De actualiteit van gisteren

24 januari 2016 - Jaarvergadering met verrassingen

Zeker weten ??? Voortaan ga ik mij, meer dan voorheen, interesseren in de vereniging, waar ik lid van ben !!!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
07-02-2016

Beste regioleden,

Het werd zowaar zomaar ineens winter. Leek het er op dat het niet meer zou gaan gebeuren, tenminste zo zag het er rond de Kerstdagen naar uit, kregen we dan toch nog wat winterse kou en kon er zelfs hier en daar al wat geschaatst worden. Het natuurijs was weliswaar natuurlijk nog lang niet overal betrouwbaar, op ondergelopen land en op de betonbaan in Haaksbergen kon het wel! Daar werd zelfs de allereerste marathon op natuurijs gereden.

Onze website bestond op 1 januari 10 jaar. Dank u, maar we hebben het niet gevierd.
Wel even gekeken wie er zoal onze site heeft bezocht en wat bleek, er kwamen in heel 2015 toch al wel meer dan zesduizend nieuwe bezoekers op ons af. Daarnaast zijn zo’n 1700 vaste bezoekers met enige regelmaat onze site komen bekijken. Mooi om te weten toch? OK, het is nog lang geen miljoenenpubliek, maar zo doe je het allemaal niet helemaal voor niks!

Wat zou het mooi zijn als deze kreet ook werkelijkheid zou worden, daar werd het regiobestuur absoluut heel erg blij van, dat kan ik u verzekeren! Ik weet ook wel dat u over het algemeen bijzonder bezet bent, dat u heel veel verschillende dingen op het programma hebt staan, dat er bijna elke avond wel iets is waar u naar toe moet, want zijn het niet de verjaardagen van de kinderen, dan zijn het wel die van de buren etc. etc. Niet te vergeten de mooie series op TV of belangrijke voetbalwedstrijden! Maar die vier avonden (slechts 4!) in het winterseizoen zouden toch vrij te maken moeten zijn voor de vereniging waar u al zo lang lid van bent en die u een warm hart toedraagt?

Donderdag 28 januari a.s. is er in de grote zaal van Overwijk in Tijnje weer de jaarlijks terugkerende (verplichte) jaarvergadering, die eveneens ieder jaar een iets feestelijk tintje krijgt door een, door de vereniging aangeboden, “nieuwjaarsborrel”. Daar mag u allemaal op af komen, vindt het bestuur helemaal niet erg! Het is tenslotte een bijeenkomst die speciaal voor u is georganiseerd.
De plichtplegingen houden een financieel jaarverslag in, want u mag tenslotte wel weten hoe er met het regiogeld wordt om gesprongen; daarnaast zijn er wat jaaroverzichten van diverse disciplines, maar dat alles neemt niet zo heel veel tijd in beslag, laat u zich daardoor zeker niet ontmoedigen.
U maakt kennis met soortgelijke mensen, leden die ook Aviornisvogels hebben, of ook wel andere soorten. Er is altijd wel wat te bepraten, er zijn wel opgeloste problemen, waar u uw voordeel mee kunt doen enz. enz.

Daarnaast krijgt u altijd, bij elke bijeenkomst, de koffie/thee van de vereniging. Deze keer en dat gebeurt ook ieder jaar weer, toasten we op het nieuwe jaar, in dit geval 2016, en spreken dan de hoop uit dat het maar weer een vruchtbaar jaar mag gaan worden. Maar een andere wens mag ook, u bent daar zelf de baas over!
Het bestuur hecht ook grote waarde aan een loterij met leuke prijzen, want dat mes snijdt aan twee kanten, u kunt een gokje wagen, wint mogelijk een leuke prijs en de winst gaat in de pot, daarvan kunnen dan later weer andere leuke dingen voor de leden worden gedaan.

Als dan allerlei belangrijke zaken zijn afgewerkt, de lootjes zijn verkocht en de pauze is geweest, dan wordt er een film vertoond over diverse soorten watervogels.
Soorten die we mogelijk zelf wel of niet op onze vijvers hebben. Het is altijd wel interessant om opnames te bekijken van onze hobby bij een ander opgenomen. Kun je meteen kijken hoe het er daar uit ziet en hoe eventuele problemen adequaat zijn opgelost. Maar mochten er filmbeelden zijn gemaakt in het wild of in een dierentuin, is het mogelijk nog wel zo boeiend! Hoe dan ook, kortom: u komt toch ook?
 

En dan nog even dit:


 

 

U dacht dat de overheid al veel van u wist en voortdurend veel met camera’s observeert, maar er zijn er meer die alles in de gaten houden!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2015 J2-DC