De actualiteit van gisteren

15 september 2013 - Herfstactiviteit: RUILBEURS!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
01-10-2013

 
Beste regioleden,

Ik zei het al eerder, het is nu september, dus de eerste symptomen van de herfst zijn zichtbaar en soms ook te voelen. In onze provincie viel het nog al mee, maar op andere plaatsen in Nederland heeft de storm even flink huisgehouden, met omgewaaide bomen tot gevolg.

Zo’n najaarsstorm heeft dan ook direct vat op die bomen, die nog vol in het natte blad zitten. Geregend heeft het hier eindelijk ook en zo nu en dan kun je mooie waterhoogtes in de regenmeter aflezen. De natuur was er uiteindelijk ook wel aan toe, want het was behoorlijk droog.

Zo, het weerpraatje hebben we gehad, dan gaan we nu over op een ander onderwerp, de bloemen en de bladeren in de tuin. De bolchrysant is vooral in dit jaargetijde erg populair en voor de prijs van een niet te duur bosje bloemen al te verkrijgen, in sommige winkels krijg je er al twee voor de prijs van een. Hoe dan ook, het fleurt de boel nog lekker even op voordat de kleuren uit de tuin verdwijnen.

Elk jaar sta ik weer versteld, hoe het jaargetijde het voor elkaar krijgt om de bladeren van de bomen en struiken zo’n mooie, bijzondere kleur te geven. Als we dat zelf zouden moeten gaan schilderen zouden we dat niet voor elkaar kunnen krijgen, denk ik.

Zaterdag 21 september onze tweejaarlijkse ruilbeurs
En dan nu de enigste en allerlaatste oproep aan alle leden en/of belangstellenden om op zaterdag 21 september a.s. naar onze tweejaarlijkse ruilbeurs te komen, welke wij organiseren in 1 van de twee grote hallen van B&J, op het industrieterrein van Burgum-West. Ooit door onze vorige voorzitter uitgeroepen tot: “misschien wel de mooiste ruilbeurslokatie van alle regio's!” Wij zorgen voor bewegwijzering nabij en vanaf de stoplichten en de lokatie zal buiten versierd zijn met banners en vlaggen, opdat het allemaal eenvoudig te vinden zal zijn. Voor de “inwendige mens”, zoals dat vaak zo mooi wordt gezegd, zal ook gezorgd worden, dus u hoeft niet met lege transportkooien + een lege maag naar huis terug!

Ik roep u dus nog eenmaal op: Komt allen!!

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC