De actualiteit van gisteren

26 november 2013 - Het leven is niet altijd perfect, maar er zijn perfecte momenten ...

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-12-2013

 
Beste regioleden,

November raakt teneinde, december komt in zicht. Zie, de maan schijnt door de bomen, vandaar ’s nachts dat felle licht! U kreeg dat natuurlijk ook allemaal mee, de goedheiligman is weer in Nederland gearriveerd. Hij zette voet aan wal in de stad Groningen en dat werd live uitgezonden!

Tegelijkertijd arriveerde de Sint in nog veel meer grote steden, op het zelfde moment en dat vind ik een zeer knap staaltje van logistiek vernuft! Maar eigenlijk is het ook wel logisch natuurlijk, de persoon kan zich niet dusdanig verdelen om op diverse lokatie tegelijkertijd te verschijnen, maar in het sprookje, het kinderfeest, kan dat zeker wel. Nog even ter uwer informatie: tot en met 5 december mag u uw schoen voor de kachel of open haard zetten, daarna is het uit met de pret.

Op donderdag 21 november j.l. hielden we onze regiobijeenkomst in de grote zaal in Tijnje. Christiaan Luttenberg, dierverzorger in Buger’s Zoo nam ons via heel veel foto’s mee op reis door de wereld via zo’n 23 door hem bezochte dierentuinen. Het bezoeken van al die diverse zoo’s is een hobby van hem en hij vertelde dat het eigenlijk financieel best is te doen, op het moment dat je afspraken maakt met collega’s in andere parken.
Zo heeft hij intussen gedurende tal van jaren al 400 dierenparken bezocht, waar ook ter wereld. Vogels en zeer zeker Aviornisvogels zijn een beetje ondergeschoven kindjes in dierenparken. Ze zijn er wel, maar vaak niet zo veel, omdat het meestal geen grote publiekstrekkers zijn, zoals de olifanten, giraffen, apensoorten en grote roofdieren.

Christiaan liet ons de entree van de betreffende dierentuin zien en daarna een stukje van het vogelverblijf met daarnaast de eventuele ander soorten die nog elders te zien waren. Doordat er, zoals gezegd, soms niet zo veel vogels in een park waren, waar je soms ook best om moest zoeken, kreeg de presentatie het karakter van een zoekplaatje, met dien verstande, vlug verder naar de volgende dierentuin in weer een ander ver land. Persoonlijk had ik wel wat langer in een park rond willen kijken en willen zien hoe zo’n specifiek vogelverblijf in die dierentuin in een land hier ver vandaan er uit zag. Wat ook opviel aan deze presentatie (en dat is het gevolg van veel dierentuinen op een rij) dat veel parken qua vormen van verblijven elkaar kopiëren. Ook kon je mooi zien dat sommige vogelsoorten vrij standaard waren in veel parken.


 

 

 

 

 
Zo kwamen er veel hoenderachtigen en veel vruchtenduiven langs. Omdat het steeds later werd, moest de presentator op een gegeven moment het tempo wat opvoeren om al de te presenteren plaatjes te kunnen laten zien en daarin kwamen o.a. nog vogelpark Walsrode en de dierentuin in Ruinen nog voorbij.

 Zoals ik in het begin al zei gaan we langzamerhand het einde van het jaar 2013 tegemoet. In deze donkere maanden, waarin de dagen steeds nog korter worden en de avonden en nachten steeds langer, is het van belang dat we het in huis gezellig en knus gaan maken, want buiten valt niet zo heel veel meer te beleven. Maar, dat is ook maar betrekkelijk, want, ondanks dat de meeste blaadjes van de bomen zijn, heb je soms nog best wel mooie dagen en mooie momenten.

Zoals de tekst in bovenstaande foto al aangeeft, zijn er vooral in de koude wintermaanden best nog wel perfecte momenten te creëren. Gezeten rondom de warmtebron, of naast de radiator van de cv., tezamen met familie of alleen met een fijn boek of mooi programma op tv. Glaasje wijn er bij, wie doet je wat!

En dan nog even dit:Dierentuinen fokken ook steeds meer andere publiekstrekkende “dubbeldoel-dieren”!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC