De actualiteit van gisteren

6 november 2012 - Activiteiten in de regio

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
06-12-2012

Beste regioleden, 

Het zal u nu natuurlijk zo langzamerhand ook wel duidelijk zijn geworden in welk jaargetijde we zijn aanbeland. Regen en wind wisselen elkaar af en doen intussen hun uiterste best om het echt op herfst te laten lijken. Zowaar heeft het even gedurende een nachtje wat gevroren. Dat was een klein speldenprikje, want het was niet meer dan wat vorst aan de grond, maar de toon is gezet.

Een paar dagen geleden maakte ik een foto van het lover van een van onze appelbomen en het gebladerte was al druk bezig zich aan te sluiten bij de rituelen van de herfst. Als je nu omhoog kijkt ziet het er heel anders uit, je kunt nu door de takken de lucht weer zien en het verreweg het meeste blad heeft zich onder de boom verzameld en dat kunnen we dan gaan verzamelen.

Een ander veel voorkomend verschijnsel van dit jaargetijde na een paar stevige buien of langdurige natte perioden zijn plassen op diverse plaatsen waar de afvoer even niet zo best is of de bodem niet berekend op grote hoeveelheden water ineens. Maar dan zijn er weer andere gebieden, zoals de bossen, waar volop geprofiteerd wordt van al die nattigheid.

Paddestoelen tieren welig bij dergelijke weersomstandigheden en je kunt de mooiste exemplaren tussen de gevallen bladeren tegenkomen. De vliegezwammen zijn misschien wel de fraaiste voorbeelden van de herfstbodes, maar er zijn natuurlijk ook veel andere mooie soorten te vinden.

Regiobijeenkomst donderdagavond 29 november

De koffie, die u drinkt tijdens de bijeenkomst van onze regio op donderdagavond 29 november a.s., krijgt u van de vereniging. U kunt dus gratis koffie komen drinken, terwijl u kunt bijpraten over zaken, die al of niet met onze liefhebberij te maken hebben. Het hoogtepunt van deze bijeenkomst is dan een uiteenzetting van Dhr. A.Booi uit Gees.
Hij zal de avond vullen met een reeks foto’s, die allen zijn gemaakt vanaf de verharde weg. Zoals ik vorige keer ook schreef zijn de opnames niet uit ingewikkelde schuilhutjes afkomstig of verkregen door in krampachtige houdingen te moeten zitten wachten, maar zo maar comfortabel van uit de losse pols langs “des Heren wegen”.

Het zou zo maar kunnen dat bovenstaande foto’s er tussen zitten, dat weet je maar nooit, er staat ons dus nog wat te wachten en laat u verrassen! Daar mag u best weer eens op af komen, neem vrienden, bekenden of de buren maar mee.

Wanneer ook al weer?
Donderdagavond 29 november a.s. aanvang 20.00 uur in de grote zaal van Café/Restaurant Overwijk in Tijnje.

Ja, u ziet het goed, dit zijn de katjes van een wilgenboom en die kunt u nu nog niet zien en de komende maanden ook niet maar in april van 2013 vrijwel zeker wel. Op zaterdag 13 april 2013 wordt in onze regio de Algemene Landelijke Ledenvergadering gehouden en wij zijn als bestuur druk doende om een geschikte vergaderlocatie te vinden. Daarnaast doen we ook ons best om een leuk middagprogramma te vinden, zodat het voor de Aviornisleden, die doorgaans uit het gehele land komen, een alleszins interessante en informatieve dag wordt.

Mocht u als regiolid nog een geschikte locatie of attractie weten, schroom niet en geef het aan de bestuursleden door, of geef een tekstje door via de mogelijkheid op deze site in het betreffende vak van het secretariaat.
Wij mogen dan wel ideeën hebben, misschien hebt u er nog wel veel meer en veel beter!

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC