De actualiteit van gisteren

7 augustus 2012 - Onze vakantie is weer voorbij ....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,

De vakantie is voorbij, althans wat mij betreft. Het kan natuurlijk zo zijn, dat veel leden de vakantieperiode over een langere tijd kunnen uitsmeren, maar ik moet nu weer aan de slag. We gaan ons weer voorbereiden op het regiowerk en op van alles en nog wat!

In deze zomermaanden zijn er ook nieuwe leden bijgekomen:
Mevr. J.van der Wal-Kraak, Voetpad 19 Munnekeburen en
H. Hoogenkamp, Leegemaad 39, 8431 TS Oosterwolde.
Beide welkom als lid in onze regio!


Helaas is G.T. Dokter uit Hollum, Ameland, lid sinds augustus 2011, in de maand juli overleden.

Via de website van Aviornis International Nederland, (maar ook in de L.C.), was rond 9 juli te lezen, dat bij een lid van ons, R Walinga in Oudega, meer dan twintig kolganzen, ook een paar jonge vogels, en een kleine rietgans zijn gestolen. Let op bij aanbiedingen van deze vogels, want alles was geringd met stamnummer 5522, behalve de twee jonge vogels. Het is toch afschuwelijk, dat men op deze manier aan vogels meent te moeten komen. Diefstal van andermans spullen is nooit goed te praten, maar diefstal van andermans vogels is wel zeer bijzonder laag, te meer daar deze vogels voor de eigenaar altijd een wel zeer bijzondere waarde hebben. De gestolen vogels waren voor deze eigenaar bovendien wel heel speciaal, omdat ze al tijden werden gefokt en gehouden om gebruikt te worden als lokstal en daar kun je niet zo maar alle vogels voor gebruiken.

Wat gaat er nog meer gebeuren?
Het is nog maar augustus, maar de maand september komt al met rasse schreden dichterbij!

  • Op zaterdag 1 september wordt er door de regio Holland een ruilbeurs georganiseerd in Mijdrecht, (de negende al weer), voor meer informatie kijk op de landelijke website.

  • Op zaterdag 8 september wordt er door de regio Groningen/Drenthe ook een ruilbeurs georganiseerd, traditiegetrouw in Ruinen. Deze tweejaarlijkse ruilbeurs wordt volgend jaar weer in onze regio gehouden.
    Ook hier, voor meer informatie, kijk op de landelijke website.


     

  • Als we dan nog even verder kijken in de maand september, dan komt het winterseizoen 2012-2013 ook zo maar in zicht, want op 27 september komen we bij elkaar in Zalencentrum Overwijk in Tijnje, des avonds om 20.00 uur.
    Het gaat dan over wilde ganzen, maar later daarover meer!

In deze vakantieperiode heb ik persoonlijk natuurlijk ook niet stilgezeten, want ook voor mij geldt dat in deze tijd de opfok van het nageslacht van mijn vogels moet gebeuren.
Het kwam er echter onverwachts ook nog zo maar anders uit te zien, omdat mij werd gevraagd een aantal muskuseendenkuikens groot te brengen en ik zei ja. Dat doe ik meestal niet, maar deze vogeltjes waren het gevolg van een te late actie van een medewerker van een plaagdierbestrijdingsbedrijf. Normaal gesproken moest een groepje muskuseenden in een woonwijk ergens in Nederland op peil gehouden worden en wel zodanig, dat het aantal beperkt bleef tot een bepaalde vaste populatiegrootte.

Echter, toen de goede man “ter plekke” kwam, bleek dat er uit een zeer goed verstopt nest 7 piepkuikens waren verschenen, die, als ze als ei waren gevonden, het beslist niet hadden gered. Van deze 7 vogels (op de foto zijn ze 5 weken) kan ik intussen een trio plaatsen, mochten er zich onder de lezers nog een paar geďnteresseerden bevinden, laat het mij gerust even weten! Ik wil deze fraaie vogels niet zelf gaan houden, omdat ze niet mijn persoonlijke keuze zijn. In onze eendentuin zijn ze wat aan de grote kant, bovendien moet er naar mijn mening aan de voorkant nog al wat in en komt er aan de achterkant bijna het dubbele uit, maar andere mensen tillen daar vaak wat minder zwaar aan.

We zitten midden in de Olympische Spelen en de televisie doet er dagelijks verslag van en dat is soms wel mooi, want dan zie je sporten voorbij komen, die je niet zo vaak ziet. Als je van sport houdt natuurlijk.
Net als ook bij het carnaval zie je soms vreemde uitdossingen op de tribunes zitten en het enthousiast toejuichen kent geen grenzen, al zullen sommigen het nog moeten leren om dat op de juiste manier te doen.

Maar hoe dan ook, het is nog steeds zomer, er zijn zo nu en dan best wel mooie dagen met prettige temperaturen en veel zon te vinden.
Voor de watersporters een mooie tijd, trouwens voor alle vakantiegangers is het heel prettig, al komen er af en toe wel eens zeer pittige buien voor met soms in korte tijd flink wat water, onweer, hagel en fikse winden.

 

En dan nog even dit:Moeilijk hč, een bootje te water laten!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC