspraken, nergens moeilijk over!
Waar u misschien ook soms niet helemaal bij stil staat is het feit, dat wij het niet doen omdat wij het zelf allemaal zo leuk vinden (dat vinden we wel!) maar we doen het voor u, voor u als leden, zodat u weer eens op een ongedwongen manier, in een prettige sfeer, te midden van de dieren, waar u allemaal zo'n belangstelling voor hebt, bij elkaar kunt komen en ervaringen kunt uitwisselen of wat dan ook.
Zoals gezegd, aan belangstelling hadden we niet te klagen, maar als u alles in ogenschouw neemt, zoals hierboven beschreven, mag u gerust het volgend jaar in nog groter aantal komen opdagen! Hebben we echt niets op tegen, hebben we nog meer eer van ons werk!
 

Al met al, we waren best een beetje trots, maar beter kan het altijd, daarom volgt er later een vergadering van wederom de beide regiobesturen, om alles nog eens door te nemen en verbeterpunten op te zoeken.
Er is ons wel eens verweten, dat Aviornis geen vriendenclub zou zijn. Leden van Aviornis, (trouwens van welke club dan ook) behoeven in het geheel geen vrienden van elkaar te zijn, maar de losse band, die je met elkaar hebt als lid van een vereniging, wordt wel wat sterker, naarmate je regelmatig een gelegenheid als deze, maar ook andere bijenkomsten, gaat bezoeken. Je komt er anderen tegen, die, hoe gek het ook klinkt, precies hetzelfde doen als jij, net zo bezeten van dezelfde liefhebberij met net zo veel passie. Kom je dan eenmaal met die "vreemde mensen" in gesprek, blijkt vaak dat ze zo ongeveer dezelfde problemen kennen of al hebben opgelost en dezelfde toekomstplannen hebben of hebben bijgesteld. Daar kun je echt je voordeel mee doen.
 

Wij, als bestuur (besturen) proberen steeds al het mogelijke in het werk te stellen, om u als leden bij elkaar te laten komen, zodat u al uw ervaringen kunt uitwisselen en vragen aan elkaar kunt stellen.
Vooral de jonge, maar ook de oudere, beginnende liefhebbers zou ik op het hart willen drukken:"Kom naar de bijeenkomsten, "Open Dagen"of andere evenementen. Stel vragen aan anderen, laat u inlichten. U hoeft niets meer zelf uit te vinden, want het meeste is al wel eens geprobeerd".

U hebt geen zin, geen tijd of u bent mensenschuw?
Dan is er altijd nog de indrukwekkend dikke 'Watervogelbijbel':

 "Watervogels houden,…"t is een hobby!"


 

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC