De actualiteit van gisteren

6 september 2017 - Komt allen naar de Ruilbeurs !!!

Voortaan ga ik mij, meer dan voorheen, interesseren in de vereniging, waar ik lid van ben. Zeker weten !!!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
03-10-2017

Beste regioleden,

De vakantie is voorbij, er moet weer wat gebeuren.
Wat is het dan mooi dat er in deze periode zo nu en dan ook nieuwe leden worden aangemeld; daaruit blijkt dat er nog steeds belangstelling bestaat voor een boeiende vereniging als de onze.
Twee nieuwe leden zijn er te melden:
G.A.M. Hilhorst, Kerkstraat 61, Haulerwijk en
Alwin de Boer, De Wieren 57, Lutjegast (ligt in Groningen, maar wordt graag ingeschreven in onze regio!)
Welkom als lid in onze regio!

Het seizoen van Aviornis regio Fryslân gaat weer beginnen en de start is gelijk met een ruilbeurs op zaterdag 16 september a.s. waarvoor u vanaf 10.30 uur t/m +/- 14.00 uur allerhartelijkst wordt uitgenodigd. Hebt wat over of u hebt een tekort, dan kunt u terecht op het industrieterrein Burgum West, Hannelswei 6, 9251 MR  Burgum. Vogels inbrengen om 10.00 uur, ruilen vanaf 10.30 uur.

Alle, op blz.1 van het Aviornis-boekje genoemde vogels, zijn toegestaan.
Voor de regels betreffende ruilbeurzen: kijk even op blz. 66 van ons Aviornis-boekje nr.256 van augustus ’17. Hierin staat o.a. vermeldt dat slechts vogels met goedgekeurde ringen mogen worden toegelaten en gedomesticeerde vogelsoorten niet zijn toegestaan.

Persoonlijk voeg ik daar aan toe: (kleur)mutanten gewoon thuislaten, ook daar is zo’n Aviornis-ruilbeurs natuurlijk niet voor bedoeld!

De toegang is voor een ieder vrij en gratis en er zijn ruime kooien aanwezig! Het meebrengen van overige huisdieren is niet toegestaan en in de hal geldt een rookverbod.


 

 

Of er heel veel hoenderachtigen zullen zijn, dat is natuurlijk nooit te voorspellen, maar de mogelijkheid om ze te tijdelijk te huisvesten is er zeker wel. Er zullen ook diverse handelaren aanwezig zijn, met daarnaast ook: Stands betreffende ongedierte-bestrijding, preparateur, broedmanden, vliegkooi, opfokbakken en een stand met gespecialiseerd voer.


 

 

De hoofdmoot aan ingebrachte dieren zal wel uit watervogels bestaan, daarvan hebben we nu eenmaal de meeste liefhebbers in onze regio. In het mogelijke geval, wanneer u helemaal geen vogels meer hebt, is het toch ook best de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen.
Even “een boom opzetten” betreffende uw gezamenlijke liefhebberij met collega liefhebbers is zo na afloop van het kweekseizoen absoluut helemaal niet verkeerd en alleen maar gezellig.
Onder het genot van koffie/thee, soep en broodjes (alles tegen een kleine vergoeding) wordt het er alleen maar gezelliger van! Bovendien bent u na afloop weer helemaal bijgepraat! Een lid aanmelden kan dit jaar ook op de beurs, er is een speciale stand waar dat mogelijk is gemaakt.

Kortom, al met al, komen dus op de ruilbeurs van Aviornis regio Fryslân op zaterdag 16 september a.s. in de grote hal aan de Hannelswei 6, Industrieterrein Burgum West.

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredacteur

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2016 J2-DC