De actualiteit van gisteren

28 mei 2016 - We gaan met zomerreces !

Voortaan ga ik mij, meer dan voorheen, interesseren in de vereniging, waar ik lid van ben. Zeker weten !!!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
18-09-2016

Beste regioleden,
Wat hebben Kerst en Pinksteren met elkaar te maken? Niets helemaal, helemaal niets, of het moet zo zijn dat het alle twee feestdagen zijn die beide twee dagen duren.

Maar dat is al bekend, nee, het gaat deze keer over de verschillende temperaturen, die tijdens beide feestelijke dagen zijn gemeten. Met Kerst (let op, december!) was het warmer dan met Pinksteren! De tweede Pinksterdag van 2016 was de koudste sinds 50 jaar en die hebt u allemaal mogen meemaken.

Ondanks die soms wat vreemde en al te lage temperaturen (het vroor soms ’s nachts nog aan de grond 5 graden in het zuiden des lands!) bloeien de rododendrons zo’n beetje volgens de gewoonte rond half mei en het fluitenkruid ook.

Reis naar Weltvogelpark Walsrode op 21 mei
Voor een aantal leden van de regio Fryslân en Groningen/Drenthe was dat natuurlijk weer heel fijn, want die zijn op zaterdag 21 mei met de bus in grote getale (80 deelnemers!) naar het Weltvogelpark Walsrode geweest en daar bloeien zo rond deze tijd wel bijzonder veel rododendrons in allerhande kleuren. Er zijn er zelfs bij die betoverend lekker ruiken, maar niet alleen al die verschillende kleuren maken het park heel boeiend, de grote variatie vogels uit alle werelddelen zijn natuurlijk ook de meer dan de moeite waard!

Over deze reis kan ik u zeer weinig mededelen, omdat ik mij er deze keer niet voor had opgegeven, maar gezien het weer en de aangename temperaturen was het een mooie trip, heb ik mij laten vertellen, “je kon in hemdsmouwen rondlopen”. Er was in het park ook behoorlijk geïnvesteerd, want er waren heel veel kooien vernieuwd! Een heel ander onderwerp is het zien van koeien in de wei. Er zijn veel Nederlanders, die bij het zien van koeien in de wei blij worden en ik hoor daar ook bij. Ook zuivelconcerns stimuleren de weidegang, door hun leden wat meer voor de geleverde melk te betalen. Anderszins zijn er al veehouders die, wanneer ze hun zwart/wit, rood/wit gevlekte of anders gekleurde landbouwhuisdieren voor het eerst weer het weiland in laten gaan, daar heel veel kijkers bij uitnodigen.

Die komen dan grif kijken naar de “dansende koeien”! Voor de dieren is het natuurlijk fijn om ineens veel meer ruimte te hebben en maken daar dan ook behoorlijk gebruiken van door met allerhande vreemde sprongen het groene gras in te springen en als de een het doet, gaan de anderen mee doen. Na een paar enerverende minuten is dat feestje wel over, maar het is steeds weer een mooie happening.

Helaas is het tegenwoordig zo, dat steeds meer runderen hier niet meer aan deel kunnen nemen, omdat de bedrijfsvoering van steeds meer eigenaars er anders uit is gaan zien. Dat is natuurlijk heel jammer, want zeg nou zelf, is dit nu niet een heel idyllisch plaatje? Ze zijn ook nog eens niet allemaal zwartbont, want er ligt zelfs een bruine tussen.

Gewoontegetrouw een opmerking die elk jaar aan de orde komt, de vakantie periode van deze website. Door allerhande redenen en drukte, waaronder natuurlijk de vakantie, maar ook het opfokken van kuikens uit de liefhebberij en vele ander zaken meer, komt het er even een paar maanden niet van om u van nieuwe informatie te voorzien. Dit is voorlopig de laatste bijdrage. Daar zult u het even mee moeten doen.
Ergens in de maand oktober gaan we weer van start.

Voor al die leden, die er ook even tussen uit gaan, als de thuissituatie dat toelaat, een fijne vakantie toegewenst. Mocht dat in een heel ver oord zijn, dan heel veel plezier, maar als dat aan de “Costa del eigen tuin” is, dan natuurlijk ook eveneens heel veel plezier; belangrijk is dat u er even tussen uit bent en tot rust komt, nietwaar?

Tenslotte nog even dit:Je eigen huisdier kan soms onverwacht heel vreemd reageren!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2015 J2-DC