De actualiteit van gisteren

24 februari 2011 - Het winterseizoen is bijna ten einde ....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,
Een nieuw lid hebben we te melden, t.w.
S. F. Kootstra, Ielke Boonstraloane 53, Garijp.

Welkom bij ons in de regio.In de vorige bijdrage aan deze site liep ik heel hard van stapel, door te zeggen dat de lente er aan kwam. Daarmee zat ik er natuurlijk niet ver naast, maar, enthousiast als ik ben, was de wens de vader van de gedachte.

We moesten ons eerst nog door een koude periode heen worstelen. Op woensdag 23 februari 2011 sneeuwde het ’s middags en dat bleef ook nog even liggen. De volgende maand kan zijn staart nog roeren, maar dan zal het er wel eens van kunnen komen.
De wilgenkatjes zijn er al wel!

Destijds, gedurende de moeizame formatie van het kabinet, is er door de P.V.V. bedongen, dat ze wel wilden meeregeren, mits er “animalcops” in het leven geroepen zouden worden.
 

 

 Want, zo vond deze Partij voor de Vrijheid, deze politiemensen moesten het onrecht, dat dieren werd aangedaan, consequent gaan opsporen en bestrijden! Intussen heeft dat zijn beslag gekregen, tenminste, er is mee begonnen en de eerste twee dierenpolitieagenten, (caviapolitie worden ze ook wel gekscherend genoemd), de eerste twee zijn benoemd en kunnen beginnen met opsporen. Het is eigenlijk niet helemaal waar wat er is gebeurd, het zijn geen echte politiemensen, maar BOA’s (Buitengewoon Opsporing Ambtenaar) en dat waren ze ook al. Zij mogen wel mensen, die dierenleed veroorzaken, er op aanspreken en een bekeuring uitdelen en ze hebben beloofd zeer goed op te letten, ook op andere zaken zoals verkeerd parkeren bijvoorbeeld. Nu is het ook weer niet zo dat er geen opsporingsambtenaren waren, want die waren er al jaren, maar vooruit dan maar, de PVV is er blij mee. Let op, dit verhaal is niet helemaal waar en gaat een vervelende wending krijgen met soms schokkende beelden.

Deze dierenpolitiemensen waren nog maar net in dienst en het was gelijk al raak.
De schaalvergroting van de bio-industrie + het veel te grote preventieve gebruik van antibiotica (met gevaarlijke gevolgen voor de volksgezondheid) in deze “industrie” was hen gelijk een doorn in het oog, maar deze praktijken zijn bij de politiek al lang bekend, dus daarvan hielden ze zich helaas maar even afzijdig.


De eigenaar van een klein vogelpark kreeg echter wel een proces verbaal vanwege het houden van een witte nandoe zonder kop! Intriest, dat zoiets vandaag de dag nog kan gebeuren!

Het werd eigenlijk alleen maar erger. Op een adres, niet ver uit de buurt, kreeg een watervogelliefhebber een stevige boete, omdat hij aan een wilde eend voor de grap Spaanse pepers had gegeven.

Een mevrouw in een villa in een chique wijk kreeg ook een proces verbaal vanwege het feit dat zij haar peperdure Perzische kat liet verblijven in een kamer, waarin nog steeds een opgetuigde kerstboom stond (terwijl het al eind februari was). Nu kon je toch zien, hoe belangrijk het werk van deze mensen werd, want het bleef bonnen regenen. Er was geen ontkomen meer aan, het leek wel of deze beambten een speciale neus hadden voor trieste gevallen.

Bij een agrariër werd een fikse prent uitgedeeld vanwege het feit dat deze zijn pony in de wei in de sneeuw liet grazen, vlak naast een verschrikkelijke sneeuwman.

Kijk goed naar het volgende schokkende plaatje, een horecaondernemer kreeg een bekeuring voor het niet verstrekken van een adequate weide aan zijn drie ezels.

Het laatste plaatje laat overduidelijk zien, hoe slecht een hobbyboer zijn schapen had gehuisvest. Als enigste onderdak was er een lage picknickgelegenheid, waar slechts twee dieren onder konden kruipen, de beesten konden er echter beslist niet staan en voor de derde was helemaal geen plaats. Deze dierenpolitiebeambten waren goed bezig, maar we stoppen met het tonen van ergerlijke gevallen en gaan over op wat anders.

Bijeenkomst Tijnje 24 maart a.s.

Komt allen naar onze laatste bijeenkomst van het winterseizoen 2010-2011 op 24 maart a.s. in Tijnje. We hebben voor deze avond dhr. Philip Friskorn uit Oldemarkt uitgenodigd om een presentatie over vogels te geven. “Diverse vogels van de wereld”. We beginnen om 20.00 uur in Café/restaurant Overwijk.

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC