De actualiteit van gisteren

22 december 2011 - Fijne feestdagen en een gezellige jaarwisseling ....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden, 
De vorige bijdrage aan onze website ging over het verslag van de reis over IJsland door Bart Wiechers.
Aan het einde van dat verslag noemde ik een prijs van zo’n rondreis over dat grote eiland. Nou kunnen we allemaal wel eens wat vergeten, ik dus ook. Bart hechtte er echter waarde aan, dat ik wel even noemde, dat zo’n rondreis, een volledig, geheel verzorgde 11 daagse rondreis is. “All inclusief” dus!

We naderen het einde van het jaar, de donkere dagen voor de Kerst zijn al begonnen.
Net als andere jaren kan ik het niet laten om even de aandacht te vestigen op het feit, dat we binnenkort al weer de kortste dag te pakken hebben en het geleidelijk gelukkig steeds weer langer licht zal gaan worden.

Het Kerstfeest mag dan een christelijke betekenis hebben, de kerstboom is een heel oud heidens gebruik, waarmee de zonnewende wordt gesymboliseerd. De combinatie van die twee is eveneens al tijden een gegeven en voelt elk jaar weer, net als vroeger, zeer vertrouwd.


Vorig jaar zag het er rond deze tijd compleet anders uit. Je kunt natuurlijk ook wel gewoon zeggen dat het er toen winters wit uit zag.
Even dreigde het zelfs een witte kerst te worden, maar dat ging toen net niet door, maar er kon al wel geschaatst worden.
Hoe zou het dit jaar gaan? Wie het weet mag het zeggen, maar als het mij ligt, dan laten we het maar zo, maar dat wist u al!

 

Natuurlijk, er zijn ook andere mensen en die worden helemaal blij bij het zien van sneeuw met kerst en zingen daar dan ook over: “ik droom over een witte kerst” maar dan in het Engels. Ik ben het stiekem ook wel een beetje met die mensen eens, want het is natuurlijk wel prachtig, als je ’s ochtends op eerste kerstdag wakker wordt, de gordijnen open schuift en de hele omgeving is met een wit laagje bedekt! De harde winterse werkelijkheid veranderd in een wollige witte zachtheid!

Hoe dan ook, of het nou wit is of niet, ik wens u en allen die u dierbaar zijn, mede uit naam van het voltallige bestuur van Aviornis regio Fryslân, fijne feestdagen.
Ik hoop, dat u in deze donkere, soms ook wel eens koude laatste dagen van het oude jaar, de warmte en de gezelligheid vindt, om samen een fijn kerstfeest te kunnen vieren.

Wat dan nog rest, is slechts een aantal dagen tot het einde van het oude jaar en traditiegetrouw wordt van die laatste avond van 2011 weer een soort feestavond gemaakt.
Let op, ik misgun u niets, maar zou het niet geweldig zijn wanneer u dit jaar eens iets minder aan het eindejaarsvuurwerk ging uitgeven en het overige aan uw ander hobby of desnoods een goed doel ging doneren?
Het mag er dan wel prachtig uitzien, heel hoog in de lucht fraaie fonteinen vertonen en enorme knallen laten horen, maar het is zo geweldig luchtverontreinigend en die dampen komen ook ooit weer ergens naar beneden!
Als u het toch niet laten kunt en het vuurwerk is achter de rug, dan is het 2012 geworden, een nieuw jaar is begonnen!

Daarom, afsluitend….

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC