De actualiteit van gisteren

30 oktober 2011 - Reageer !!!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden, Het is in de herfst natuurlijk niet altijd kommer en kwel. Welnee, er zijn ook wel weer mooiere dagen met zon, dat hoort ook bij de herfst. Dat soort dagen heeft dan wel mijn voorkeur en als je even om je heen kijkt zie je toch ook weer mooie zaken van het najaar.

 

 

Veel verkleurend blad en gevallen blaadjes. In vorige bijdragen heb ik u al eens opgeroepen en gewezen op de mogelijkheid om als lid gewoon wat op te sturen, zodat we dat zouden kunnen plaatsen op deze website. Hebt u wat meegemaakt, hebt u een anekdote, een tragische gebeurtenis of anderszins, of u hebt een fraaie foto of meerdere foto’s die een verhaal vertellen of wat dan ook, kom er maar mee, dan gaan we dat plaatsen.

Nu kan ik mij voorstellen, dat u een beetje in de war raakt, op het moment dat u gaat proberen mij via het secretariaat te pakken te krijgen. Door onze webmaster, Jan Eissens, is destijds gekozen voor een e-mail adres bij de server van de site, zodat alle ongewenste spam aldaar blijft hangen en niet in mijn persoonlijke mailbox terecht komt. Toen was dat geen overbodige luxe, want er kwamen in het begin per dag zo’n 10/20 berichten binnen, die niets, maar dan ook niets te maken hadden met leden en/of vereniging. Tegenwoordig is dat er zo nu en dan nog 1 in de mailbox zit, meestal van een schimmige organisatie die het secretariaat komt vertellen dat er iets met onze ABN Amro bank account niet in orde is, (die we als vereniging helemaal niet hebben) en of we maar even onze codes willen opgeven ter controle. Niet op reageren dus, maar ik kijk wel elke dag of er mogelijk nog andere berichten zijn. Mocht u iets van mij willen, of gewoon willen mededelen dat u wat hebt, dan kunt dat kwijt op de pagina “reacties” van deze site. Ik reageer daar op, met mijn eigen e-mail adres en daar kunt u dan uw verhaaltje en/of foto’s als bijlage naar toesturen.
Zullen we het zo afspreken? Zo gaan we het dus doen.

Plannen omtrent het oplossen van de ganzenproblematiek (er zijn er 100.000 teveel in ons land) zijn nog niet gepresenteerd en dat zal waarschijnlijk ook nog wel even duren.
Misschien wacht men wel totdat de nieuwe wet rondom de natuur doorgang heeft gevonden. Daarin wordt het hopelijk duidelijker hoe met schade aan gewassen etc. moet worden omgegaan.

 
De grote vogeltrek is al (nog steeds) in volle gang.
Voor de echte liefhebbers van trekvogels is het deze dagen een uitgelezen kans om vogels te spotten op de daarvoor geschikte plaatsen, zoals langs de kust of in de kustgebieden achter de duinen. Trekvogels uit noordelijker streken trekken graag langs uitgesproken lijnen, zoals de kust nu eenmaal is.

 

 

 


Ik zag deze vogels, de kramsvogels en er zullen ongetwijfeld ook koperwieken bij zijn, al weer voorbij komen.Je kunt ze overal tegenkomen waar bessen aan de struiken zitten, zoals o.a. de meidoorn.

Het duurt nog even voor we weer een bijeenkomst in Tijnje hebben, maar u kunt die datum, 24 november, al vast noteren, want dan komt Bart Wiechers ons vertellen en laten zien hoe het op IJsland is (geweest). Zoals aangegeven, daar mag u allen op af komen, hoe meer des te liever!

Tijdens zijn relaas zullen ongetwijfeld ook de papegaaiduikers aan de orde komen, evenals vele andere vogels, waarvan we soms wel, maar heel vaak ook niet, soorten in avicultuur houden.
Bovendien komen vast de geisers, een overbekend fenomeen van IJsland, ter sprake. Komen dus en laat u eens verrassen door foto’s van de schoonheid van de ongerepte natuur van dit verre, koude eiland.
 

 

Onlangs las ik in de krant dat een Zweeds automerk een apparaat in hun auto gaat ontwikkelen, dat een aanrijding met een dier kan voorkomen, doordat er dan geremd gaat worden. Een dergelijke toepassing schijnt al te bestaan in betrekking tot mensen.
Het is nu nog wel even de vraag bij welke dieren er nu wel of niet automatisch geremd moet gaan worden. Voor de elanden (zo groot als een paard) of rendier gecontroleerd halt houden kan ik mij wel voorstellen, want dat zijn grote dieren , die best wat schade en letsel kunnen veroorzaken. Blijft toch de vraag over, stopt de auto dan alleen voor warmbloedige dieren, als een egel en niet voor een kikker, pad of slak? De kleindierenvereniging “De Eikoer Buitenpost” organiseert voor de derde keer een grote tentoonstelling in de manege aan it West 17 te Augustinusga. Als u daar pluimvee/kleidieren wilt gaan zien, dan kunt terecht op donderdag 8 tot en met zaterdag 10 december a.s.

Tenslotte nog even dit:

Waarschuwing: zet nooit zo maar een puppy op tafel!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC