De actualiteit van gisteren

21 oktober 2012 - Hoe breng je Aviornis onder de aandacht?

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
05-11-2012

Beste regioleden,

Soms heb je van die dagen dan lijkt de herfst veel meer op zomer. Ik heb dit natuurlijk veel liever dan al die nattigheid, vandaar dat ik op zo’n “zomerse” dag een foto heb gemaakt in de landerijen bij ons in de buurt. Het leek wel mooi, al dat groene gras, maar het was wel fijn, dat ik mijn laarzen aan had, want de grond was behoorlijk vochtig (=zacht uitgedrukt).

In de Leeuwarder Courant van dinsdag 22 september j.l. las ik dat er 17 noordelijke varkensboeren een nieuw keurmerk hebben gekregen. Dat komt, omdat deze mensen hun dieren al bij het leven hebben gekruid. Ze voeren hun varkens met een speciaal voer, waaraan 10 kruiden zijn toegevoegd, waaronder oregano en tijm. Later, in een uitzending op TV over datzelfde onderwerp, bleek het nou ook weer niet helemaal waar te zijn, van die kruiden werd het varkensvlees nou niet speciaal lekkerder, want je proefde de kruiden eigenlijk niet, maar de varkens vonden het voer wel bijzonder smakelijk.

Dat vind ik dan weer een gemiste kans, al de kippen aan de kerriepoeder en je hoeft het er in de pan niet meer bij te doen, dat is pas succes! In dezelfde krant (Leeuwarder Courant) van 9 oktober stond, dat er een virus in Duitsland veel dode merels heeft veroorzaakt. Honderdduizenden vogels zijn al het slachtoffer van een uit Afrika afkomstig “Usutuvirus”, dat zo’n 11 jaar geleden in Oostenrijk opdook.

In hele wijken in Duitsland zou al geen merel meer te vinden zijn, het virus zou geen gevaar zijn voor de volksgezondheid, echter er zouden ook mussen, spreeuwen en ijsvogels mee besmet zijn. In Nij Beets werd een dode kramsvogel en merel aangetroffen. Of het daarvandaan over de gehele provincie trekt, dat weet je nooit, maar ik ben in ieder geval blij dat er geen gevaar is voor mensen, want anders hadden we binnen de kortste keren onze vogels weer moeten ophokken!

Deze foto is misschien en beetje een zoekplaatje, daarom heb ik er maar wat pijlen bij gezet. Bij die pijlen ziet u een specht, een bonte specht en die vogel had zich aan een paal van onze afrastering vastgeklemd. Spechten doen dat vaker, maar dan meer aan bomen. Zeer waarschijnlijk heeft deze bonte specht gedacht: “maakt mij niets uit, vroeger was het een boom!”

In de vorige bijdrage aan deze site heb ik het gehad over de reclame die we deze winter op een wat andere manier doen dan vorig jaar, namelijk d.m.v. een presentatiebeeldscherm.

Welnu, laatst was ik weer eens in mijn winkel (Welkoop Sneek) om het benodigde voer voor mijn vogels te halen en daar was de presentatiestand mooi opgesteld. Er stonden geen drommen mensen voor te kijken, maar dat is ook haast niet mogelijk op een doordeweekse donderdagmorgen, maar het geheel stond er wel. Ja, reclame maken om meer leden te winnen is gewoon een kwestie van lange adem, volhouden dus!

Wat gaan we nog doen in het komende winterseizoen? Op donderdag 29 november komen we weer bij elkaar, om, net zoals elke keer, gezellig bij te praten. De gesprekken gaan soms alle kanten uit, maar de hoofdzaak is dat leden elkaar ontmoeten. Om zo’n avond nog wat meer speciaal te maken nodigen we steeds iemand uit, die veel kan vertellen en veel kan laten zien, veel mooie plaatjes dus en veel verhalen.

Of het precies zulke foto’s zijn, dat weet ik niet, maar bij ons komt op donderdag 29 november iemand vertellen over de opnames van de natuur, van planten, van dieren, van vogels. Die opnames heeft hij allemaal gemaakt vanaf de verharde weg, dus niets schuiltentjes en verborgen camera’s, maar zo maar vanaf de het wegdek! Dat zouden we zelf natuurlijk ook wel kunnen, plaatjes van platgereden egels, hazen, vogels en andere zaken, maar dat is geen kunst. Nee, hier gaat het echt over kunstzinnige opnames, er staat ons nog wat te wachten dus. Streep of kruis de datum van deze bijeenkomst dus even vet aan in de agenda of op de kalender, 29 november a.s. en komt “allen in grote getale”.

En dan nog even dit…..Kijk goed, je weet niet wat je ziet!!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC