De actualiteit van gisteren

11 november 2013 - Aviornis Fryslân heeft de wind in de rug

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-12-2013

 
Beste regioleden,
We kunnen weer nieuwe leden in onze regio bijschrijven en daar worden we altijd blij van!
Hoe meer, des te beter, samen staan we sterk!

H.v.d.Meer, Provincialeweg 8, 9863 PG Doezum,
B.Idsardi, Kie 7, 8801 PJ Franeker
S.Buust, Hoofdweg 2, 9343 TA Een-West.

Van harte welkom als lid bij onze regio!


Ja en toen kregen we de wind van voren en wel gelijk maar heel veel op 28 oktober j.l.
De mensen van het weer noemden windkracht 11 en op de eilanden boven onze provincie ging het nog extremer tekeer, met uitschieters boven de 150 km/h., kortom het was een paar uur even heel heftig! In het hele land gingen er, omdat er nog soms veel blad aan zat, nogal wat bomen om, met alle schade tot gevolg, zoals kapotte auto’s en daken maar ook geen gas of telefoon meer en nog veel meer ellende. Het korte maar hevige noodweer zorgde bovendien voor twee dodelijke slachtoffers.

Ander nieuws, op donderdag 21 november a.s. nodigen wij u allen uit om naar de grote zaal van Overwijk in Tijnje te komen. Christiaan Luttenberg, dierverzorger in Burger’s Zoo, zal dan bij ons een presentatie houden over allerhande vogels (ook Aviornisvogels) in allerhande dierentuinen in de wereld.

Wij beginnen, net als altijd om 20.00 uur en zoals u nu al geruime tijd van ons gewend bent is de koffie en thee van het bestuur, maar alle andere zaken zijn voor rekening van u zelf. Welke vogels en vogelsoorten de revue zullen passeren weet ik natuurlijk ook niet precies, maar Christiaan heeft mij een paar foto’s opgestuurd, waarvan u hier een paar, weliswaar verkleind, kunt bekijken. Uit de variatie kunt u waarschijnlijk wel begrijpen, dat het aanbod aan plaatjes heel divers zal zijn. Een reden te meer om absoluut te komen kijken en luisteren en u weet het: hoe meer mensen des te leuker en gezelliger het wordt.

Gaan we nog meer doen dit winterseizoen?
Natuurlijk, uw bestuur zit over het algemeen beslist niet stil! Bestuurslid Sybrand Dijkhuizen is in het winterseizoen ook weer druk bezig Aviornis te promoten tijdens shows en tentoonstellingen in de regio, met als doel onze vereniging onder de aandacht te brengen om zodoende te proberen nieuwe leden aan te trekken. Daarnaast hebben wij op 16 januari van 2014 de regiojaarvergadering met Nieuwjaarsborrel gepland en tijdens die jaarvergadering, met financiën en zo, neem ik afscheid van het secretariaat. Bennie Ludema heeft al aangegeven die functie wel over te willen nemen, mits hij door de regioleden zal worden gekozen. Wij zijn als regiobestuur ook op zoek naar een andere penningmeester, omdat Pieter Rienstra heeft laten weten er na zeer geruime tijd ook mee te willen stoppen. Er is een opvolger gesignaleerd en de besprekingen zijn in
volle gang; meer daarover later!

In de maand mei van 2014 hebben we als bestuur weer plannen gemaakt voor een voorjaarsbusreis, die plannen krijgen langzamerhand meer gestalte en als alles is uitgekristalliseerd krijgt u meer gegevens.
Voorlopig moet u het eerst nog even doen met deze aankondiging.

Tijdens de zeer zware storm van 28 oktober j.l. gebeurden er rare en extreme zaken.
Dit plaatje vond ik ergens en wilde u die niet onthouden, maar zeg er wel bij dat u dit, tijdens een zware storm niet zelf moet proberen. Wacht maar even tot het wat rustiger wordt en huur dan een hoogwerker, is veiliger! In dierentuinen moeten ze wel steeds wat nieuws verzinnen om een constante stroom publiek te trekken gedurende het hele jaar. Daarom worden er allerhande pogingen ondernomen om steeds exotischer uitziende dieren te kweken, want hoe vreemder des te meer publiek er op af komt en het moet natuurlijk iets zijn wat je niet dagelijks tegen komt. Deze kruising lijkt al aardig geslaagd!

Daarom: En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC