De actualiteit van gisteren

28 maart 2012 - Toch lekker, die eerste zonnestralen .....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden, 

Ineens zijn ze er dan. Dankzij het uitzonderlijk mooie weer van de laatste dagen, met best nog wel schrale wind uit de oosthoek, zijn er hier en daar nog maar een paar, maar straks kun je overal, in alle tuinen, deze fraaie voorjaarsbloemen bewonderen. Dan zal het ons wel weer groen en geel voor de ogen worden!
Goed, het is dus voorjaar geworden en dat merk je dan ook gelijk om je heen. In de tuin komen er hommels te voorschijn, op de weg zie je plotsklaps auto’s met een caravan erachter verschijnen en nog een ander voorjaarsgebeuren, waar je duidelijk niet om heen kunt, de motorrijders komen weer op de wegen.
Het is alsof dit soort weggebruikers de niet nuttige winterslaap van hun voertuig tijdens de afgelopen koude periode met alle geweld in één dag willen goedmaken.In plaats van rustig te genieten van het mooie voorjaarsweer, scheuren ze alles en iedereen voorbij met een bloedgang en giga veel herrie! Die komen aan het genieten van het fijne lenteweer helemaal niet toe met dat enorme tempo en die jankende en loeiende motorgeluiden. Jammer, gemiste kans!

Als nieuw lid kunnen we O.Wedzinga, Schoolstraat 42, 9258 CJ te Jistrum verwelkomen.
Altijd leuk nieuwe leden in onze regio te krijgen, we hopen dat deze zich bij ons thuis voelen. Oproep aan alle andere leden, bestaande leden dus: komt u mensen tegen, die nog geen lid zijn maar er wel over denken, trek ze over de streep, want hoe meer leden onze verenging telt, des te sterker we staan bij calamiteiten, waarbij onze vogels in het gedrang dreigen te komen.

Calamiteiten kunnen zo maar, plotseling, opduiken op de vreemdste plaatsen op de vreemdste momenten.
Hoe kan het nou, dat in het Leudal, in de buurt van Kelpen-Oler een stal met slachtkalkoenen besmet is geraakt met weliswaar wederom een mild vogelgriepvirus?
Die 44.500 vogels, vierenveertigduizendvijfhonderd, moesten worden ge-eutaniseerd. Goed, OK. dood gingen ze toch, op termijn, dat weet ik ook, maar ik heb vreselijk moeite met die massa vogels ineens!
Met de kieviten gaat het niet zo goed meer, want er zijn er steeds minder, lijkt het wel.
Het zoeken en rapen van eieren van deze vogels is voor dit seizoen al weer afgelopen, het quotum van de te vinden eieren is op zondagmiddag vol.
Onlangs had een vrouwelijke blonde verslaggeefster, (ze heeft verkering met een heel bekende Nederlandse advocaat), het eieren zoeken in onze provincie tot een nieuwsitem gemaakt. In een programma, dat ’s morgens vroeg op de televisie verschijnt, kondigde ze dit eieren –zoek- fenomeen als volgt aan: “na de elfstedenkoorts in Friesland heerst er een andere gekte, namelijk het zoeken naar kievitseieren”.
Ik dacht toen even: “Ja, natuurlijk. Blond en afkomstig van een andere planeet!”.
Je kunt het echter sommige mensen natuurlijk ook niet kwalijk nemen dat ze niet beter weten, maar hadden ze even gedegen onderzoek gedaan, voor journalistes niet zo moeilijk met een redactie achter de hand, dat had een dergelijke mevrouw niet zo’n gekreukelde uitspraak hoeven doen en was ze bovendien veel verstandiger overgekomen! Eierenzoeken is geen gekte, maar een aloude traditie en tevens een hele grote natuurbeleving, die zijn weerga niet kent!

Regiobijeenkomst donderdag 22 maart

Op donderdag 22 maart kreeg Nico van Wijk de kans om bij ons in Tijnje zijn kennis van allerlei kwartels, patrijzen en frankolijnen over te dragen. Hij is al 35 jaar lid van onze vereniging en heeft veel ervaring opgebouwd omtrent deze vogelsoorten. Hij wist ons dan ook veel te vertellen over de verschillen van o.a. kuifkwartels, steenpatrijzen en frankolijnen e.a.Zo bracht hij ons ook bij dat veel van deze vogels gevoelig zijn voor een vochtige en koude omgeving.

Busreis 12 mei
Over de busreis is het volgende te vertellen: elk lid uit regio Groningen/Drente en regio Fryslân kan mee op zaterdag 12 mei a.s., op voorwaarde dat u € 30 stort op bankrekeningnummer 3204.23.018 t.n.v. Aviornis regio Fryslân.
Let op, vermeld óók uw naam en adres en woonplaats. Betaald = aangemeld en nogmaals, let op naam en adres! De inschrijving is vanaf nu open, maar sluit op 1 mei a.s. Er kunnen maximaal 52 leden mee, vol is vol.
Ook leden uit de regio Groningen/Drenthe kunnen nu inschrijven!
Meer details volgen binnenkort.

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC