De actualiteit van gisteren

8 september 2013 - Veranderingen en Activiteiten

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
01-10-2013

 
Beste regioleden,

De herfst nadert, of we dat nu leuk vinden of niet.
Hier en daar zag ik al wat blaadjes vallen (soms ook een beetje veroorzaakt door de droogtestress) en vallende blaadjes horen bij de herfst.
De herfstbladeren zijn veelal voorzien van het mooiste kleurenscala, van alles behalve groen.
Over de zomer hebben we dit jaar niets te klagen gehad, want het blijft maar mooi weer en dat al vele weken aaneen.
 


Volgens “vlinderologen” is dit een heel bijzonder goede zomer geweest voor deze insekten. Vele soorten waren er te zien, ook op plaatsen waar ze anders bijna niet voor kwamen. Ook libellensoorten gaat het deze zomer voor de wind. Op sommige plekken in het noorden komen ineens soorten voor, die oorspronkelijk in zuidelijker streken te vinden waren.
Wie wordt de nieuwe Secretaris van onze Regio?
Ik heb u al wel eens verteld, dat mijn functie als regiosecretaris in januari, tijdens de regionale ledenvergadering vacant komt.
Ik heb ook al eens gevraagd, via deze site of er iemand bereid zou zijn deze functie over te nemen, welnu, er gloort licht aan het eind van de tunnel. Bennie Ludema hebben we bereid gevonden om eens te kijken of dit werk voor hem wel geschikt zou zijn en mocht dat uiteindelijk het geval zijn, dan is hij tijdens diezelfde vergadering verkiesbaar. Zo werkt dat. Het bijhouden van deze website, eigenlijk hoorde dat ook bij deze funktie, dat blijf ik voorlopig nog wel even doen. We gaan de werkzaamheden voorlopig even uit elkaar trekken, maar in de toekomst kan het zo maar weer anders gaan.
Wie wordt de nieuwe Penningmeester van onze Regio?
In een goed werkende regio zijn financiële zaken heel belangrijk en het is dan ook zeer fijn, dat het werk door een uitmuntende en vakbekwame penningmeester jarenlang in goede orde is gedaan. Maar ook penningmeesters willen wel eens wat anders, daarom heeft Pieter Rienstra, al jaren de steun en toeverlaat van de regio en haar bestuur, te kennen gegeven er mee te willen stoppen in 2015. Ik weet ook wel, dat een vraag aan u, de regioleden, via deze site, misschien niet veel reacties zal opleveren, maar ik ga het toch proberen! Bent u als regiolid, bekend met het omgaan van financiën en vindt u het leuk om wat boekhoudkundig bezig te zijn voor onze regio om daar uw hele ziel en zaligheid in kwijt te kunnen, omdat u ook wel eens wat anders wil dan vogeltjes kijken alleen, dan bent de geschikte man/vrouw voor ons! Laat eens een reactie achter in het daarvoor bestemde vak van onze site, of neem contact op met één van de regiobestuursleden.

Op zaterdag 21 september is onze tweejaarlijkse ruilbeurs in Tijnje en daarvoor vraag ik u nu alweer en nog steeds uw aandacht. Veel van de getoonde vogels op dit plaatje zouden zo maar eens aanwezig kunnen zijn, maar misschien zijn ze er ook wel wat grotere soorten. Wat zou het leuk zijn om daar, tussen 11.00 uur en 14.00 uur weer veel bezoekers te zien, zowel bekende als ook vele onbekende gezichten want iedereen is daar welkom!
Tijdens onze bijeenkomsten zal Meije Wink er altijd voor zorgen dat u in het bezit kunt komen van het alom felbegeerde watervogelboek, uniek in zijn soort en nergens anders te verkrijgen, ook niet in de boekwinkel of via een online shop.
Er is nergens ter wereld zo’n uitvoerig en uitgebreid watervogelboek te verkrijgen als alléén en uitsluitend via Aviornis International Nederland.
Via iemand uit het regiobestuur, van elke regio, te kopen en is het even niet aanwezig, dan kan het worden besteld.
 

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC