De actualiteit van gisteren

22 januari 2018 - Oooh .... Regiobijeenkomst met Nieuwjaarsborrel ....

Voortaan ga ik mij, meer dan voorheen, interesseren in de vereniging, waar ik lid van ben. Zeker weten !!!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
02-04-2018

Beste regioleden,

Er werden begin januari al bloeiende narcissen gezien; de oorzaak van deze zo vroeg bloeiende plant ligt in het feit, dat in de aanloop naar het einde van het jaar het voortdurend te warm voor de winter is geweest. De in de grond zittende bolgewassen beginnen door die verhoogde temperaturen dan al uit te lopen vanwege het idee dat het al voorjaar is. Weten die bloembollen veel!

Je hebt er natuurlijk wel vroegbloeiende soorten bij, maar qua temperatuur is het natuurlijk nog lang geen voorjaar. Tijdens de eerste week van januari waren er zeer koude en gure dagen met vervelende lage temperaturen en harde, schrale wind uit de oosthoek. Ook tijdens de tweede week van deze maand was het nou niet bepaald prettig weer om buiten te vertoeven, want nu was de dagtemperatuur ook niet heel veel boven nul, met wederom harde wind en dat maakt het er niet prettiger op.
Maar het werd nog een graadje erger, want op 18 januari ’18 wederom een fikse zware storm en deze keer niet slechts aan de kust (windkracht 11), maar ook hier en daar in het binnenland, waar weer veel schade was door afvallende, weggewaaide en omgewaaide zaken. Code oranje en daarna rood in heel het land, behalve in de drie noordelijke provincies, daar werd code geel gegeven. Omgewaaide en omwaaiende bomen zorgden ook deze keer weer voor veel schade en overlast, bovendien vonden er in België 1 en in Nederland 3 personen de dood. Luchthaven Schiphol en het treinverkeer had het lange tijd moeilijk, maar ook in het verkeer op de snelwegen was het hommeles, want daar waaiden wel 66 vrachtwagencombinaties om. Niet alleen in ons land, maar ook in landen om ons heen was er veel ellende door deze zeer zware storm.

Donderdag 25 januari de eerste bijenkomst van het nieuwe jaar in Tijnje

Gaan we nog wat doen deze maand? Jazeker, dat vertelde ik u al in de vorige bijdrage aan deze website. Donderdag 25 januari (als het goed is stond die al heel dik aangezet in uw agenda) mag ieder lid van Aviornis regio Fryslân naar de grote zaal van Overwijk in Tijnje komen, vanwege de eerste bijenkomst van het nieuwe jaar. Die eerste bijeenkomst kent een aantal tradities, die nu eenmaal gehouden moeten worden. Daar kunnen we niet om heen, dat is nu eenmaal verplicht binnen onze vereniging. In de statuten staat dat er eenmaal per jaar een regionale jaarvergadering moet worden georganiseerd, waarin verschillende zaken, die zoal bij het verenigingsleven horen, aan bod zullen moeten komen.


 

 

Zo moet er voor de leden een regionaal financieel overzicht te zien zijn met een daarbij behorende begroting voor het volgende jaar. Dat moeten de leden kunnen inzien, de leden hebben daar ook recht op, want het is immers hun verenigingsgeld, zo moeten ze kunnen zien hoe goed het met hun club gaat en bovendien hoe goed er met hun geld is omgegaan. Vorig jaar is dat echter helaas niet aan de orde geweest vanwege een reeks aan onduidelijke redenen en dat was behoorlijk fout, maar het ziet er naar uit, dat het dit jaar gewoon goed gaat komen. Naast dat financiële gedeelte is er altijd een overzicht van de regioledenadministratie, die aangeeft hoeveel leden we op dat moment hebben en hebben gehad en de regiosecretaris geeft een overzicht van het wel en wee binnen onze vereniging van het afgelopen jaar. Als dat officiële gedeelte achter de rug is, is het tijd voor wat anders.


U krijgt zoals gewoonlijk de koffie en thee van het bestuur, als ook de nieuwjaarsborrel (nu al een traditie!) en de loterij om leuke prijzen is ook een traditie geworden.

Onze voorzitter, René de Velde Harsenhorst, zal na het officiële gedeelte een presentatie gaan geven aan de hand van de vele foto’s en filmpjes over onze hobbyvogels, die hij in de loop van de jaren zoal heeft verzameld.
Hij is het niet, de man die op het plaatje is te zien, want ik weet niet of hij ooit wel in een korte broek en met pet op staat te fotograferen of te filmen, maar het is slechts een indicatie, om aan te geven wat er is gebeurt. Ik ben erg benieuwd welke plaatjes en films we te zien zullen krijgen, want onze voorzitter is vaak wel erg geïnteresseerd in bijzondere en mooie vogels. Een reden te meer om te komen kijken en u te laten verrassen. U hoeft deze keer ook weer niet alleen te komen, familieleden en/of vrienden(vriendinnen) buren of aanverwante geïnteresseerden zijn zoals gewoonlijk op deze verenigingsavonden altijd welkom!

 

Zoals gezegd, we weten niet met welke fraaie foto’s en filmpjes onze voorzitter René ons blij gaat maken. Het zal zeer zeker over steltlopers en watervogels gaan, maar alle andere soorten kunnen zo maar voorbij komen en dat is nu juist zo verrassend op zo’n regioavond als de onze. Je weet nooit wat je te wachten staat. Het zou geweldig mooi zijn als er ook deze keer weer veel bezoekers in de zaal zitten, want zo’n avond wordt speciaal voor de regioleden georganiseerd.

Met veel enthousiasme wordt zo’n bijeenkomst in elkaar gezet, het zou daarom prachtig zijn dat er dan ook veel enthousiaste leden speciaal hiervoor naar Tijnje afreizen! U betaalt contributie, daar krijgt u ook wat voor terug!

Tweede Regiobijeenkomst in Tijnje op donderdagavond 22 maart 2018

Deze bijeenkomst, op donderdag 25 januari a.s. is dus de eerste regiobijeenkomst in 2018, de tweede is op 22 maart a.s. en die datum kunt u ook alvast vet aankruisen in uw agenda. Ik weet ook wel dat die datum nog wel heel ver in het verschiet ligt, maar u kunt er beter op tijd van op de hoogte worden gebracht. Dan maakt u in ieder geval geen andere afspraken voor die avond! Dit wordt dan ook weer een zeer bijzondere avond, want dan zullen er veel vogels, die in het vogelpark Avifauna gehuisvest zijn, besproken worden en dat is altijd zeer interessant. Als u er ooit al bent geweest, daar in Alphen a/d Rijn, dan weet u dat daar best wel een mooie en boeiende collectie aanwezig is. Mocht u nog nooit met het park Avifauna in aanraking zijn gekomen, dan is dit een kans om er wat meer van te weten te komen.

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredacteur

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2016 J2-DC