Verslagen

Verslag van 'Open Dag' in Boer en Peins (1 oktober 2005)

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Op zaterdag 1 oktober hadden wij weer een “Open Dag” gepland. Deze keer bij Bram de Jong in Boer en de familie Rienstra in Peins. Er waren 16 deelnemers, waarvan een echtpaar wat later arriveerde, omdat eerst de ochtendkrant moest worden gelezen. Er waren deze keer geen deelnemers uit de regio Groningen/Drente.
De routebeschrijving klopte niet helemaal. Tot Dongjum was hij goed, maar daarna moesten wij richting Ried, wat niet stond aangegeven in de vorige Nieuwsbrief. Veel mensen reden dus door in plaats van af te slaan. Zo ook ondergetekende, die Tzummarum al voorbij was en toen een hondenuitlater maar heeft gevraagd waar Boer lag. Dus moest ik terug.
Aangekomen bij Bram was Pieter Rienstra ook net gearriveerd. Pieter heeft toen nog een bord geplaatst in Dongjum. Na eerst van de koffie te hebben genoten zijn wij het terrein van Bram opgegaan, wat een hele grote oppervlakte heeft. Daar konden wij verschillende soorten ganzen bekijken, o.a. Hawaiiganzen, cacklingganzen, gooudoogjes, Magelhaengans etc. Er waren 4 soorten zwanen o.a. Coscoroba, zwarthals en een mij onbekende soort. Bram heeft een hele grote vliegkooi, waarin de aanwezige soorten naar hartelust konden rondvliegen.

Hier zaten o.a. mandarijn, carolina, eur. Smient, roodschoudertalingen en diverse andere soorten. Tevens houdt hij nog verschillende soorten kippen. Na afscheid te hebben genomen van Bram, zijn we richting Peins gegaan.
Daar werden we opgewacht door Rienstra en de vrouw en dochter van Pieter. We hebben de collectie van Rienstra bekeken, die in een brede sloot achter zijn huis zijn eenden houdt.
Ook zaten er buiten de eenden een koppel zwarthals zwanen. De eendenbevolking bestond uit o.a. 3 koppels eidereenden met 3 jongen, kuifzaagbekken, buffelkopjes, roodbekboomeenden en op een apart vijvertje en koppel hottentotjes met 3 jongen. Teven heeft hij nog parkieten, papegaaien en een koppel witwangtoerako’s.
Toen werd het tijd voor de lunch. Tjimka had dit samen met haar dochter uitstekend verzorgd.
De lunch bestond uit broodjes kaas, broodjes vlees, broodje kroket en soorten soep. Alle lof voor de fam. Rienstra! Om ca. 12.45 uur kon eenieder zijn eigen weg weer gaan.
En met het mooie weer er bij was het weer een leerzame dag. Ik hoop u allen en vele anderen op onze eerstvolgende bijeenkomst weer te zien.

Meije Wink.


<<<<<  terug naar Verslagen

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC