Regioarchief

Ruilbeurs 2003

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Hebt u als bezoeker de vlaggen van Aviornis bij de ingang gezien? Man, man, dat was me wat op die zaterdagmorgen zo rond 09.00 uur! Een drukte van belang, echt wel! Het terrein bij de boerderij was al bijna vol geparkeerd toen ik verscheen. Kon er nog net bij! De rest van de bezoekers moest maar aan de weg parkeren en het liep maar steeds door!
 

Er waren zelfs weer bezoekers vanuit Duitsland, België en niet te vergeten onze collega-leden vanuit de regio Holland (ook goed voor meer dan 40 bezoekers!). Verder waren er natuurlijk weer veel bekende gezichten. Even een paar namen, zodat u weet wie het belangrijk vonden om onze beurs met een bezoek te vereren, zonder af te doen aan al die anderen: oud landelijk voorzitter en erelid Garmt Nijburg, landelijk voorzitter Peter Kreijger en oud regiobestuurslid en erelid Ale Boorsma( met een stralende blik op de fiets gekomen)
 

Aviornisdieren waren er ook genoeg, voor elk wat wils, voor iedereen was er wel een keuze te maken en dat gebeurde ook grif. Vele dieren veranderden van eigenaar en we gaan er van uit naar tevredenheid. Het blijft altijd moeilijk een schatting te maken hoeveel bezoekers er op deze beurs zijn geweest, te meer daar er geen entreegelden werden geheven, maar zeker een paar honderd.
Hoe zag het er dan uit daar bij die campingboerderij in Een? Ja, dan had u zelf maar moeten komen kijken, u had er nog best bij gekund, hoewel, de oude veestalling, waarin de kooien waren opgesteld, was niks te ruim. Zeker toen zo nu en dan een buitje het publiek noodzaakte om even te schuilen. Maar als regio's zijn we genoodzaakt te roeien met de riemen die we hebben en dan is een locatie als deze best een leuke oplossing. En het heeft ook wel wat, al die makke Aviornis- leden bij elkaar in een hok. Buiten waren nog een aantal partytenten opgezet, met daaronder een paar grotere kooien op de grond voor ganzen en zwanen. Ook onder die afdakjes kon even het buitje afgewacht worden, net zoals onder de tent voor de boekenkraam.
 

Veel grotere Aviornisdieren zijn er overigens niet geweest, de twee zwartnek-zwanen hebben maar heel even een bezoek gebracht aan de buitenkooi, want ze gingen al heel snel in andere handen over. De boekenstand werd goed bezocht er was weer keus genoeg, waaronder werkelijk schitterende handgemaakte (kerst)kaarten in Aviornissfeer en het Aviorniswatervogelboek werd goed verkocht (maar liefst 18 stuks)! Misschien wel als Sinterklaas/kerst cadeau voor pappa of een andere dierbare. Het is maar een tip, wel een dure, ik blijf er op hameren en krijg er echt niets voor, maar iedere watervogelliefhebber zou dit boek eigenlijk standaard in de kast moeten hebben. U kunt er niet zonder!! Zo, nou is het wel genoeg.
 

Wat is er nog meer te vertellen van de beurs? Nou, over het enthousiasme waarmee de vele ledenhelpers de dag te voren de hele toestand hebben opgebouwd. We zijn natuurlijk met z'n allen maar amateurs, maar een zeker professionalisme is er absoluut in de loop van de jaren wel ingeslopen en dat is mooi te zien bij de afbraak van de beurs. De laatste bezoekers waren tegen half twaalf koud verdwenen of de overalls kwamen aan en in een mum van tijd was alles keurig netjes opgeruimd en op de aanhangers opgeladen.
Ook een petje af voor al die vrijwilligers/sters, die de gehele morgen de lopende zaken hebben gerund! In de "kantine"stond somtijden een file voor de koffie, want ook daar was het niks te ruim, maar ik maak me sterk dat vele bezoekers daar aan die grote tafel niet even een gezellige tijd hebben gehad! Want er was weer keus genoeg, diverse belegde broodjes, keuze uit twee soorten soep en ga zo maar door.
 

Dan nog even een bedankje aan een paar sponsors van de Nieuwsbrief, die met hun aanwezigheid deze beurs een extra stimulans en dimensie gaven. Al met al, het Aviornis-gevoel was er en wij, als besturen van de twee noordelijke regio's gaan er eerst eens over napraten (evalueren heet dat) en ons dan beraden over de volgende keer.
Want vast staat, in 2004 doen we het weer en of dat op dezelfde plek zal zijn, dat leest u dan wel, als het zo ver is!

Sytse Buursma, secretaris regio Fryslân
 

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC