De actualiteit van gisteren

18 mei 2012 - Met z’n allen in een sprookjestuin .....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden, 

Welkom in onze regio als nieuw lid:

A.v.Meulen, Voorstraat 39, Zwaagwesteinde en
Jessy Joosse , It Heechsân12, Eastermar.

Busreis naar Duitsland
Op zaterdag 12 mei ’12 hadden we onze busreis door Duitsland gepland en daarvoor hadden zich 50 deelnemers opgegeven, waarvan 7 uit onze buurregio Gr./Dr. De eerste opstapplaats was bij de garage van de busorganisatie in Franeker en ik vind 06.00 uur wel heel erg vroeg voor die mensen die daar instapten. Zo successievelijk werden op diverse plaatsen in onze regio deelnemers opgehaald en de laatst opstapplek was in Groningen bij Kolham, waarna we bij Nieuweschans de grens met Duitsland passeerden.

Het weer was goed, fris maar helder, al kwamen we af en toe wel eens in een buitje terecht, maar daar merk je in een bus weinig van. De reis was lang, maar we maakten die wat aangenamer door af en toe met specialiteiten langs te komen, waaronder ook een bakje koffie met cake. Gesprekken met medepassagiers en uitgebreid naar buiten kijken en het landschap in je opnemen is natuurlijk ook een oplossing om onderweg leuk bezig te zijn. Uiteindelijk bereikten we dan zo rond 11.30 uur ons eerste bezoekadres bij de familie Spitthöver in Ennigerloh.

Helaas waren deze mensen op vakantie, maar we werden wel rondgeleid door hun zoon.
Op de website van Aviornis Nederland staat een verslag van eenzelfde bezoek door regio Midden op 19 maart 2011 en het is frappant te lezen, dat sommige soorten die daar toen gezien zijn, er nu niet meer waren. Ik zei het al eerder, het was mooi weer maar fris, zonder jas was het nog te koud, maar we troffen het, het was droog en voorjaar en de natuur was net iets verder dan bij ons en het groeide en het bloeide dat het een lust was. Ik weet niet hoe het u verging, maar ik ga er even van uit dat u, net zoals ik, niet in sprookjes gelooft. Toch zijn we met z’n allen in een sprookjestuin geweest, ik kan het niet anders uitdrukken.

Menigeen zou wel heel graag gewild hebben, dat zijn/haar tuin er ook zo geweldig fraai uit zag, maar ja, wij moet roeien met andere riemen en goed gereedschap om die rotsblokken en keien op hun plaats te krijgen hebben we ook al niet. Maar menigeen heeft van deze bijzonder mooi aangelegde vijvers vele foto’s gemaakt, dus voorbeelden te over om het eventueel te gaan kopiëren. Deze watervogeltuin is een perfect voorbeeld van hoe eenden gehuisvest zouden moet worden, een ganzentuin heeft een ander uiterlijk. Bij de fam. Spitthöver is het goed gezien. Door juist weinig vogels per vijver te huisvesten heerst er rust in het perk, maar je kunt het ook anders zeggen: “less is more ofwel minder is meer!”.

Hier volgt een selectie (uit meer dan 50) foto’s, zodat u nog eens kunt zien hoe mooi het er was en de leden, die niet meegingen, kunnen zien wat ze gemist hebben.







Na de rondgang door de watervogeltuin stond er in de “garage” schnaps en andere drankjes voor ons klaar, waar gretig gebruik van werd gemaakt, want dat viel er wel in na zo’n lange busrit van meer dan 5 uur.

Je kon wel zien dat de fam. Spitthöver fervente watervogelliefhebbers zijn, want zelfs in de bestrating waren mozaďeken van verschillende eenden verwerkt en ik neem beslist aan, dat het nog wel de nodige uurtjes heeft gekost, om al die gekleurde steentjes er strak en supervlak in te fröbelen.

Aan de andere kant van het pad was de eigenlijke tuin van deze familie, want daar waar alle vogels waren lag er tegenover en was goed afgesloten en beschermd tegen verschillende soorten rovers. We troffen het, want de meeste rododendrons stonden net in bloei en wat is dat dan prachtig! Na een uurtje vertrokken we naar de volgende bestemming, maar eerst overhandigde onze voorzitter, Anne Bosma, een zeer goed gevulde zuivelmand aan de plaatsvervanger voor de gastfamilie.Tegen 13.45 uur bereikten we de Zoo van Rheine, maar daarover vertel ik u binnenkort meer en ook hoe het verder ging.

En dan nog even dit:

Wat krijgt een buschauffeur zo nu en dan wat voor zijn kiezen hč!
voor niets!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC