De actualiteit van gisteren

21 december 2013 - Veilig over de drempel ...

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-01-2014

 
Beste regioleden,

Ook nu weer een lid bij onze regio ingeschreven: D.A.L.M. Matthijse, Skoalikkers 21B, 9284 TS Augustinusga. Dhr. Matthijse is afkomstig uit Geleen en was al lid in de regio Limburg. Nu van harte welkom in onze regio !

Wederom ging het mis bij een pluimvee bedrijf, nu in Scheemda, want daar werd rond 11 dec. een milde vorm van vogelgriep vastgesteld, zodat ook daar weer honderden hoenders werden geruimd. Houdt het dan nooit op?

Het verbod om met een felle schijnwerper ’s nachts op vossen te jagen is nog niet helemaal van de baan. Staatssecretaris Dijksma wil nog wel proberen om daar verandering in te brengen door andere regels toe te passen en ook in de gelederen van de Friese Vogelwachten heerst opwinding.

Deze organisatie wil vooral regionaal toestemming via de Provinciale Staten, omdat verbieden van de nachtjacht het er voor de weidevogelpopulatie in onze provincie niet beter op maakt.

De feestdagen komen nu met rasse schreden dichterbij en hoewel het nog helemaal en niet in de verste verte op een klein beetje winter lijkt in Nederland, (persoonlijk heel erg blij mee!) komen we wel in het winterseizoen terecht. Gelukkig en dat vind ik zelf altijd heel prettig, hebben we de kortste dag en de langste nacht al weer achter de rug en gaat het langzaam weer lichter worden!

Hoe het ook gaat, ik wens u en al uw dierbaren veel warmte en gezelligheid en een fijne kerst! Vervolgens en voor dat u het weet zijn we al weer aan het einde van het jaar gekomen. Nemen we afscheid van 2013 en schakelen we moeiteloos over naar het nieuwe jaartal 2014.

Te uwer informatie en u kunt dat nu alvast in uw nieuwe agenda schrijven, of als u dat anders gewend was dan op de nieuwe kalender van 2014, dat we op 16 januari weer een bijeenkomst hebben georganiseerd in Tijnje. Dit is, zoals elk jaar, de regiojaarvergadering, waarbij we een overzicht geven van de zaken van het afgelopen jaar, de financiële zaken worden doorgenomen en waar nieuwe bestuursleden zullen kunnen worden gekozen en benoemd. Zelf neem ik dan afscheid van het secretariaat en ga nog even door met het maken van bijdragen voor onze website.

We hebben ook een gastoptreden van onze oud-voorzitter Anne Bosma, die een presentatie zal geven over zijn reis naar en door Zuid-Amerika. Daarnaast schenken we voor alle aanwezigen in de zaal een gratis Nieuwjaarsborrel en proosten we op het komende jaar, dus…, komt allen in grote getale !!

Mocht u het niet kunnen laten en u waagt zich aan het geldverslindende vuurwerk op de laatste dag van het jaar tijdens de eerste minuten van 2014, kan ik slechts adviseren: wees voorzichtig en draag een vuurwerkbril! Veilig over de drempel!

En dan nog even dit:Zoals de ene staartmees tegen de andere zei!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2014 J2-DC