De actualiteit van gisteren

12 januari 2012 - Communiceren op vele fronten ...

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,

Voordat we het vergeten, eerst nog even wat zaken op een rij! Onze website bestond begin januari 2012 al weer 6 jaar! Net zo lang (eigenlijk al veel langer, maar toen in de Nieuwsbrief) hebt u van mij diverse zaken voorgeschoteld gekregen, die prominent in het nieuws stonden en met onze hobby en/of vereniging annex waren.
Daar gaan we voorlopig nog maar even mee door!

Toen kregen we een paar fikse stormen voor de kiezen. Op dat moment weet je, dat wanneer er geen winter heerst, er een ander klimaat de boventoon voert en dat kan gepaard gaan met veel regen en wind. Ineens viel er net zo veel neerslag in een paar dagen als anders bij elkaar in anderhalve maand!

Dat alles tezamen geeft vooral in de noordelijke provincies een zeker vorm van wateroverlast. Hebt u zich ook zo vermaakt over de fanatieke vorm van berichtgeving tijdens de journaals en andere calamiteitenprogramma’s? De meest gestelde, meest belangrijke vraag van de studioverslaggever aan de verslaggever op locatie was: “Hoe is de situatie bij jou op dit moment”. Een ander mooi moment vond ik de verslaggeving rondom een mogelijke evacuatie van een aantal bewoners van een polder/natuurgebied in de buurt van Grou. Deze polder, polder “De Burd” (uitgesproken als “de burt”) werd stelselmatig door de verslaggeefster ter plaatse als de polder “de beujjt” genoemd (klinkend als Engels voor vogel). Deze mevrouw (in haar teksten regelmatig worstelend met de Gooise R) kon eigenlijk ook niet weten, dat deze polder voorheen regelmatig ’s winters voor een groot deel onderliep, als was dat de laatst jaren wat minder gemakkelijk gemaakt en dat de bewoners nu vertrokken, omdat de pont, die de enige verbinding vormt met deze polder, een tijdje uit de vaart ging. Een drama, zoals deze dame ons voorschotelde, was het zeker niet daar op de “Bird”, wel commotie en dus was het nieuws?!

Nieuwjaarsbijeenkomst in Tijnje

Wat gaan we doen binnenkort? We gaan de regionale algemene ledenvergadering houden in Tijnje in de grote zaal van café/restaurant Overwijk en daarmee beginnen we om 20.00 uur op donderdag 19 januari a.s. U krijgt allemaal gratis koffie (of thee).
Dan bespreken we daar de financiën van onze regio en er komen nog wat andere zaken
aan de orde.
We toosten in ieder geval met een gratis nieuwjaarsborrel op uw en onze gezondheid en op het nieuwe jaar en we gaan proberen er een leuke avond van te maken.

  

Misschien komt dit ongedierte ook wel aan de orde tijdens de presentatie van Paul Balding uit Nieuwolda, die over ongedierte-bestrijding gaat vertellen.

Misschien ook wel niet, want het sujet is uiteindelijk wel beschermd.

Als alles achter de rug is dan bestellen we nog een forse gehaktbal of wat anders en gaan nog een tijdje een stevige portie napraten. Uiteindelijk is dat ook een heel belangrijk onderdeel van onze bijeenkomsten, namelijk de communicatie van de leden onderling.
We hebben allemaal wel eens vragen en we willen allemaal wel eens antwoorden, nou, dat doe je het beste bij collega’s, daar kun je wat te weten komen!
Dit plaatje is misschien niet zo’n verschrikkelijk goed voorbeeld, maar gezellig is het er wel en dat is uiteindelijk de bedoeling.
Leden onder elkaar, gezelligheid, sterke verhalen enz., enz.

Tenslotte: er wordt zelfs misschien wel een beetje winter verwacht binnenkort!
 

Laten we hopen dat er voorlopig even niet meer zo veel water komt!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC