De actualiteit van gisteren

7 maart 2016 - Gewoon lid van Aviornis International Nederland worden
                             en de wereld ziet er daarna een stuk leuker uit! Echt waar!


Voortaan ga ik mij, meer dan voorheen, interesseren in de vereniging, waar ik lid van ben. Zeker weten !!!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
10-04-2016

Beste regioleden,


Het is altijd weer mooi om een nieuw lid te kunnen vermelden.

Deze keer:
B.Nicolai
Dr. Wumkesstraat 7
9285 RK  Buitenpost.

Welkom als lid in onze regio!


 

 

Je kon met het weer de afgelopen weken alle kanten uit. Soms was het prachtig met een fel blauwe lucht en in de luwte en in de zon al een beetje aangename temperaturen, soms regende het voortdurend, niet te hard maar wel gestaag, dan had je weer de godganse dag een sneeuwbui die maar niet ophield. Verder regelmatig nachtvorst variërend van -1 tot -4°C en tussen alles door gingen de voorjaarsbloemen gewoon verder met bloeien.


Op 19 februari j.l. is er op de Veluwe mogelijk een goudjakhals gezien. Er is met een speciale camera (zal wel een “wildcamera” geweest zijn) een foto van het dier genomen en aan de hand van die foto hebben diverse experten vastgesteld dat het er eentje was. Deze soort( ook wel “goudwolf” genoemd) komt voor in Noord-Afrika, Midden-Oosten, Zuid-Azië en op de Balkan. De laatste jaren migreert de goudjakhals richting West- en Noord-Europa. Nou, dan hebben we er een extra predator bij gekregen. Blij
mee?

Algemene Leden Vergadering (ALV)
Mocht u nog van plan zijn om de Algemene Leden Vergadering (ALV) van Avironis Nederland in Diergaarde Blijdorp te willen gaan bijwonen op zaterdag 9 april a.s., geef u dan snel op, want opgaves lopen goed en het aantal inschrijvingen nadert het maximale.
Hoe een en ander in zijn werk gaat staat beschreven op blz.82/83 van het februarinummer van “Ons Boekje”.
Als u helemaal zeker wilt zijn of u er nog bij kunt is het misschien beter om telefonisch te reageren, kunt u zich ook gelijk opgeven, als er nog plaats is!

Op donderdag 31 maart a.s., precies aan het eind van deze maand, wordt de laatste bijeenkomst van dit winterseizoen van onze regio gehouden.
Net zoals al die ander keren in de grote zaal van Overwijk in Tijnje.
Op die avond komt Marcel van Kammen heel veel van zijn foto’s laten zien en dat ligt natuurlijk voor de hand, want hij is natuurfotograaf.
Foto’s over alles in de natuur, altijd prachtig! Markeer die datum!

 

Een andere datum, welk u zou moeten markeren is zaterdag 21 mei a.s. Want dan gaat regio Fryslân met een bus naar het Weltvogelpark Walsrode. Hoe en wanneer u zich daarvoor kunt opgeven en meer van dergelijke informatie zal t.z.t. worden bekend gemaakt. Gewoon uw mailbox regelmatig even inkijken.

Je hebt van die dagen dat het misschien allemaal wat tegen zit, dat het allemaal even niet zo lekker loopt als had gemoeten. Dat het weer maar niet beter wil worden, aan alles maar geen eind komt en de zon ook al nauwelijks te zien is. Kortom, compleet in de mineur en tot overmaat van ramp ziet u ook nog allemaal van dit soort dieren in allerlei formaten voorbij komen. Geeft niks, niet getreurd, is een oplossing voor, gewoon lid van Aviornis International Nederland worden en de wereld ziet er daarna een stuk leuker uit! Echt waar.

En dan nog even dit:Het komt allemaal goed, eerst het voorjaar nog!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2015 J2-DC