De actualiteit van gisteren

5 februari 2012 -Invloeden van buitenaf ....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,

Als we dan denken dat het wel mee zal vallen met die “horror”winter valt ie er zo maar ineens in! Nou kan het allemaal nog wel erger en dat gebeurt dan ten oosten van ons land. In landen als Polen en nog verder weg is het ineens extreem koud met meer dan 25 graden onder nul en in het noorden van China temperaturen van – 45!
Op vrijdag 3 februari 2012, na al een paar nachten met felle kou, komt er ook ineens een partijtje sneeuw naar beneden en omdat die sneeuw was gevallen en blijven liggen werd het bij ons zo maar in de nacht van 3 op 4 februari bijna 19 graden onder nul en elders in het land bijna -23 ˚C! ( heet dat dan “horror”?). Nog even en we kunnen ons weer gereed maken voor de opvang van de keizerpinguďns uit de buurt, die maar al te graag bij ons in de vijver willen, want die is, dankzij de benodigde apparatuur, nog grotendeels ijsvrij.

Sneeuw is natuurlijk helemaal niet erg, want dat hoort er ook gewoon bij in de winter, maar het is dan meteen weer zo’n chaos in het hele land. Giga-files op de wegen en zelfs het treinverkeer was weer stevig en langdurig ontregeld, maar dat zal allemaal wel komen omdat we er met z’n allen weer verschrikkelijk aan moeten wennen. Zo vaak komt dat nou ook weer niet voor hč, sneeuw op de wegen, toch? Bij de spoorwegen hebben ze een standaard antwoord voor de vele storingen en vertragingen en/of helemaal geen treinen: “Kou en techniek gaan nu eenmaal niet samen”.In ieder geval kan er weer geschaatst worden, al is het op het buitenwater nog lang niet overal pluis en dat wordt er niet beter op nu er sneeuw op het ijs is gevallen.

De nachttemperaturen zijn wel heel gevoelig laag en dat is voor de aangroei mooi, maar speculeren over de tocht, daar wacht ik nog maar even mee.

 

 

 

Even iets terug in de tijd, want ik heb me weer eens kwaad gemaakt, want wat lees ik in de L.C. van 24 januari j.l.? De Partij voor de Dieren in Fryslân vraagt in een petitie aan Gedeputeerde Staten om de eierzoekers dit jaar geen ontheffing te verlenen.
Vanaf 1996 zou, volgens de P.v.d.D. de stand van de broedende kieviet met 52% zijn afgenomen.
Deze partij maakt van een eeuwenoude traditie wel heel gemakkelijk een simpele hobby, door te zeggen, “dat een hobby niet ten koste van de dieren mag gaan”.

Laat deze Partij voor de Dieren zich nu, samen met de stichting Faunabescherming eens heel sterk maken en gaan lobbyen in Brussel, om de jacht op onze weidevogels in Frankrijk eindelijk eens te gaan verbieden.
Als er daar elk jaar zo’n 500.000 (= half miljoen) vogels uit de lucht worden gehaald, kun je hier in onze regio doen wat je wilt, maar daar kan geen beschermen meer tegen op!
De traditie in Nederland zal het op den duur wel verliezen van de traditie in Frankrijk, al had ik dat liever andersom gezien.
Ik had u eigenlijk nog een heleboel willen vertellen, over het nakende voorjaar, de ganzenoverlast, dezelfde overlast, maar dan van vossen, over onze ledenwerfaktie etc. etc. Dat komt allemaal later wel, eerst maar even de aandacht op twee heel belangrijke zaken.

Onze bijeenkomst op 22 maart zal in het teken staan van kleine hoenderachtigen, zoals patrijzen, frankolijnen, kwartels en binnenkort daarover meer. Voor liefhebbers en/of belangstellenden de uitgelezen kans om er meer over te weten te komen, dus noteer deze datum maar vast.

Een andere datum, welke u zeer beslist ook in uw agenda of op uw kalender moet gaan noteren is de datum van onze geplande busreis naar het land naast het onze, n.l. Duitsland.
Op 12 mei gaan we dus met een bus naar een particuliere liefhebber met veel vogels en naar een dierentuin daar in de buurt.
Hoe het er allemaal uit komt te zien, waar en hoe u kunt inschrijven en wat het allemaal gaat kosten, (wij denken nu zo ongeveer 50 euro p.p.) daarover moeten we als bestuur nog vergaderen, maar zoals met zo vele zaken, we komen er op terug, u leest daarover in volgende berichten steeds meer. Kom daarom steeds weer terug naar deze website vanwege nadere berichtgeving!

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC