De actualiteit van gisteren

02 maart 2017 - Stemmen als Wijzen .....

Voortaan ga ik mij, meer dan voorheen, interesseren in de vereniging, waar ik lid van ben. Zeker weten !!!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-05-2017

Beste regioleden,

In de vorige bijdrage aan deze website kon ik een nieuw lid aankondigen, dat was mooi!

Ook deze keer is er weer een nieuw lid aangemeld en dat is ook weer mooi!
K.Koster, Tilledyk 6 in Ingelum

Van harte welkom in onze regio!
 

foto2

Op 1 maart begon de meteorologische lente, maar de dagen ervoor leken het meest op herfst. De storm, die ze Doris hadden gedoopt, zo aan het eind van februari, was best wel heftig. In onze regio viel het gelukkig wat mee (hoewel windkracht 8-9 is ook best wel stevig) maar aan de Hollandse en Zeeuwse kust waren er toch momenten rond windkracht 10. Dat is behoorlijk zwaar en op plekken vielen er ook weer veel bomen om en was er sprake van andere soorten schade. Maar ook in de dagen daarna ging het weer even pittig te keer aan de kust, tussen 1 en 2 maart ook al weer windkracht 8 á 9. Het is nu wel de bedoeling dat we richting de echte lente gaan, toch?

Penningmeester gezocht
U kreeg allemaal een e-mail van onze regiovoorzitter in uw mailbox, waarin stond dat onze huidige penningmeester wegens persoonlijke omstandigheden was gestopt met zijn functie. Er is dus nu een bestuursfunctie vacant, dat stond er ook in en ik roep u daarom op om na te denken of deze nuttige functie iets voor u zou kunnen zijn.
Als u omgaan met financiën aantrekkelijk vindt, u uw steentje als vrijwilliger aan de regio Fryslân wilt bijdragen en dit baantje lijkt u wel wat, aarzel dan niet en geef u op bij een van de bestuursleden, te vinden op de website.

foto3

Als u omgaan met financiën aantrekkelijk vindt, u uw steentje als vrijwilliger aan de regio Fryslân wilt bijdragen en dit baantje lijkt u wel wat, aarzel dan niet en geef u op bij een van de bestuursleden, te vinden op de website.  

Kievitseieren
In de vorige bijdrage aan deze site schreef ik over de teloorgang van het zoeken en rapen van (de eerste) kievitseieren. Het zoeken, vinden en aanwijzen aan belangrijke functionarissen, als commissaris en burgermeester zou eigenlijk nog wel in stand moeten worden gehouden omwille van de traditie.

De BFVW legt nu de bal bij de burgermeesters, want het zou jammer zijn als dat gedeelte nu ook nog weg zou vallen. De Stichting Faunabescherming wringt zich nu in allerlei bochten om vooral maar te proberen te voorkomen dat er toch weer mensen de landerijen in zullen gaan: “het zou weer veel te druk in het veld gaan worden”.
Daarmee zou deze Stichting de van oorsprong eeuwenoude traditie absoluut en rigoureus willen verbieden. Het gaat niet goed met de kieviet, het wordt er ook niet beter op en daarvoor zijn diverse redenen te noemen, maar het zoeken en rapen van eieren is nooit de hoofdoorzaak geweest. Een veel belangrijker oorzaak was en is de predatie, maar bovengenoemde stichting heeft nog nooit voorstellen gedaan om grootschalige predatie te voorkomen en kijkt gewoon weg. Intussen worden er bij kwetsbare weidevogelgebieden proeven gedaan met omheiningen van kunststof schrikdraad nethekwerken om roof-, en ander ongedierte proberen te keren. Ja, je moet wat, maar vliegende predatoren houdt je daar niet mee tegen. Intussen is op 10.03 het allereerste Nederlandse kievietsei van 2017 gevonden bij Vinkeveen en even later eentje bij Heiloo; de eerste van Fryslân werd gevonden bij Wolvega op dezelfde dag.

Gaat er nog wat gebeuren?
Jazeker, op donderdag 30 maart a.s. is Dick Hamer uitgenodigd om ons in de grote zaal van Overwijk in Tijnje bij te praten over fazanten. Daar mag u natuurlijk allemaal op af komen en de fazantenliefhebbers onder ons laten die avond zeker niet voorbij gaan.
Leden van Aviornis zijn over het algemeen best wel geïnteresseerd in allerlei vogelsoorten; de een heeft meer belangstelling voor fazanten dan de ander.

Het is echter voor het bestuur vaak moeilijk om iemand te vinden die een lezing over fazanten kan gaan houden, dus een reden te meer om op die avond eens te komen kijken en luisteren! Op zaterdag 8 april a.s. wordt door Aviornis International Nederland de ALV (Algemene Leden Vergadering) gehouden in Herpen, deze keer georganiseerd door de regio Nijmegen. Als u daar naar toe wilt, dient u zich van te voren wel op te geven; dat is wel zo fijn voor de organisatoren, weten ze daar hoeveel leden er te verwachten zijn.
Houdt u wel rekening met de laatste datum van opgave, want die is uiterlijk 29 maart!
Hoe e.e.a.in zijn werk gaat is te lezen in ons boekje van febr.2017 op blz. 78 en 79.
Na de lunch bestaat de mogelijkheid om het dierpark Zie-Zoo in Volkel te gaan bezoeken. Zoals uit de beschrijving in het boekje al blijkt is dit een dierentuin, waarin zeker geen alledaagse dierentuindieren te zien zijn, een reden te meer dus om eens te komen kijken.

Stemwijzer

pvh

Op 05.03 kreeg Je weer een e-mail van uw regiovoorzitter, deze keer over de “stemwijzer”. Op de website van het PVH, de stichting “Platform Verantwoord Huisdierbezit” is een soort stemwijzer te vinden, die u kan helpen bij het maken van een keuze als u gaat stemmen op 15 maart a.s. De PVH heeft bekende politieke partijen aangeschreven en gevraagd hoe men omtrent het houden van dieren door particulieren denkt. Wilt u weten op welke partijen u absoluut niet moet stemmen, omdat deze politieke partijen helemaal niks voor u doen en voor alle andere Nederlanders, die dieren houden, ook niet, kijk dan op www.huisdieren.nu en laat u voorlichten, kijk snel, want u hebt nog maar een paar dagen.

stem

Het zou best kunnen zijn, dat u schrikt en tot de gedachte komt: “dat had ik van die partijen niet verwacht en daar heb ik al nou jaren op gestemd!”, zo ging het mij ook!
Er staat een conclusie op die website en daaruit blijkt dat u veilig kunt stemmen op CDA, VVD, SGP, CU en mogelijk ook op 50+; stem alstublieft niet op P.v.d.A., niet op D66 en SP., niet op Groen Links en absoluut zeer zeker niet op PVV en P.v.d.D.
De laatste twee partijen zijn totaal tegen het houden van welke dieren, waar dan ook, dus daar hebt u helemaal absoluut niets aan!
Als uw hobby u lief is, ga dan snel naar deze website: www.huisdieren.nu en maak een bewuste en doordachte keuze op 15 maart, uw stem maakt misschien wel het verschil!!
Het houden van dieren als hobby wordt door toedoen van veel partijen steeds meer bemoeilijkt, omdat men er niet aan denkt, geen weet van heeft, het oninteressant vindt of, sterker nog, dieren houden voor het vermaak gewoonweg afkeurt.

plan A

Zorg dat de zetels in het Parlement na 15 maart gevuld worden met veel leden van politieke partijen, die hart hebben voor Nederlanders die gewoon plezier, ontspanning en rust beleven aan het houden van dieren. Niemand van de stemgerechtigde Nederlanders zit te wachten op leden van een partij die niet eens weet hoe het verder moet met Nederland en dan maar uit pure wanhoop “PLAN B” tevoorschijn haalt. Meer dan de helft van alle inwoners van ons land heeft wel een liefhebberij die iets met dieren te maken heeft en dat kan variëren van paarden tot poezen, van vogels tot vissen en dan nog alles daar tussenin. Er is in de geschiedenis ooit eens iemand geweest die zei: “Nederlanders, let op uw zaak!”. Het kan en mag toch niet zo zijn dat er nu politieke partijen zijn ontstaan, die hele bevolkingsgroepen als kiezer oninteressant vinden of compleet negeren?

En dan nog even dit:

dit

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2016 J2-DC