De actualiteit van gisteren

2 juni 2012 - Na een mooie, indrukwekkende reis is het goed rusten ....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden, 

Er zijn weer nieuwe regioleden bijgeschreven!

H. Faber, Franskeleane 10, 9044 NJ Beetgum,
B.R. Monsterman, De Tuun 4 9163 JW Nes,
O.Otter Diercompleet, Lorentzpark 18 9351 VJ Leek.

Hartelijk welkom in onze regio als Aviornislid !

Ik vertelde u al eens dat er her en der bij ons wat grotere nestkasten in de bomen hangen, speciaal bedoeld om de spreeuwen niet onder de dakpannen te krijgen. Welnu, altijd rond begin juni vliegen jonge spreeuwen uit en dat was ook dit jaar weer het geval.

Op de foto ziet u een jong, dat op het punt staat om de nestkast te verlaten, maar door deze actie bederft deze vogel wel het klimaat in het nest, want frisse lucht komt er zo even niet in.

Even later is een ander jong van dit spreeuwenkoppel op de grond beland en die heb ik maar even in een boom geplaatst, zodat ik daarvan nog snel een foto kon maken. Ja, bijzonder nieuws is het natuurlijk niet, spreeuwen ziet u waarschijnlijk wel elke dag, jonge spreeuwen misschien ook wel,maar van zo dichtbij is het wel bijzonder.

Zoals beloofd nog even terug naar het vervolg van de busreis, door ons georganiseerd op 12 mei j.l. en die ging door een groot deel van Duitsland.

Na het bezoek aan Ennigerloh stapten we weer in de bus, maar nu ging het terug noordwaarts naar Rheine, alwaar we om 13.45 uur aankwamen. In Rheine hebben we de Naturzoo bezocht, de dierentuin van Rheine dus. Lopend naar de ingang van het park zagen we een ooievaar vliegen en toen nog een en nog een. Kortom, er vlogen steeds meer van die grote zwart/witte vogels boven onze hoofden. Flamingo’s waren er genoeg in de grote vijver, dat ziet u wel op de foto. Het waren Chileense en er liepen ook een paar jongen bij.

Van deze bavianensoort waren er ook een heleboel en de zebra’s niet te vergeten, maar ik ga niet alles vertellen, u kunt beter de foto’s bekijken, dat zegt vaak genoeg.

Over die ooievaars is nog wel wat bijzonders te melden, want daar waren er dus een heleboel van, dat zag u wel op de foto van de ooievaarsweide. Maar dat waren ze nog niet allemaal, want er vlogen dus ook al heel wat rond het park. Heel bijzonder was de waarschuwing goed op te letten bij het passeren van de oude, grote, hoge bomen verspreid over het park. In deze bomen hadden de ooievaars namelijk vaak hun nesten gebouwd (soms wel drie per boom) en vaak poepten ze over de rand op het moment dat er iemand onderdoorliep.

Niet altijd hadden deze grote zwart/witte vogels met hun rode snavel en poten hun nesten in een boom gemaakt, dit exemplaar zat op een imposant bouwwerk bovenop het nachtverblijf (in vakwerkstijl) van de kamelen. Rond 16.45 uur vertrokken we weer per bus verder naar het noorden en kwamen uiteindelijk in Twist (ter hoogte van Emmen) terecht bij het door ons uitgezochte restaurant, zo rond de klok van 17.30 uur.
Daar wist men ons vakkundig te voorzien van een uitstekend verzorgd diner, in een vloeiend tempo en dat voor 50 man!

Onze huidige en scheidend voorzitter Anne Bosma wist op de foto te geraken met een vermoedelijke opvolger (over 20 jaar ?!?) We hebben een voortreffelijke maaltijd genoten en binnen twee uur stonden we weer buiten en begonnen we aan de terugreis rond 19.30 uur.

De chauffeur van Kooistra’s Reizen bracht ons vervolgens in de comfortabele bus naar het eerste uitstappunt, bij Kolham, waar ’s morgens de laatste deelnemers waren ingestapt en die omgekeerde volgorde gingen we terug naar huis.
Terugkijkend: wel een lang reis maar naar twee prachtige locaties!

En dan nog even dit:

Er zweefden soms veel ooievaars in de lucht en af en toe ging er een heel snel!

Tot slot, we gaan even vakantie houden of zoiets, gedurende twee maanden zult u niets nieuws op deze website kunnen vinden, maar eind juli / begin augustus gaan we weer van start.

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC