De actualiteit van gisteren

8 mei 2012 - Aviornis Fryslân gaat met een volle bus op tournee .....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden, 


Wat is het toch altijd weer leuk, wanneer oude volkswijsheden nog niets aan kracht hebben verloren. Bijgaand plaatje van een tegeltje is daar een sprekend voorbeeld van.

De wijsheden van vroeger waren zo gek nog niet.

 

Ik heb ook nooit begrepen, waarom de pinksterbloem al bloeit vlak na Pasen en al is uitgebloeid als het echt Pinksteren is. Maar daar kan deze plant natuurlijk niets aan doen en als je goed kijkt en de bloem een beetje vergroot is het echt een plaatje.

Ook bijzonder mooi zijn de bloesembomen, die nu, in deze tijd van het jaar in het noorden, volop in bloei staan. Zuidelijker in het land zijn deze, veelal fruitbomen, al lang weer uitgebloeid, maar wij kunnen er in onze provincie nog even van genieten.

En toen kwam op 30 april de koninginnedag, met al de festiviteiten. Vooral de vrijmarkt springt er dan uit en ik weet niet of u die afloopt, maar wat ik heb gezien was het vooral een heel hoog gehalte aan afgedankt kinderspeelgoed.
Maar ook als je van je overtollig spul uit de jaren zeventig af wilde, dan was dit een prachtige kans om het te proberen.
Helaas dachten heel veel anderen er ook zo over, dus er was echt een enorm aanbod van heel veel spul, dat eigenlijk niemand nodig heeft en waarvan een ieder al lang blij was dat het spul van de zolder was verdwenen. Maar dan ga je dat natuurlijk niet op de vrijmarkt van een ander terugkopen, al was het bijna
voor niets!

Aan het weer heeft het op die dag niet gelegen, want het was een prachtige, zonovergoten, bijna zomerse dag en de horeca, in de plaats die wij ’s morgens bezochten, had wat de terrasjes betreft misschien wel een topdag! Maar als je gewoon in de tuin wilde gaan liggen was het ook uitstekend geschikt, warm weer!


 

 


Nog even in herinnering roepen: ik ben nog steeds op zoek naar fokverslagen over kleine hoenderachtigen, gemaakt door leden uit onze regio en ik kan me niet voorstellen, dat er geen mensen zijn die wel eens wat kwartels of patrijzen hebben laten voortplanten. Een fokverslag daar van is voor anderen natuurlijk best wetenswaardig. Komt u er zelf niet uit of durft u het niet alleen, geef eens een berichtje, dan doen we het
wel samen.

Een andere item waar ik u aan wil helpen herinneren is de vervanging van onze huidige voorzitter. Kijk eens om u heen, vraag eens hier en daar, er zal toch wel iemand zijn, die de taak van voorzitter van onze regio wel wil vervullen en het wel ziet zitten. Denk er om, het is heus niet een taak voor het leven, maar wel heel belangrijk!

Dan kom ik nog maar eens terug op de vraag of er iemand van de leden uit onze regio wel eens wat beleefd, meemaakt of tegenkomt op zijn rondzwervingen (bijvoorbeeld door de natuur) of gewoon in eigen tuin bij eigen gevogelte. Ik kan me ook hierbij haast niet voorstellen dat onze leden niets bijzonders meemaken, die niet mooi genoeg zijn, om er een verhaaltje of een anekdote van te maken.
Nou vooruit, dan doe ik het nog eenmaal voor: Wij hebben een vrij grote tuin, maar dat is er niet een uit zo’n mooi plaatjes boek, maar er groeit wel van alles en nog wat. Zo staan er ook een aantal bomen en struiken in, die ik zelf ooit eens heb geplant, maar ook van ver voor die tijd staan er wel bomen, zoals een paar oude coniferen. Zo kan het dan gebeuren, dat er elk voorjaar, maar dat is uiteindelijk pas van de laatste jaren, er putters rondom het huis vliegen.
Deze bijzonder kleurrijke vogeltjes lijken wel ontsnapt uit een volière, maar niets is minder waar, het zijn echte wilde en de laatste tijd zie ik er soms wel vier tegelijk! Er komen ieder jaar wel ergens jongen uit hun nestje, dat ik overigens maar moeilijk tot niet kan vinden.

Zo zie je maar, als je goed op let, kun je zo maar een verhaaltje vertellen en dan heb ik het nog niet eens over de grote wilde nesten van de huismus in de klimop of de spreeuwen, die ieder jaar in de door mij gemaakte nestkasten in de bomen broeden.
Maak wel een gat met een grote diameter, waar een spreeuw door kan en zo heb je ze niet onder de dakpannen van het huis! Verhaaltjes te over dus!

Met de voorbereidingen voor de busreis gaat het zeer goed, de bus is vol! Wij laten u zo spoedig mogelijk weten waar u op kunt stappen en hoe laat. De volgende keer op deze website een verslag van de busreis en daarna gaan we even op vakantie of zoiets.

En dan nog even dit:

Het beschermen van uw privacy wordt steeds moeilijker,
want er is o.a. op het internet al veel van u bekend!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC