De actualiteit van gisteren

7 april 2014 - Kort maar krachtig ...

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
17-08-2014

 
Beste regioleden,

Ook deze keer is er een nieuw lid bij onze regio gekomen.
Welkom in onze regio:
H.v.d.Meer,
Skoallestrjitte 17,
9298 PS Kollumerzwaag.

 

Het mooie voorjaarsweer zet gewoon door, met alle bloemen tot gevolg. Uitlopende bomen en struiken, volop bloeiende narcissen, kortom teveel om op te noemen. Maar mooi is het wel en het wordt alleen maar mooier!

De Dierentuin
Dan helemaal wat anders: we gaan met de bus naar de dierentuin, twee zelfs en wel in Noord-Holland op zaterdag 17 mei a.s. en u mag allemaal mee, maar wel op 1 voorwaarde, dat u zich op geeft vóór 4 mei a.s. U kreeg al weer een mail van onze voorzitter, waarin precies werd verteld hoe u aan te melden etc. Maar ik doe dat nog eens dunnetjes over, voor het geval dat u het even vergeten was!


 

 

 

 

We gaan dus met de bus over de Afsluitdijk naar Tuitjenhorn en Anna Paulowna op zaterdag 17 mei. U moet, als u mee wilt en dat wilt u natuurlijk, u opgeven voor 4 mei a.s. en let wel, bus vol is bus vol! Wacht dus niet te lang meer! Geef u op door middel van een e-mail, onder vermelding van uw naam, uw adres, tel. nummer en e-mail adres bij giny@doraly.nl en vermeld ook even de gewenste opstapplaats. Betalen van 37,50 euro gepast in de bus is de bedoeling en daarin zit alles inbegrepen, behalve uw lunch en andere zaken tijdens het bezoek aan de parken, maar de entree en het diner zijn dan ook betaald.

Het gaat dit jaar allemaal wat anders, geen winter van betekenis en zo maar spannende voorjaarstemperaturen. Misschien hebt u al in uw perken of daarbuiten jong spul gesignaleerd. Onlangs zag ik, tijdens een weerpraatje op de TV, een soortgelijke foto van een wilde eend met kuikens voorbijkomen. Het zal wel ergens in het zuiden of midden van het land geweest zijn waar die foto gemaakt was, want voor het noorden leek het mij nog wat te vroeg, maar je weet het nooit met die vogels. De natuur is wel wat eerder dan anders, maar heel veel voedsel zal er nog niet in de slootjes aanwezig zijn, dus wordt het nog spannend of ze kunnen overleven. De hoeveelheid kuikens op het plaatje is naar mijn idee te veel voor het nageslacht van 1 wilde eendenvrouw, het zullen er wel twee geweest zijn!

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regioredacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2014 J2-DC