De actualiteit van gisteren

24 april 2016 - Er zijn nog een paar plaatsen vrij in de bus naar Walsrode!

Voortaan ga ik mij, meer dan voorheen, interesseren in de vereniging, waar ik lid van ben. Zeker weten !!!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
18-09-2016

Beste regioleden,


Het gaat nog niet zo razendsnel, maar het voorjaar komt aardig in beweging. Er is vooruitgang te zien, want het wordt alsmaar groener. Sommige narcissen zijn al uitgebloeid, andere rassen beginnen nu op kleur te komen. De paardenbloemen bloeien
al en nog even en dan staan ook de fruitbomen weer in bloei!
 

Maar het is dus nog steeds april en “april doet wat hij wil”, met andere woorden, we hebben al weer van alles gehad, variërend van flinke wind, regen, hagelbuien, koude dagen, vorst aan de grond, maar ook was er wel eens een mooi dag tussen, kortom, het kon en ging alle kanten op!
En nu maar hopen dat het goed komt en toch wel wat warmer wordt!
 

 

Dan was er de Algemene Leden Vergadering in Rotterdam op zaterdag 9 april j.l.
Deze keer georganiseerd door de regio Holland. Deze ALV wordt tegenwoordig ook al wel de “Aviornis-familiedag” genoemd! De vergaderzaal was in het EAUditorium, gelegen in het Oceanium van Diergaarde Blijdorp, om precies te zijn naast de Haaienzaal, waar men een spectaculair uitzicht heeft op het Atlantische bassin, met o.a. rif-haaien en barracuda’s, door een ruit van 7,5 meter lang. In deze zaal werden we ontvangen met koffie en zou later ook de lunch worden gehouden. De vergadering was druk bezocht met zo tegen de tweehonderd bezoekers, meer kon echt niet!

Na afloop van de vergadering was er dus een uitstekende en goedverzorgde lunch en daarna kon een ieder op eigen gelegenheid Blijdorp gaan bekijken en daarvan ziet u hier een aantal impressies.Er waren natuurlijk nog wel veel meer dieren te zien, maar daarvoor is deze pagina te klein.

Busreis naar het Weltvogelpark in Walsrode

Omdat er nogal veel aanmeldingen binnen kwamen voor de busreis naar het Weltvogelpark in Walsrode heeft het regiobestuur besloten om een grotere bus te laten komen, waardoor er nu nog zo’n maximaal 15 leden extra mee kunnen. In de mail die u onlangs ontvangen hebt op 22.04 kunt u e.e.a. lezen hoe u zich op kunt geven, let wel, er zijn slechts 2 opstapplaatsen, betaling is aangemeld en “vol is vol”!

Vervolgens vragen in de persoonlijke sfeer ook andere zaken hun aandacht, zoals het maaien van het gras dat binnenkort wel kan beginnen, maar misschien bent u zelf al aan de slag geweest.

Ik doe het al sinds jaar en dag op dezelfde manier zoals op de foto en dat bevalt prima, een motormaaier doet het ook, misschien wel sneller maar beslist niet beter, want er gaat niets boven een “kooi-mes” voor het maaien van een gazon. Sportvelden worden slechts enkel en alleen met dergelijke apparatuur gemaaid vanwege het gladde, vlakke uiterlijk, voetbalvelden bevatten soms speciaal gemaaide patronen.

Zoals altijd sluiten we af met een vrolijk plaatje of een “spreuk”. Deze keer ietsje serieuzer met een gezegde van de welbekende voetbalcoach van FC Heerenveen, Foppe de Haan. Zijn gevleugelde woorden zouden zo op een oudhollands tegeltje geplaatst kunnen worden en absoluut niet misstaan. Laat deze spreuk maar eens goed tot u doordringen, dan wordt het misschien ook duidelijk waarom FC Heerenveen ooit zo groot is geworden.

Dus, dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2015 J2-DC