De actualiteit van gisteren

26 april 2015 - De laatste plaatsen in de bus. Wie is het eerst?

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
14-05-2015

 
Beste regioleden,

Ondanks dat het wat te koud is voor de tijd van het jaar, gaat de groei en de bloei gewoon door en dat zie je aan het steeds groener wordende omgeving en de vele soorten voorjaarsbloemen. Zo tussen half en eind april zijn de bloeiende paardenbloemen overal in de weilanden, de bermen en de tuinen te zien, maar slechts dan wanneer de zon uitbundig schijnt, want eerder gaan de bloemen niet open.

Geeft u nu op, voordat het te laat is !!

Op zaterdag 9 mei a.s. gaan we met de bus op reis naar het zuiden.
Deze busreis is georganiseerd door regio Gr./Dr. in samenwerking met onze regio en u kunt zich daar nu nog voor opgeven, maar doe dat dan wel snel, want er kunnen slechts 55 belangstellenden mee.
Als dat aantal is gehaald is de bus vol en vol is echt vol, dus wanneer u zich nog wenst op te geven, informeer dan direct ook even of er nog wel plaats is.

Opgeven
U kunt bellen met Bart Wiechers 0592262927 of mailen b.wiechers@planet.nl of met Bennie Ludema 0582519307 of mailen giny@doraly.nl ; geef dan gelijk ook op waar u wilt opstappen en of u ’s avonds bij het diner kip of varken prefereert.
De kosten voor deze reis zijn voor regioleden van beide regio’s p.p.€ 35,- en voor eventuele partners of introducé of anders ook, echter voor elk volgend persoon moet € 47,50 worden betaald.
Betalen mag u bij de bus, overmaken voordien kan ook, doe dat dan op NL02RABO0155284991 t.n.v. Aviornis.

Opstapplaatsen
Kolham om 06.00 uur,
Hoogkerk om 06.20 uur,
Frieschepalen om 06.45 uur en als laatste opstapplaats
Joure om 07.15 uur.

Waar gaan we met de bus naar toe?
Vanaf Joure rijdt deze rechtstreeks door naar Heeswijk-Dinther naar het fazantenpark “De Rooie Hoeve”, alwaar we meer dan 50 soorten fazanten en hoenderachtigen kunnen bekijken. Onder deze soorten zijn enkele zeer zeldzame, die men niet vaak tegenkomt, zoals het groen Javahoen. Ook kan men hier alle soorten Pauwfazanten bewonderen en tevens koperfazanten, die veelal in Japan voorkomen, overigens is er ook een Japanse tuin waar u doorheen kunt wandelen. Bij aankomst zult u wel een kop koffie lusten en dat is er ook, maar de lunch zult u zelf moeten meenemen.

Naast de fazanten zijn er ook vuurrugfazanten te zien, zoals de prelaatfazant, waarvan een afbeelding als logo van de Beneluxafdeling van de W.P.A. (World Pheasant Association) wordt gebruikt, maar er zijn natuurlijk nog veel meer andere soorten, evenals pauwen. Vanaf de aankomst, zo rond 10.00 uur tot aan het vertrek, zo rond 12 uur, kunt vrij door het park en de tuinen dwalen en eventueel al de lunch opeten.

Dat kan natuurlijk ook in de bus, wanneer we doorrijden naar Echt in het midden van de provincie Limburg; daar gaan we op bezoek bij de fam. Lemmens. Hier zullen we worden ontvangen met koffie en traditioneel Limburgse vlaai en mogen we door de tuinen rondkijken.

Wat kunnen we daar dan tegenkomen? De fam. Lemmens is een groot liefhebber van grote Aviornisvogels en we zullen dan ook veel ibissoorten te zien krijgen. Bezoekende leden van andere regio’s hebben al aangegeven, dat wanneer je door dit privépark loopt het ervaart als iets unieks en zeer zeker de moeite waard om het gezien te hebben!
We zullen in een paar groepen het park gaan bezoeken. Terwijl de ene groep begint aan de rondwandeling, geniet de ander eerst nog even van de koffie + vlaai.

Bij Servé en Elly Lemmens is het ook mogelijk om bijna alle ooievaars van de wereld te ontmoeten, dat wil zeggen, dat ze er bijna allemaal te zien zijn. In een kleine twee uur zullen we daar rond mogen dwalen om vervolgens tegen 15.30 uur de terugreis te beginnen. Let wel, we zijn dan dus in midden Limburg en moeten nog even naar het noorden.

Onderweg, zo ongeveer halverwege, stoppen we nog even voor het gebruiken van een diner, waaraan we gezamenlijk zullen gaan deelnemen. Daarna moet de bus natuurlijk nog even verder naar het noorden rijden en er wordt van uit gegaan, dat de opstapplaats Kolham (was de eerste en is nu de laatste) rond 22.00 bereikt zal worden.

Nog een laatste opmerking:
geeft u nu op, voordat het te laat is !!


En dan nog even dit:

 Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2015 J2-DC