De actualiteit van gisteren

9 maart 2011 - Tijnje 24 maart: Passie voor vogels ....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,

In de middag van 27 februari leek het wel of we opnieuw in winterse sferen waren terechtgekomen. Hele dikke vlokken sneeuw dwarrelden naar beneden en als je niet beter wist, dan dacht je misschien dat winter per ongeluk terugkwam. Gelukkig wist ik wel beter!

Hebt u nog gestemd op 2 maart?
Ik kan u vanaf deze plek wel vragen op welke partij, maar daar schiet ik niet zo veel mee op, want dat gaat u mij toch niet vertellen en of u nu ja of nee zegt, maakt ook niet zo veel uit. Dat is eigenlijk ook nog niet zo heel erg.
Ik hoop wel dat uw keuze op een partij is gevallen, die zich bijzonder voor de natuur in zet, want dat lijkt mij in deze zure tijd van bezuinigen wel heel belangrijk.
Vanaf 1 maart mogen de leden van de BFVW weer eieren van de kieviet zoeken, oprapen en meenemen. Deze vereniging heeft de rechtszaak, die tegen de ontheffing van de raapvergunning was aangespannen door de Stichting Faunabeheer, gewonnen.
Volgens deze stichting klopte het getal van het totaal te rapen eieren niet, omdat al jaren de totale stand van de kievieten terugloopt. De Stichting wil nu via de Raad van State de ontheffing voor de raapvergunning vanaf volgend jaar (2012) laten vernietigen. Voorlopig mag er tot 2014 worden gezocht, echter dit jaar met een totaal van 5939 eieren. Ik ben natuurlijk, net als u, weer benieuwd hoe het verder gaat met deze stichting, die zelf niet veel beheert, maar wel veel wil laten verbieden. Ik ben ook benieuwd wanneer het allereerste kievietsei van 2011 wordt gevonden!

Bijeenkomst donderdagavond 24 maart
Op donderdagavond 24 maart komt u natuurlijk in grote getale naar de grote zaal van Overwijk in Tijnje voor onze laatste bijeenkomst van dit winterseizoen van onze regio.
U mag ook mensen meenemen, familie, vrienden, kennissen en/of buren. Voor deze avond hebben we natuurfotograaf Philip Friskorn uit Oldemarkt uitgenodigd. Al sinds zijn vroege jeugd heeft hij een passie voor vogels. Die passie gaat hij met ons delen.

Bovenstaand plaatje toont ook een fotograaf van vogels, maar die is het niet. Deze vogelfotograaf had het wel heel gemakkelijk met die vrijpostige en/of nieuwsgierige koolmees. Dhr. Friskorn stuurde mij een aantal foto’s uit het repertoire dat hij ons gaat laten zien op die avond. Het lukt mij natuurlijk nooit om dergelijke prachtige vogelfoto’s net zo mooi te vertonen op deze website als hij ze binnenkort zal vertonen op een groot scherm in de zaal. Daarvoor moet u echt zelf komen kijken.


Wij zullen, samen met Philip Friskorn, een bezoek brengen aan het atol Aldabra in de Indisch Oceaan. Daarna naar de Kaaimaneilanden ten zuiden van Cuba. Vervolgens vertoeven we een tijdje in de prairie van het Middenwesten van de Verenigde Staten.
We gaan ook in Nederland kijken + naar het “dak van Europa”, het noorden van Noorwegen en Finland. Dan brengen we nog een bezoek aan het noordelijkste eiland van Japan, het eiland Hokkaido. Kortom, een reis over de gehele wereld en dat allemaal op één avond.

Foto’s van allemaal vogels en heel veel verschillende soorten. Ik heb zo’n voorgevoel, dat u deze avond niet moet laten schieten. Want als u ook een passie voor vogels hebt (en dat hebt u, anders was u geen lid van Aviornis) dan is dit uw kans om bijzonder mooie vogelfoto’s te gaan zien!

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC