De actualiteit van gisteren en ook nog een beetje van vandaag

13 april 2015 - Met de bus op weg naar het Zuiden. Wie wil mee?

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
14-05-2015

 
Beste regioleden,

Dan is de zomertijd eenmaal begonnen, denk je dat het nu zo langzamerhand wel heel voorzichtig wat zomers zou kunnen worden, wordt het ineens helemaal totaal herfst, met een echte storm en door het inzakken van een loods in Ede is 1 persoon dodelijk gewond geraakt. Vlieg-, en trein verkeer raakten van dit weer behoorlijk in de war. Het ging zo nu en dan wel flink te keer, maar gelukkig viel het in onze contreien nog mee, maar even verder, in het noorden van Duitsland groeide deze storm uit tot eentje met zo nu en dan orkaankracht en daar was wel heel veel schade.

Alle narcissen, die hun best hadden gedaan uit hun bol te gaan en boven de grond tot bloei te komen, lagen nu plat tegen de vlakte, maar hebben zich gelukkig wel weer wat opgericht.

Vogelgriep
In Milheeze in Brabant was rond 3 april een milde vorm van vogelgriep vastgesteld, zodat daar uit voorzorg uit 3 stallen met buitenuitloop alle 12000 kippen werden geruimd. Houd het dan nooit op? Maar er was gelukkig ook al wel een warme voorjaarsdag te melden en daar zullen er vast nog wel meer van komen.

Busreis op zaterdag 9 mei

Op zaterdag 9 mei kunt u mee met de busreis, georganiseerd door onze buurregio Gr./Dr. en in samenwerking met onze regio. De reis gaat naar Heeswijk-Dinther in Brabant, naar het fazantenpark “de Rooie Hoeve” en vervolgens naar Echt, in Limburg, naar de familie Lemmens.

Alle leden van beide regio’s kunnen mee, u zult zich daarvoor eerst wel even moeten aanmelden en dat kunt u nu al wel doen.

  • Voor de regioleden uit Groningen/Drenthe begint de reis al vroeg, u kunt opstappen in Kolham om 06.00 uur, in Hoogkerk om 06.20 uur en voor de Friese deelnemers is dat bij de Friesche Palen om 06.45 uur en tenslotte in Joure om 07.15 uur.

  • Opgeven voor Gr./Dr. kan bij Bart Wiechers, 06-50512739 of 0592-262927 of b.wiechers@planet.nl

  • Opgeven voor Fryslân kan bij Bennie Ludema, 058-2519307 of giny@doraly.nl

  • Bij opgave tevens de opstapplaats doorgeven.

  • De kosten voor deze reis zijn € 35,- p.p., voor uw partner/familielid of introducé geldt dezelfde prijs, echter voor een derde en volgende persoon moet € 47,50 p.p. worden betaald. Betalen kunt u aan de bus.

  • Informeer bij opgave hoeveel deelnemers er al zijn, want bij 55 deelnemers is de bus vol en kunt u niet meer mee, geef ook tegelijkertijd aan of u op de terugweg, wanneer we ergens stoppen om te gaan dineren, kip of varkensvlees wenst te eten ( slechts 1 van de 2 is mogelijk).

  • Nadat de laatste deelnemers in Joure zijn ingestapt, gaat de bus in één ruk door naar Heeswijk-Dinther en zal daar tegen 10.00 uur arriveren.  Na een bakje kunt u tot 12.00 uur door het park dwalen, het is verstandig om iets voor de lunch mee te nemen, want daar zult u zelf voor moeten zorgen.

“De Rooie Hoeve” staat bekend om zijn grote collectie fazanten, wel meer dan 50 soorten, waaronder een aantal zeer zeldzame! Als lid van de W.P.A. (World Pheasant Association) heeft dit park de juiste contacten om met enkele soorten te mogen fokken. Zo kunt u het zeldzame groen Javahoen (Gallus Varius) tegenkomen, welke hier in een speciaal fokprogramma zit. Er worden goede resultaten met het fokken van verschillende soorten koperfazanten behaald (koperfazanten komen hoofdzakelijk in Japan voor). Ook zijn alle soorten pauwfazanten in dit fazantenpark aanwezig; u kunt daarnaast verschillende soorten vuurrugfazanten in het park bewonderen, zoals bijvoorbeeld de prelaatfazant.

Nadat we rond 12.00 uur in de bus stappen, gaat de reis verder richting Limburg, naar de familie Lemmens in Echt. Hier kunnen we gaan kijken naar bijna alle ooievaars van de wereld en veel verschillende soorten ibissen. Leden van andere regio’s zijn hier ook al wel eens geweest en zij vertelden dat het iets unieks was en zeker de moeite waard. We zullen dit privépark in verschillende groepen gaan bezoeken, terwijl de ene groep aan de wandel is, geniet de ander van een Limburgse traditie bij de koffie.

Ook hier, in Echt, zullen we zo’n kleine twee uur zoet kunnen brengen, om vervolgens zo rond 15.30 uur richting het noorden te vertrekken. Onderweg steken we dan nog even aan om met z’n allen te dineren en daarna gaat de reis nog verder naar boven. De verwachting is dat de laatste reizigers tegen 22.00 uur in Kolham kunnen uitstappen.

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2015 J2-DC