De actualiteit van gisteren

28 april 2014 - Voor het te laat is ...

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
17-08-2014

 
Beste regioleden,

Aviornis Regio Fryslân gaat met de bus naar de dierentuinen in Noord-Holland. Maar dat wist u natuurlijk al lang, want u kreeg voor de derde maal een mail van de regiovoorzitter in uw mailbox. Dit was de derde oproep om u toch vooral op te gaan geven voor de reis met de bus op zaterdag 17 mei a.s. Doe uw opgave vooral vóór 4 mei a.s. bij de regiosecretaris op het volgende mailadres: giny@doraly.nl en geef dan tevens door uw eigen adres, eigen mailadres, hoeveel personen er mee gaan, waar u wilt opstappen.

De totale kosten zijn 37,50 euro p.p. (dat is inclusief bus, entree
en diner!!) contant gepast betalen in de bus. Naar mijn idee is dit een koopje!!

De uiterste opgavedatum nadert met rasse schreden, geef u snel op, u kunt er nog bij, maar let wel, later is te laat!

Het is nu wel echt voorjaar geworden, je kunt het aan alles merken. Repte ik in het vorige verhaal van kuikens van de wilde eend in een verslag op TV, nu heb ik ze met eigen ogen in onze buurt al gespot en er zijn ook al leden die jong grut hebben. Lente, de mooiste, maar ook drukste tijd van het jaar.

Landelijke Algemene Ledenvergadering (de ALV) van Aviornis International Nederland
Op zaterdag 12 april j.l. werd in de Zoo Veldhoven de landelijke algemene ledenvergadering ( de ALV) van Aviornis International Nederland gehouden.
Nou, dat was me wat, want de noordelijke leden van onze vereniging hadden een reis van twee en een half uur achter de rug en dat was ook vroeg op, want de vergadering begint altijd om 10.00.uur. Uit onze regio waren er zo’n kleine tien leden, uit heel Nederland totaal 210 en dat is een heleboel. Ze konden er met z’n allen maar net in!
Over de resultaten van de vergadering kunt u een uitgereid verslag lezen in de eerstvolgende uitgave van ons boekje en op de website van Aviornis, daar ga ik het hier niet over hebben, o ja, de ringenprijs blijft gelijk.

De vergadering werd dus gehouden in Zoo Veldhoven. Dit is het voormalige papegaaienopvangcentrum en daar was hier en daar nog wel wat van terug te vinden.
We hebben op deze lokatie ongeveer een tiental jaren geleden ook al eens een landelijke vergadering gehouden. Een gedeelte kende ik nog wel terug, maar er was ook wel veel vernieuwd en veranderd. De nieuwe parkeigenaar is een fervent liefhebber van roofvogels en er zijn dan ook een flink aantal roofvogelvluchten gebouwd.

In deze grote en hoge vluchten huisden diverse soorten, als arenden, zeearenden, condors, valken, buizerds maar ook raven en ga zo maar door. In het park waren verder nog kraanvogels, pony’s, heel veel witte hanen en witte kuikens, heel veel witte konijnen en witte jonge geitjes. In de Tropenhal ontdekte ik nog schildpadden, neushoornvogels, kroonkranen, een hele kudde dwergkwartels (allemaal haantjes) en ook een paar stokstaartjes. Verder in het park her en der nog papegaaiensoorten en kaketoes, maar ook uilensoorten.

Vlak bij de ingang stonden een paar handgemaakte grote nesten met jonge arenden en een nest met jonge raven. Het was eerst wel de bedoeling dat er een vliegshow gegeven zou worden, echter die ging niet door. De jonge vogels, hier en daar op de boomstronken te zien, zullen er dan wel aan deelnemen neem ik aan en de jonge raven waren ook bedoeld om later mee te vliegen in de show, als ze wat ouder waren natuurlijk. Het leuke van zo’n landelijke vergadering, eens per jaar, is het feit, dat het tevens een soort reünie is geworden. Velen komen elkaar juist daar dan weer tegen en leden van diverse regio’s wonen nu eenmaal niet vaak bij elkaar in de buurt. Het op deze manier opbouwen van een zeker netwerk is ook best de moeite waard en uiterst gezellig!

Rest mij nog u voor de laatste maal er op te attenderen dat u zich zeer binnenkort (vóór 4 mei) nog op kunt gaan geven voor de busreis van 17 mei en zeg nou zelf, als u zo’n foto ziet dan wil je dat toch ook in het echt zien? Dus, geef u op en ga mee!

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2014 J2-DC