De actualiteit van gisteren

3 januari 2011 - Grote snavels in harde tijden ...

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,

 Gelukkig Nieuw Jaar.

‘k Wensch U heel veel heil en zegen
In ’t jaar dat pas verscheen:
Milde voorspoed op Uw wegen
En steeds vreugde om U heen.

Leuk als je zo’n oud prentje tegen komt met zo’n mooie oude tekst.
Je zou het vandaag de dag niet meer zo zeggen (en schrijven), maar er is niks mis mee!
Het is ook niet minder gemeend wanneer we zo nu en dan wat nostalgie bedrijven!

Wat zo’n nieuw jaar brengen moge, daar kunnen we slechts naar gissen, maar als op de allereerste dag van 2011 een stralend zon is te zien, lijkt dat uiterst hoopvol te gaan worden.

 

 

Traditiegetrouw gelijk ook maar weer een heel klein feestje er achteraan, onze website bestaat al weer 4 jaar! Daarmee bedoel ik eigenlijk, dat deze website, zoals u die elke dag kunt bezoeken en bekijken, nu al 4 jaar bestaat. Maar eigenlijk bestaat de site al meer dan 10 jaar. Onze webmaster Jan Eissens, heeft deze website in oktober 2000 gestart en de site was destijds gevuld met dezelfde teksten als van de toenmalige Nieuwsbrief, u weet wel, die papieren informatiebron, welke toen nog elke maand bij u in de bus kwam.

In de vorige bijdrage had ik beloofd dat we vooruit zouden kijken naar 2011, maar daar moeten we nog even me wachten, want er zijn nog een paar zaken, waar we het even over moeten hebben. Een groot deel van Nederland was voor, tijdens en na de kerstdagen voorzien van een (flinke) laag sneeuw. Dat leverde overlast voor het verkeer op, maar ook veel sneeuwpret voor de jeugd. In onze provincie(er ligt hier nauwelijks wat) viel in de avond en nacht van de eerste op de tweede Kerstdag een beetje sneeuw, niet zo heel veel, maar net genoeg om het iets witter te laten worden.

Dat was voor de schaatsers (hier te zien op de Zwette) niet zo leuk, want was de ijsvloer de vorige dag nog keurig zwart en geveegd, nu was alles wit en zag je de scheuren en oneffenheden nauwelijks, wat zo nu en dan vallende schaatsers opleverde.

Voor de wilde watervogels is het een moeilijke tijd. Deze, op bijgaand plaatje, vliegen er lustig op los, maar zolang het vriest zie je geen eend in beweging en zitten ze maar een beetje stil in de buurt van een wak. Ze doen maar één ding, zo weinig mogelijk bewegen om energie te besparen. Energie die gehaald moet worden uit hun vetreserves, welke onder andere aan de onderachterzijde van hun lichaam te vinden zijn. Ja, dat weet ik dan weer, omdat ik er elk jaar met een zekere regelmaat een paar heb klaargemaakt voor de braadpan. Een goed in het vet zittende wilde eend komt de winter wel door, echter de jonge en de oudere vogels, zonder al te veel vetreserves, die gaan het moeilijk krijgen, als de winter nog lang gaat duren.

Ook voor deze knapen met hun grote snavels zijn het harde tijden. Nu zijn er blauwe reigers, die in het vangen van muizen zijn gespecialiseerd. Met die exemplaren gaat het nog wel goed komen, maar de vogels die het van de waterkant moeten hebben krijgen het heel zwaar of leggen het loodje.

Een nieuw jaar is begonnen.
Ook in dit jaar ga ik weer proberen vele zaken voor u op de website te schrijven, zaken die voor u van belang zijn omtrent onze vereniging en alles daaromheen. Dat is niet altijd eenvoudig, want waar haal je soms de inspiratie vandaan? Een nieuw jaar, waarin we als bestuur van regio Fryslân, van alles gaan proberen om u bij de vereniging te betrekken. In dit nieuwe jaar zullen wij opnieuw pogingen doen om leden met elkaar in contact te brengen.

Op donderdag 20 januari a.s. kunt u weer terecht in de grote zaal van Overwijk in Tijnje.
Om 20.00 uur gaan we beginnen met de jaar-vergadering, een verplichte bezigheid binnen het verenigingsleven. Na een aantal zaken, waaronder de financiën van onze regio, zal een film worden vertoond. Komt u allemaal? De koffie wordt u aangeboden en de nieuwjaarsborrel ook!
Samen drinken wij met een drankje (fris of wat sterkers) het nieuwe jaar in.

Hoe het allemaal zal gaan in het nieuwe jaar met deze nieuwe regering? Er gaan in ieder geval flinke bezuinigingen komen en ook bij de luchtmacht moet er drastisch gesnoeid worden. De Joint Strike Fighter wordt langzamerhand véél te duur!

Mededeling van de ledenadministratie, uitgeschreven als lid: R.Bijkerk, Seedûker 8, Stiens.

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC