De actualiteit van gisteren

29 augustus 2011 - Zaterdag 17 september Ruilbeurs in Burgum !!!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden, 

Onder onze appelbomen zag ik al gevallen gebladerte! Het doet pijn om het te vertellen, maar de zomer nadert zijn einde. Dat is een vervelende conclusie, want dat betekent op termijn ook het einde van de warmte en het mooie weer. Elk jaar weer dezelfde situatie. Omdat in de zomermaanden er even geen beweging in deze website zit, vanwege ingelaste vakantieperiode, valt er ook niks over de zomermaanden te vertellen en dus ook geen plaatjes. Geen mooie foto’s van prachtige bloementuinen of kleurrijke vergezichten, maar telkens vaak de afbeeldingen van verkleurende bomen en struiken, vruchten en zaden. Helaas, het is niet anders, want het zijn de wisselingen van de seizoenen.

Er wordt de laatste tijd veel geklaagd over de slechte zomer van 2011, maar of dat terecht is waag ik te betwijfelen. Er zijn wel eens meer slechte bouwvakvakanties geweest! Het gaat nou eenmaal vaak zo, dat we een beetje selectief geheugen hebben en even vergeten zijn hoe het ook al weer was. Dit voorjaar kende dit jaar een flinke periode met mooi weer, maar het was wel lang droog!

Dat was niet zo goed voor onze weidevogels, maar daar gaat al een hele poos niet zo bijzonder goed meer mee. Aantallen lopen steeds verder terug, al is de daling in onze provincie, vanwege de goede nazorg, ietsje minder snel dan in andere delen van ons land. Oorzaak is de steeds verder opdringende grootschalige landbouw, die de biotopen voor weidevogels steeds minder aantrekkelijk maakt. Tel daar dan nog bovenop de intensieve bescherming van allerhande predatoren, zodat de jonge aanwas nog nauwelijks een kans krijgt om volwassen te worden.  Daar bovenop komt dan nog weer de instantie die de mogelijkheid om iets aan die predatiedruk te doen faliekant tegenwerkt.

Ruilbeurs

Is er dan nog wel iets positiefs op te merken? Gaan we dan nog wel wat leuks doen? Jazeker, op zaterdag 17 september de tweejaarlijkse door onze regio,speciaal voor u, georganiseerde ruilbeurs. We doen dat in de grote loods van B&W van Jack Jager op het industrieterrein Burgum-West.
Maar dat wist u misschien al langer dan vandaag, want u kwam er vast wel eens vaker!


We zullen, net als andere jaren, weer onze uiterste best doen, om voor u even een gezellige beurs te creëren, waar u met collega-liefhebbers over diverse kwaliteiten van uw en andere Aviornisvogels(soorten) kunt bijpraten.Mocht u niets willen ruilen, maar u komt gewoon voor de leut, dat mag natuurlijk ook.Wij zullen zorgen dat u er wat kunt verteren en u komt het gezellig druk maken.

Het is heus echt waar, uw aanwezigheid wordt zéér op prijs gesteld! Vanaf 11.00 uur zijn we open voor publiek en is de koffie gereed (let wel, we beginnen echt niet om 10.30 uur, want dan zijn we nog niet klaar met de voorbereidingen!!).

Bijeenkomst Tijnje 22 septemberNog geen week later, om precies te zijn op donderdagavond 22 september mag u allemaal rond 20.00 uur weer aanschuiven in de grote zaal van Overwijk in Tijnje.Dit gebouw kunt u vinden aan de eerste rotonde, nadat u vanaf de snelweg (H,veen/Groningen of omgekeerd) richting Tijnje bent gereden.
Jan Harteman zal ons heel veel vertellen en laten zien van en over zijn reis door Brazilië, op zoek naar de Braziliaanse zaagbek, een uitermate zeldzame Zuid-Amerikaanse watervogel.
Niet alleen zijn zoektocht zal ter sprake komen, ongetwijfeld zal er ook aandacht worden besteed aan zijn bezoek daar aan diverse dierentuinen en privé vogelparken. Jan kennende zal het ongetwijfeld weer een boeiende avond worden en daarbij hebben we graag een heleboel bezoekers in de zaal!
Donderdagavond, 22 september, 20.00 uur, zaal Overwijk in Tijnje! Komen dus!

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC