De actualiteit van gisteren

21 December 2015 - Heel fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
07-02-2016

 
Beste regioleden,
Op 5 december j.l. is op 83-jarige leeftijd na een periode van afnemende gezondheid Pieter Post uit Easternijtsjerk overleden. Hij was één van de trouwe leden die met vaste regelmaat op onze regioavonden aanwezig was. Nelson Mandela heeft eens gezegd: “De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen” en dat was iets waar hij ook voor stond. Wij zullen hem herinneren als een markante en aimabele man, die met heel veel enthousiasme bezig was met zijn vogelliefhebberij en die zeer betrokken was bij onze vereniging. Op zijn rouwkaart stond o.a.: ”….wat goed wie bliuwt bestean” (wat goed was blijft bestaan) en zo zal hij ook in onze gedachten blijven voortleven!

Onlangs werd er in Parijs een klimaatakkoord gesloten om op termijn de opwarming van de aarde niet nog groter te laten worden. Als we om ons heen kijken zien we nu al dat de boel behoorlijk in de war is. Kijk maar eens naar de narcissen, die nu al aan het bloeien zijn. Ik moet er wel bij zeggen, dat dit ras er normaal gesproken altijd als eerste bij is om te gaan bloeien in het voorjaar, maar deze bolletjes zijn nu wel heel erg voorlijk.

Er zijn nog meer voorbeelden van vreemd gedrag in eigen tuin te aanschouwen. Zo zijn er een paar rozen eigenlijk niet opgehouden met bloeien en zelfs nu, aan het einde van de decembermaand, wanneer het vaak al wat winter kan zijn, maken ze nog nieuwe knoppen aan. Dit zijn de echte “die-hards”.

Het begint richting Kerst te gaan en veel mensen hebben hun kerstboom al in huis, gekocht of mogelijk zelf gezaagd of met kluit in pot. Dit is natuurlijk een idyllisch plaatje van een jongen in een sneeuwbui, met zelf gezaagde boom op een slee, hondje erbij en een besneeuwd landschap. Zo zou de tijd rond de kerst er voor velen natuurlijk uit moeten zien. Helaas is het nog allemaal groen om ons heen met temperaturen “in de dubbele cijfers” en het ziet er niet naar uit dat het voorlopig zal veranderen. Het kon wel eens de warmste wintermaand ooit worden.

Dat betekent dat de kachel ook op een lager pitje kan en dat scheelt allemaal weer aan energiekosten. Aan de andere kant geeft zo’n vuurtje in de open haard altijd wat extra sfeer, niet alleen tijdens de donkere dagen vóór de Kerst maar ook op de beide Kerstdagen zelf.

Gezelligheid met deze winterdagen is heel belangrijk en of u nou met familie of vrienden samen gaat eten, thuis of elders, of samen met het gezin op wintersportvakantie gaat naar gebieden waar dan wel mogelijk wat sneeuw zal liggen (is nog maar de vraag dit jaar), het draait allemaal om de sfeer.
Ik wens u, samen met de mensen die voor u belangrijk zijn, heel fijne feestdagen toe. Ik hoop dat u de tijd en de rust kunt vinden om er samen wat moois van te maken.
Stoor u niet aan de vele reclames van de supermarkten die u proberen te verleiden allemaal lekkere dingen te gaan kopen die ze zelf groot hebben ingekocht en u zeer waarschijnlijk helemaal niet van plan was ooit te gaan kopen.
Uit reclames, die rond deze tijd over ons worden uitgestort, is nu ook te herleiden dat u als mogelijke koper bewust door de supers in een “keuzestress” wordt geduwd omtrent de aankopen die u zult moeten gaan doen. Er wordt ook niets aan het toeval over gelaten, ze hebben alle mogelijkheden om uw kerstdis tot een goed einde te brengen
wel in huis. Laat ze en bepaal het lekker allemaal zelf!

Dan resten nog slechts een paar dagen en komt geleidelijk het einde van het jaar in zicht. Als de voortekenen niet bedriegen wordt het dus voorlopig echt geen winter meer en kunnen we buiten rond oud en nieuw ook niet op de schaats. Daarvoor zult u dan beslist naar een ijsbaan moeten.

Het aftellen gaat beginnen en door regelmatig naar de klok te kijken weten we ook wanneer het nieuwe jaar 2016 begint.

Klokslag 24.00 uur heffen we het glas (sommigen doen dat al vele uren eerder) en onder het geluid van harde knallen van de carbidbussen en prachtige figuren aan het firmament, veroorzaakt door het vuurwerk dat niet overal meer mag worden aangestoken, stappen we over de drempel naar het nieuwe jaar 2016. Ik wens u daarbij veel plezier, maar kijk uit voor uw ogen!
Het nieuwe jaar

In het nieuwe jaar is aan het eind van de eerste maand, op 28 januari, de eerstvolgende bijeenkomst van onze regio in Tijnje.

Dat is dan tevens de jaarvergadering en het is ook de bedoeling dat Trienko van der Kaap over watervogels komt vertellen. We zijn dan al wel even een paar weken verder, maar ik nodig u er nu al vast voor uit!

 

 

 

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2015 J2-DC