De actualiteit van gisteren

11 april 2012 - Even inschrijven, het is bijna 1 mei!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,

Het is dus voorjaar geworden, al kun je dat nu nog niet zo zeer aan de temperaturen merken. ’s Nachts nu en dan vorst aan de grond en ’s morgens de autoruiten bevroren.
Het plantje met de paarse bloemetjes op de foto is het “Maarts viooltje”. Een vast plant, die dus elk jaar weer staat te bloeien op dezelfde plek en ook op een paar plaatsen wat verder weg, want uitzaaien gaat ook goed. Jammer dat de bloemetjes niet zo heel groot zijn, maar als je goed kijkt zie je wel dat het een viooltje is.

Deze bloemen heb ik vorige keer al genoemd en die kun je dus her en der in de tuinen, maar ook soms zo maar in bermen tegen komen. De soort met die fel oranje trompet op de foto vind ik wel zeer bijzonder mooi.

De hoeveelheid kleuren bij de tulpenrassen is natuurlijk vele malen groter dan bij de narcissen, want die zijn er eigenlijk slechts in afgeleide kleuren vanaf geel naar wit.
Maar bij de tulpen loopt dat via rood naar oranje, geel, paars en ga zo maar door.

Nu we het toch over kleuren hebben, kom ik gelijk bij een schilder terecht.
U weet misschien nog wel dat we een “Rondje IJsselmeer” hebben gedaan in juni 2007 met de bus en destijds drie adressen bezochten. Het laatste adres was in Wieringerwerf bij de familie Van Veldhuisen . De hobby van Jan van Veldhuisen was enerzijds de watervogels (en dat waren er zeer veel) en anderzijds het maken van schilderijen. Welnu, dit kwam ik laatst op het internet tegen: www.janvanveldhuisen.nl/werk.htm. Hier kunt u nog eens gaan bekijken wat wij toen hebben gezien.

Busreis op zaterdag 12 mei
Om dit plaatje kunt nu niet meer heen, u hebt het namelijk allemaal in uw mailbox gekregen. Het stond op een kleurrijke uitnodiging voor de busreis die we op zaterdag 12 mei gaan houden.
“U mag allemaal mee”, dat stond er ook op, maar dan is het wel van belang dat u zich tijdig opgeeft, want alléén als u hebt betaald, dan pas kunt u mee!

 

Dus, allemaal goed opgelet…… schrijf u vandaag nog in! Het is 1 mei voordat u er erg in hebt!

Dan nog even heel wat anders, even terugkomen op de laatste bijeenkomst in Tijnje, toen we een uiteenzetting hebben gekregen over kleine hoenderachtigen van Nico van Wijk. Toen heb ik het vergeten te vragen, maar dat kan ik nu nog wel herstellen, toen wilde ik graag weten of er leden zijn, die kleine hoenderachtigen houden en er mogelijk wel eens een fokverslag van zouden willen schrijven.

Mocht u nou kwartels of patrijzen of dergelijk kleine hoenderachtigen hebben en wilt er wat over kwijt, geef dat dan eens door. Als u het zelf te eng vindt om een fokverslag op te schrijven, u weet niet hoe dat moet of u kunt niet met een tekstverwerker overweg of anderszins, laat maar wat horen, dan maken we er samen wel een verslag van. De redactieraad van het boekje wil graag verhalen van liefhebbers van kleine hoenderachtigen hebben en daar kunnen we dan best samen voor zorgen. Overigens, het geldt nog steeds, mocht u ook eens wat op onze site willen melden, geef dat dan eens door. Een verhaaltje of anekdote, maar ook een leuke foto, altijd welkom!
Nog slechts enkele weken, dan is het al 1 mei, de uiterste datum voor inschrijving van de reis met de bus en let wel, het bedrag is helemaal niet zo hoog. Inbegrepen is de reis, de entree + afsluitend een diner op de terugweg, dus….. wat let u! 

En dan nog even dit:Madurodam is vernieuwd en heeft na een paar maanden sluiting de deuren weer geopend. Nieuw in het park zijn de “huizenhoge” reigers!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC