De actualiteit van gisteren

27 oktober 2013 - Aviornis Fryslân, een regio met kleur!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
11-11-2013

 
Beste regioleden,

U hebt het zelf natuurlijk ook wel gezien, de herfst zet gewoon door, alsof er niets aan de hand is. Vallende blaadjes, het gaat maar door, net zo lang tot je door de kale takken de blauwe(meestal grijze) lucht weer kunt zien. Ik heb al wel eens laten doorschemeren dat dit niet mijn favoriete jaargetijde is, vanwege die regen en die wind, maar ach, het heeft ook soms wel weer zijn charmes. Het wordt ’s avonds eerder donker en als het dan binnenshuis gezellig is en warm, dan gaat het ook wel weer.

Niet alleen de blaadjes vallen, er vallen zo nu en dan ook andere dingen van bomen en daar kun je dan beter niet onder door lopen, hoewel het kan ook best meevallen. Zo ruim ik iedere morgen de gevallen appels onder de boom op, soms ook wel terwijl het stevig waait en er vallen dan soms vruchten naast mij, maar ik heb er nog nooit eentje op mijn kop gekregen (afkloppen).

Naarmate de tijd voortschrijdt verdwijnen ook de bloemen uit de tuin en van de laatsten, samen met het gevallen fruit is soms nog best een mooi herfstboeket te maken.

Ja, en dan de spannende zaak van de gevonden dode wolf nabij Luttelgeest. Dat beest was, volgens de “geleerden” van Karpatische oorsprong en helemaal alleen naar de polder komen lopen, alwaar zij door een auto zou zijn geschept.

Maar nu blijkt dat er wel degelijk aanwijzingen zijn, dat het dier toch voor de grap in de polder is neer gelegd. De dode wolf zou in Polen zijn geschoten en in de auto daar vandaan zijn meegnomen. (In Polen komen wolven voor en ook mensen die naar Nederland reizen om hier op o.a. agrarische bedrijven te komen werken.) Dus toch een lugubere grap. De WBE rondom Luttelgeest heeft er nooit in geloofd, dat dit dier helemaal naar die plek zou zijn gelopen, maar werd daardoor zo nu en dan weggehoond.
Maar ja, wat moet je als gerenommeerde wetenschappers zwart op wit hebben vastgesteld dat het om een unieke aktie ging van een “lonely wolve”, die helemaal in haar eentje naar de polder was komen lopen, en het “klopte”ook wel, want in de buurt was wolvenpoep gevonden! Het lijkt mij verstandig, dat de wetenschappers die zich met het onderzoek hebben beziggehouden en de kogelgaatjes en de inslagen niet hebben opgemerkt, de eerste jaren maar eens wat ander werk gaan doen, zoals fluitenkruidwortels uitgraven of zo! Of misschien hadden ze toch wat meer verstand van verzekeren?

Bijeenkomst Tijnje op donderdag 21 november


 

 

Op donderdag 21 november a.s. is er weer een bijeenkomst in Tijnje, bij Overwijk. Wij hebben daarvoor Christiaan Luttenberg kunnen strikken. Christiaan is dierverzorger in Burger’s Zoo en o.a. ook bekend van het TV programma “Drukte in de Dierentuin”.
Hij heeft als hobby het bezoeken van andere dierentuinen in de wereld en er intussen al wel 400 bezocht en overal maakt hij foto’s. Op deze avond neemt hij ons mee op zijn reizen en laat ons plaatje van vele Aviornisvogels in veel verschillende dierentuinen zien. Onze regio telt zo’n 200 leden en ze zijn allen kleurrijk.

Op de foto staan heel wat andere kleurrijke mensen, zo veel zullen er wel niet komen, maar wat zou het mooi zijn als we op donderdagavond 21 november heel wat meer leden kunnen verwelkomen dan normaal gebruikelijk is. Bovendien en dat heb ik vaker geschreven, het is voor een spreker natuurlijk veel leuker voor een volle zaal te staan dan voor een half lege. Zet dus donderdag 21 november in uw agenda en komt allen naar Overwijk in Tijnje!

Het regiobestuur zal in deze winterperiode haar best doen om voorjaarsactiviteiten te gaan bespreken, opdat we de leden na de winter weer aantrekkelijke zaken kunnen presenteren. Maar daarover later meer.

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC