De actualiteit van gisteren

23 september 2012 - Zien we u aanstaande donderdagavond ook?

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
05-11-2012

Beste regioleden, 

U hebt het natuurlijk al wel gemerkt, de herfst is begonnen. Of we dit nu leuk vinden of niet, je ontkomt er niet aan. De vele regenbuien zullen we moeten trotseren en voor onze vogels is het ook altijd niet even prettig, maar een watervogel kan natuurlijk wel tegen water. Dat de temperaturen omlaag gaan vind ik dan wel weer jammer.

Mede daardoor en ook door de afname van de hoeveel daglicht gaan de bladeren aan bomen en struiken verkleuren, soms met hele mooie kleurencombinaties. De herfst begint op kleur te komen!

Laatste oproep! Donderdag 27 september a.s. kunt u terecht in de grote zaal van café/restaurant Overwijk in Tijnje, om als leden onder elkaar wat bij te praten, dingen te vragen enz. Ook komt Dhr. S.Boersma uit Stiens vertellen over de trek van ganzen en zwanen en hij is zelfs op Spitsbergen geweest om e.e.a.te volgen. Dus als u daar meer over te weten wilt komen dan kunt u natuurlijk niet thuisblijven! De koffie is voor niks en u komt er vast meer collega-liefhebbers tegen.

Als je zo af en toe, zoals ik, in de tuin bezig bent dan kom je ook zaken tegen waar je normaal niet zo op let. In onze tuin staan her en der hortensia’s en dat komt omdat mijn eega met enige regelmaat een bloeiende “kamerplant” meebrengt. Eenmaal uitgebloeid heb ik er veel moeite mee om zo’n plant dan weg te gooien, dat doe je niet, zo’n plant verdient een tweede kans, dus zoek ik er maar weer een plekje voor.

Nu wist ik al wel dat de “bloemen” van deze plant eigenlijk niet de echte bloemen zijn, maar schijnbloemen, louter en alleen om de insecten te lokken en de echte bloemen slechts heel klein zijn. Ik heb er eens naar gezocht bij deze roze rode variant en zie daar, bij de groene pijltjes op de foto zijn de minuscule bloemetjes te vinden.

Ik weet niet of u dat nu ook hebt, maar we hadden een regering, die ons maar bleef verbazen! Er was (en is) geld tekort, dus moe(s)ten er bezuinigingen worden doorgevoerd. Om meer geld in de staatskas te krijgen kan een regering natuurlijk ook gewoon de belastingen gaan verhogen, maar dat klinkt meteen zo hard en levert slechts onvrede op bij het volk, dat al zo veel belasting moet afdragen. Nee, dat gingen ze niet doen, maar wel anders en dat komt gewoon op hetzelfde neer!
Per 1 oktober a.s. wordt de B.T.W. (Belasting Toegevoegde Waarde)op luxe artikelen verhoogd naar 21%. Leuker kunnen ze het blijkbaar niet maken en ga er maar vanuit, dat het nooit weer veranderd. Voortaan gaat bijna kwart van een aankoopbedrag van een “luxe artikel” naar de staatskas en dat percentage gaat nooit weer omlaag, want binnen is binnen. Net zoals het beroemde “kwartje van Kok”, dat is nooit meer van de benzineprijs afgehaald!

U ziet hier de foto’s een viertal dieren, waarvan 2 een gewoon dier en 2 een luxe dier.
Voor het voer voor konijnen betaald u voortaan gewoon 6% BTW, voor dat voor een cavia 21% BTW, omdat een cavia een luxe dier is en vervolgens gaan de beleidsmakers in de fout, want het voer voor konijnen valt in het lage tarief omdat je konijnen ook gewoon kunt eten en bij cavia’s gebeurt dat niet (in Zuid-Amerika overigens wel!)
Bij parkietenvoer betaald u ook het lage tarief van 6% en voor het voer van kanaries 21%, omdat een kanarie een luxevogel is! Die gaat van het voer zingen! Hier moet een knappe kop, misschien wel een heel leger van knappe koppen en/of beleidsmakers, het ministerie van financiën hebben geadviseerd, maar snapt u het nog? Als je dan als A.O.W-er 1 kleurrijk en vrolijk zingende kanariepietje op je kamer kunt houden, ter afleiding van de dagelijkse zorgen, die er nu eenmaal zijn als je ouder wordt, wordt je weer gepakt! Kun je toch beter de lawaaimakende grasparkietjes in een kooi op je kamer hebben, want dan ben je goedkoper uit!

Nog eenmaal een oproep: komt allen naar Tijnje op donderdag 27 september om u te laten voorlichten omtrent de vogeltrek en speciaal die van ganzen en zwanen. Let op, het is geen vergadering maar gewoon een gezellige bijeenkomst en u mag familie en kennissen, die geïnteresseerd zijn in het onderwerp altijd meebrengen.
Geen enkel probleem. We beginnen zoals altijd om 20.00 uur en als het meezit (en dat is meestal het geval), besluiten we om 22.30 de bijeenkomst.

En dan nog even dit:

Ziet u dit vanuit uw vliegtuigstoel bij het raampje,
dan is er ergens wat misgegaan!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC