De actualiteit van gisteren

31 augustus 2015 - Op naar een mooi herfst en winterseizoen!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
10-10-2015

Beste regioleden,
Eind mei een zomervakantiestop afgekondigd, nu gaan we weer van start. Tijdens deze pauze gaat al het andere natuurlijk wel gewoon door.


Hoera!

Er kwam 16 juni een aanmelding binnen van een nieuw lid:
D.J. van der Wal, Kleasterwei 22, Ferwert.


Welkom als lid in onze regio!
 

Er gebeuren natuurlijk nog wel meer zaken tijdens die zomerstop, zoals intussen wat watervogels groot brengen en het vogelsymposium in Barneveld bezoeken op 20 juni.
Het voert te ver om hier een volledig verslag van te geven, het geheel was keurig verzorgd met goede sprekers, die echt wat te vertellen hadden en een rondgang door de tuinen met de vele vogelsoorten was zeer interessant. Meer over het symposium is te vinden in het laatste boekje (augustusnummer) en op de website van Aviornis Nederland.

Het gaat ook altijd zo vreemd in ons land, eerst een lange periode met weinig regen, dan weer heel veel regen en een heuse zomerstorm. Deze keer de ergste sinds jaren en vooral langs de kust en rondom Den Haag en Amsterdam ging het even heel stevig te keer. Vliegtuigen konden slechts met zeer veel moeite en uiterste inspanningen de landingsbaan veilig bereiken en omdat alle bomen vol in het blad zaten, gingen er ook verscheidene om.

In onze provincie was de kracht van de wind mogelijk wat minder heftig, maar uit bijgaand plaatje van ons grasveld onder de appelboom blijkt wel dat het even stevig te keer ging en er een gedeelte van de appels al voortijdig op de grond is terecht gekomen. Te klein en nog lang niet rijp, dus container.


In het voorjaar, om precies te zijn in maart, schreef ik over de “polderwolf”, die een paar dagen Nederland in zijn greep hield door op zijn dooie akkertje langs de straten in Drenthe en Groningen te wandelen.
Welnu, ik las laatst in de krant dat deze jonge, tweejarige, in Duitsland een aanrijding met een auto niet heeft overleefd.
Deze wolf bestaat dus niet meer, nu is het wachten op de volgende wandelaar?


Regiobijeenkomst 10 september in Tijnje
Het lijkt misschien wel ver weg, maar voor u het weet is het al weer zo ver. De koffie krijgt u van het bestuur, als u op donderdagavond van 10 september a.s. naar de grote zaal van Overwijk in Tijnje komt voor de eerste bijeenkomst van het seizoen 2015-2016. Op deze avond, als vanouds georganiseerde bijeenkomst voor de leden van regio Fryslân, zal dhr. G.Vos, dierenhandelaar, een uiteenzetting houden over het wel en wee van zijn werk. Tevens zal in zijn verhaal de positieflijst en het leewiekverbod aan de orde komen.


Om deze avond nog meer “spanning en sensatie” te geven heeft het bestuur als extra attraktie een loterij met leuke prijzen georganiseerd. Dus, mocht het onderwerp van deze avond u wel aanspreken en u houdt ook wel van een gokje zo af en toe, dan is dat een reden te meer om niet thuis te blijven en met z’n allen naar Tijnje te komen. De avond begint om 20.00 uur en u mag best uw buren of anderszins bekenden of familieleden mee nemen, want er is altijd plaats genoeg.

Ruilbeurs in Burgum
Twee dagen later, om precies te zijn op zaterdag 12 september, vindt de ruilbeurs plaats in Burgum, in de grote hal van Jack Jager op het industrieterrein van Burgum-West, Hannelswei 6. De opening/aanvang van de beurs zal om 11.00 uur zijn en tegen 14.00 uur is het al weer afgelopen. Zoals ik heb begrepen is er ruimte voor veel, onder Aviornis vallende, vogelsoorten en zullen er ook handelaren aanwezig zijn. Voor hoenderachtigen (fazanten e.d.) maar dat weten de leden zelf ook wel, is het verstandig een inentingsbewijs achter de hand te hebben; voor watervogels is dat niet nodig.

Op de foto een impressie van de ruilbeurs van 2013, vlak na het begin en het liep toen al aardig vol en was best gezellig; liefhebbers onder elkaar! U ziet het, gewoon tussen de stellages met pallets potgrond en boomschors staan de grote tentoonstellingskooien ruim opgesteld, zodat een ieder de te ruilen vogels op zijn gemak kan bekijken en mogelijk uitkiezen. Mocht u trek krijgen tijdens de rondwandeling, dan is er ook gezorgd voor “de inwendige mens”, want tussen de middag is er soep en zijn er broodjes maar er is ook wel koffie en thee. Ik hoop u intussen te hebben wakker geschud, de vakanties zijn voorbij en alles gaat weer zijn gewone gang.

U komt toch ook op donderdag 10 september in Tijnje en op zaterdag 12 september in Burgum?

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2015 J2-DC