De actualiteit van gisteren

20 januari 2014 - Veranderingen .....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
03-02-2014

Beste regioleden,

Altijd weer fijn dat er nieuwe leden zijn.
In regio Fryslân is bijgeschreven
D.Vermeulen, Boskleane 1, 9255 JG Tietjerk.

Hartelijk welkom in onze regio!

Met de winter wil het niet zo vlotten, maar mij hebben ze daar niet mee. Het is vermakelijk hoe sommige weermensen tijdens hun weerpraatje op de TV nu en dan plaatjes te voorschijn halen van een jaar geleden op dezelfde dag van het jaar. Precies een jaar geleden lag er overal sneeuw en was het koud, maar nu dus niet. Op 16 januari ’14 waren weer bijeen in de grote zaal van Overwijk in Tijnje, alwaar we de voorlaatste bijeenkomst van het winterseizoen van onze regio hielden. Er stond nog al wat op het programma.

Er zou een regiobestuursleden wisseling plaatsvinden, een Nieuwjaarsborrel en een lezing van onze voormalige voorzitter Anne Bosma over zijn reis door Zuid-Amerika.

De avond kreeg een iets anders verloop, vanwege verhindering van onze voorzitter,
zodat ikzelf de avond wat moest leiden.

Voor de pauze werden het financieel overzicht, het jaaroverzicht en het overzicht van de ledenadministratie (begin 2014 had de regio 205 leden) behandeld, alvorens Anne Bosma een begin maakte met een verslag van zijn “avontuurlijke reis” door Zuid-Amerika. Hij is daarbij door de landen Argentinië, Chili en Bolivia gereisd, maar een verslag van die lezing met hele mooi beelden van het zeer fraaie, maar soms desolate landschap doen we de volgende keer.
 

In de pauze kon een ieder een borrel naar keuze bestellen, waarmee een toast werd uitgebracht op het nieuwe jaar 2014. Daarna ging de presentator nog even door met zijn reisverslag, waarvan ik moet zeggen dat ik me er telkens over heb verbaasd, bij het zien van de vele fraaie foto’s, hoe enorm uitgestrekt het daar was, hoe enorm kleurrijk het er uitzag en hoe veel zout er daar voorhanden was op die hoogvlaktes van Bolivia.
Maar, zoals gezegd daarover later meer. De presentatie over Zuid-Amerika eindigde mooi op tijd en toen was het een geschikt moment om de twee bestuursleden te bedanken voor de vele jaren die ze voor de regio in touw zijn geweest. Nu gaat dat natuurlijk wel wat vreemd, als je als tijdelijke voorzitter (voorzitter voor 1 avond) namens het bestuur afscheid moet gaan nemen van jezelf. Dat gaat, op zijn zachtst gezegd wat stroef, maar overal is een oplossing voor.


Op de (niet helemaal duidelijke) foto ziet u dat ons langst zittende bestuurslid Meije Wink afscheid neemt van mij, bedankt en tevens, als dank voor de 14 gezamenlijke prettige jaren, een cadeaubon overhandigd.

 

Mijn opvolger, de nieuwe secretaris dus, is geworden Benny Ludema, die met algemene stemmen werd aangenomen.

Op de andere (helaas ook niet helemaal duidelijke) foto ziet u, dat ik op mijn beurt dan weer afscheid neem van de scheidende penningmeester, Pieter Rienstra, die deze functie 25 jaar met goed gevolg heeft gedaan en volgehouden. Ook hij krijgt als dank een cadeaubon.
 

De opvolger van Pieter is Jac Jager geworden, die eveneens met algemene stemmen is gekozen.

De voorjaarsbusreis in mei was aan het begin van de avond al even ter sprake gekomen. Op de tafels in de zaal lagen al reclamefolders van de twee dierenparken die we van plan zijn te gaan bezoeken op zaterdag 17 mei.
We gaan naar het Van Plankendaell Park bij Tuitjenhorn en naar het Landgoed Hoenderdaell bij Anna  Paulowna. Zodra er meer gegevens bekend zijn, zoals kosten, opstapplaatsen etc. krijgt u dat te horen en te zien, het bestuur gaat er binnenkort mee aan de slag. We hopen nu al vast wel dat u er zin in krijgt (leden van de regio Groningen/Drenthe kunnen vanzelfsprekend ook mee) en dat we t.z.t. met een volle bus over de Afsluitdijk kunnen rijden.

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2014 J2-DC