De actualiteit van gisteren

9 januari 2014 - Een heel nieuw jaar, met heel veel nieuws ...

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
03-02-2014

 
Beste regioleden,

De beste wensen voor 2014, veel voorspoed en gezondheid! Honderd jaar geleden maakten men ook al mooie wenskaarten, de bovenste tekst plaatste ik in het plaatje, de Engelse tekst is origineel.

We starten een nieuw jaar, een periode waarin u hopelijk blij bent lid te zijn van onze bloeiende vereniging, waarvan alle bestuursleden zich tot het uiterste zullen inzetten voor het behoud van onze liefhebberij. Uiterste waakzaamheid is immers nog steeds geboden, omdat er ambtelijke geesten zijn, die vanachter hun bureau denken te weten, hoe wij het als burgers/liefhebbers moeten doen. Een toekomstige “positieflijst” is daar een luguber voorbeeld van!

Ja en toen waaiden we zo maar bijna nog eens opnieuw van de weg af, zo aan het einde van het vorige jaar.
Het mag wel fijn zijn dat er nog geen sneeuw en ijs is te vinden, maar dan krijg je wel een ander weertype voorgeschoteld.

Aan het begin van 2014 ging er, als ik de nieuwsberichten goed heb beluisterd, voor een kleine zeventig miljoen euro’s de lucht .
Leuk spul, het heeft iemand het leven gekost, iemands hand was er af en er was veel oogletsel en veel schade en ook veel meldingen van overlast.Bovendien was het een beetje natte boel tijdens de jaarwisseling, maar dat heeft velen er niet van weerhouden om af te zien van het aansteken van de knallende en flitsende effecten.

 
Op 1 januari bestond onze website in zijn huidige vorm al weer 8 jaren. In 2000 is de site, voortgekomen uit de 'papieren' Nieuwsbrief Aviornis, gestart in samenwerking met de buur-regio's.

Met behulp van de site is het voor onze regio mogelijk om u met regelmaat op een snelle manier van informatie te voorzien. Belangrijke informatie omtrent bijeenkomsten en/of festiviteiten. Is dat er even niet dan verstrek ik ook wel een mijn zienswijze op het nieuws op het gebied van “natuurlijke”en andere zaken, zodat u ongeveer elke twee weken wat anders te lezen krijgt. Dat alles lukt alleen maar als je daarbij de hulp krijgt van onze onvolprezen webmaster Jan Eissens, die mijn geschrijf altijd weer tot een prachtig geheel weet om te vormen.

Volgens de mensen van het weer zou er in de overgang van 3 op 4 januari ’14 een heel heldere nacht zijn met veel sterren en ook veel vallende sterren. Dat is natuurlijk prachtig, zo aan het begin van het jaar. Als een ieder dan een wens doet tijdens het zien van zo’n gebeurtenis, dan wordt het jaar misschien nog wel veel meer bijzonder!

Op donderdag 16 januari ’14 a.s. hebben we als bestuur weer een bijeenkomst in Tijnje bij Café/ Restaurant Overwijk georganiseerd en dat is in januari altijd de jaarlijks terugkerende verplichte regiojaarvergadering. U mag er allemaal in grote getale op af komen, vinden we helemaal niet erg en de koffie krijgt u van ons.
 
U krijgt tevens een jaaroverzicht van de regiosecretaris plus een financieel overzicht van de regiopenningmeester. Dat laatste is een verplicht nummer maar duurt gelukkig nooit zo lang en laat u zich daardoor niet bezwaard voelen om te komen.
 

De regiosecretaris zal aftreden en opgevolgd worden door een ander, mits gekozen en datzelfde geldt waarschijnlijk ook voor een nieuw te kiezen regiopenningmeester.

Vervolgens kunt u van ons een Nieuwjaarsborrel verwachten, waarbij wij, samen met u, een toast op het nieuwe jaar zullen uitbrengen. Een reden te meer om nou eens niet thuis te blijven, maar in de zaal uw gezicht eens (weer) te laten zien. Wij organiseren dit tenslotte voor al onze leden, ook voor de nieuwe!

Tussen de bedrijven door, krijgt u een presentatie van een reisverslag door Zuid-Amerika van onze oud voorzitter Anne Bosma, die daar vorig jaar enige tijd heeft rondgeneusd. Bijgevoegd plaatje heb ik zelf gevonden en bedacht dat hij daar misschien ook wel geweest zou kunnen zijn. Of dat werkelijk ook zo is? Komt en laat u verrassen!
 

U kunt dan later onder het genot van een drankje en eventueel wat hartigs nog geruime tijd napraten met uw medeleden. Voorspellingen omtrent het nieuwe fokseizoen en de resultaten van het oude zouden zo maar gespreksonderwerpen kunnen zijn.
Tot slot en ik zeg het nog 1 keer: komt allen en kwam u niet zo vaak, doe dat dan nu wel eens.
Het is een goed voornemen en een goed begin van het nieuwe jaar.

 

En dan nog even dit:

We moeten allemaal weer even op gang komen !!
 

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2014 J2-DC