De actualiteit van gisteren

9 september 2012 - Donderdag 27 september Regiovergadering

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
05-11-2012

Beste regioleden, 

Hoewel het de laatste dagen mooi en rustig nazomerweer is, met lekker veel nazomerwarmte, waren er daarvoor ook enkele ander momenten, waarbij er behoorlijke klappen vielen en er soms op plekken in onze provincie zeer veel water uit de lucht is gekomen. Plaatselijke wel zo veel, dat de sloten overvol raakten en aardappelland onder water kwam te staan, dat ging dus daar absoluut niet goed.

Er zijn door het mooie weer ook wel mooie plaatjes te maken, zoals van deze Clematissoort, die nu bij ons met grote wolken blauwachtige bloempjes bloeit.
Normaal kent u deze klimmende plant waarschijnlijk wel van de vele, vaak zeer grote helder gekleurde bloemen. Op de foto bij de pijl zit zelfs een blinde bij, die zag ik pas toen de foto al gemaakt was.

U hebt allen een mededeling via de mail van onze voorzitter gehad, waarin hij opriep, om toch vooral aandacht aan onze vereniging te schenken. “Wij willen graag een bloeiende vereniging zijn,” zei Anne Bosma, dus laat je eens zien”. Verder noemt deze voorzitter: “Het bestuur rekent op uw komst”. Nou, het winterseizoen gaat binnenkort beginnen, dus u weet nu wat u te doen staat! Deze oproep kunt u gewoon niet negeren, allemaal komen dus!!

Regiobijeenkomst donderdagavond 27 september
Op donderdagavond 27 september a.s. kunt u in grote getale terecht in de grote zaal van Café/restaurant Overwijk in Tijnje, ’s avonds om 20.00 uur. Dan komt S. Boersma uit Stiens ons heel veel vertellen over wilde ganzen en zwanen, wat ze doen, waar ze langs trekken, hoe het op de toendra is enzovoort. Ook heeft dhr. Boersma op Spitsbergen gekeken hoe de ganzen zich daar gedragen. Al met al zal dit een boeiende bijeenkomst kunnen worden, want wat weten wij als Aviornisleden nou eigenlijk van het wel en wee van wilde watervogels op de toendra’s? Dus: komen, want deze
uiteenzetting moet u meegemaakt hebben!

 
Ik weet dat ik er wel wat laat mee ben, maar mocht u nog in het bezit zijn van geruide slagpennen van uw ganzen, zwanen of pauwen, dan is er iemand in Groningen die ze heel graag in ontvangst neemt. Van Taco Achterberg, Winabeheer339, 9736 PX Groningen kreeg ik een mail via de postbox van deze website, met de vraag naar deze items. Taco maakt handbogen en pijlen en voor de achtereinden van die pijlen zoekt hij stevige (liefst witte) veren. Dit is zijn e-mail adres, voor het geval dat u er nog een paar hebt liggen: taci904@hotmail.com  en hij zal er echt heel blij mee zijn!

Tenslotte, mocht u nog wat meegemaakt hebben, naar een ruilbeurs geweest of zo of ergens anders en u hebt wat foto’s gemaakt of een verhaaltje, stuur het eens op!

En dan nog even dit: Er zit soms veel wijsheid in oude gezegden op tegeltjes!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC